Preview HK (D): Play-offs inzet SCHC in duel met Laren

In de Hoofdklasse dames staat donderdag de belangrijke inhaalwedstrijd met het oog op de play-offs tussen SCHC en Laren op het programma. Een dag later, op vrijdag, volgt de confrontatie tussen landskampioen Den Bosch en hdm.

SCHC-Laren

Met nog drie wedstrijden te gaan is dit duel voor beide ploegen, met het oog op deelname aan de play-offs, van cruciaal belang. SCHC, Laren en Oranje-Rood strijden nog om twee tickets. De Bilthovense ploeg staat er op papier het best voor met een derde plaats op de ranglijst en twee punten voorsprong op Laren en Oranje-Rood, dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld. Met een zege op Laren krijgt SCHC dat felbegeerde ticket in handen. De ploeg is na de winterstop bezig aan een prima serie met zeven zeges in acht wedstrijden. Eerder dit seizoen was Laren in de thuiswedstrijd met 2-0 te sterk voor SCHC, dat daarna in de kwartfinales van de Gold Cup met 2-0 zegevierde.

Den Bosch-hdm

Afgelopen zondag kwam voor Den Bosch een einde aan een reeks van vijftig competitieduels zonder nederlaag. In het Wagener Stadion werd met 3-1 verloren van Amsterdam, dat hierdoor de beste papieren heeft om de reguliere competitie als nummer één af te sluiten. Voor beide ploegen staat er eigenlijk niets meer op het spel. Den Bosch is al zeker van de play-offs en hdm zal naar alle waarschijnlijkheid de competitie op een zesde plaats afsluiten. Of hdm tegen de landskampioen kan verrassen, is nog maar de vraag. Den Bosch bleek eerder dit seizoen met 3-0 te sterk en verspeelde dit seizoen in thuiswedstrijden alleen punten tegen Kampong (1-1).

Reageer

Contact Us