Preview HK (D): SCHC gaat op bezoek bij hdm | Hoofdklasse Hockey Nederland
Mila Muyselaar speelde in het verleden ook al voor HDM. Afgelopen jaar was zij actief voor Laren.

Preview HK (D): SCHC gaat op bezoek bij hdm

Vrijdag staan de inhaalwedstrijden in de Hoofdklasse dames op het programma. In eerste instantie zou deze speelronde op zondag 25 februari worden afgewerkt, maar de vorst zorgde ervoor dat het complete programma van de twaalfde speelronde werd afgelast. Koploper Den Bosch ontvangt Kampong en hdm speelt in eigen huis de subtopper tegen SCHC.

Den Bosch-Kampong

Voor Den Bosch wordt het de eerste wedstrijd na de winterstop. Kampong speelde afgelopen zondag wel en boekte eindelijk een thuisoverwinning door hdm met 3-1 te verslaan. Den Bosch en Kampong troffen elkaar eerder al op de openingsdag van de Hoofdklasse. Toen won de landskampioen nipt met 1-0, maar had Kampong kansen op een punt. Sindsdien is veel veranderd. Den Bosch sloot de eerste competitiehelft af als de onbetwiste nummer één. Elf duels elf overwinningen. Veertig doelpunten voor en slechts vier goals tegen. Het zijn indrukwekkende cijfers voor de landskampioen, die al 43 competitiewedstrijden ongeslagen is. De laatste nederlaag dateert uit het seizoen 2015/2016 toen er thuis werd verloren van Amsterdam. Het zijn cijfers waaraan Kampong niet kan tippen, maar met de zege op hdm en een wedstrijd om het ‘echie’ in de tas hoopt Kampong in Den Bosch voor een verrassing te kunnen zorgen.

hdm-SCHC

Beide ploegen kwamen vorige week in actie. Hdm ging zondag in Utrecht onderuit tegen Kampong (3-1) en SCHC won in eigen huis met 4-1 van Hurley, hoewel de overwinning pas in de slotfase gestalte kreeg. Zowel SCHC en hdm zijn volop in de race voor de ticket voor de play-offs. Ze maken deel uit van een groep van vijf ploegen die dichtbij elkaar staan. Kortom, het belang van deze wedstrijd is groot. Is het aanhaken of voorlopig afhaken? Hdm wil zich revancheren voor de nederlaag tegen Kampong en SCHC wil voortborduren op de overwinning op Hurley. Eerder dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen. In Bilthoven stapte hdm met 3-1 als winnaar van het veld.

Hurley-Bloemendaal

Hurley slikte afgelopen zondag bij de hervatting van de Hoofdklasse een 4-1 nederlaag in Bilthoven tegen SCHC. Lange tijd had de ploeg uit het Amsterdamse Bos zicht op een punt, maar in de slotfase moest de ploeg alsnog het hoofd buigen. De nederlaag betekende dat Hurley in de strijd om de tickets voor de play-offs een tikje kreeg te verwerken. Nog meer tikjes kan de ploeg zich eigenlijk niet veroorloven, zeker niet tegen Bloemendaal, dat haar eerste duel na de winterstop zal spelen. De heenwedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Hurley, maar opvallend is dat Bloemendaal alle punten in de eerste seizoenshelft heeft gehaald in uitwedstrijden. De ploeg doet het veel beter dan vorig seizoen toen bij de winterstop slechts twee punten waren behaald. Dit keer zijn het er al negen en staat de ploeg op een negende plaats, vijf punten boven een play-outplek.

Laren-Nijmegen

De nieuwbakken Nederlandse zaalkampioen hervat de competitie op het veld met een thuiswedstrijd tegen Nijmegen. De promovendus kwam in tegenstelling tot Laren afgelopen zondag wel in actie. In eigen huis werd verloren van Oranje-Rood (0-2). Hierdoor blijft de ploeg op een elfde plaats staan. Laren speelde in de eerste seizoenshelft vijf thuisduels, waarvan er twee werden verloren: Amsterdam en hdm. Nijmegen won slechts een uitduel, van Groningen (3-0), maar incasseerde in de overige vijf wedstrijden ruime nederlagen, waarin overigens wel telkens een keer werd gescoord. Laren lijkt de beste papieren te hebben voor een zege. De eerste confrontatie eindigde in een 3-2 zege voor de Gooise ploeg.

Oranje-Rood-Groningen

Oranje-Rood startte afgelopen zondag de tweede competitiehelft in de Hoofdklasse met een 2-0 zege op Nijmegen,. Het was voor de Eindhovense formatie alweer de vijfde zege in de laatste acht duels, een serie waarin overigens slechts een nederlaag werd geleden. Oranje-Rood strijdt volop mee voor de tickets voor de play-offs. Hoe anders is de situatie voor Groningen. De verrassing van vorig seizoen maakt tot dusver een teleurstellend seizoen door. De ploeg staat op een laatste plaats en is als enige team nog zonder overwinning. Groningen verzamelde slechts een schamel puntje uit elf wedstrijden. Het zal een hels karwei worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het ziet ernaar uit dat Groningen geen zand zou kunnen strooien in de Eindhovense motor, maar het blijft wel oppassen geblazen voor Oranje-Rood. De heenwedstrijd werd dan wel gewonnen, maar het verschil was miniem: 1-0.

Huizen-Amsterdam

Dit duel stond sowieso voor vrijdag gepland vanwege de deelname van Amsterdam vorige maand aan de Europacup Zaal in het Schotse Dundee. Voor beide ploegen is het de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Afgelopen weekend werden hun duels afgekeurd. Huizen sloot het eerste deel van de competitie af met een 3-1 zege op Nijmegen. Het was niet alleen de eerste thuiszege, maar ook de allereerste zege van Huizen überhaupt in de Hoofdklasse. De ploeg is voor eigen publiek nog niet erg productief: vier goals in zes duels. En dat is wel nodig tegen Amsterdam, dat aan een sterk seizoen bezig is. De nummer twee van de ranglijst verspeelde alleen punten in de uitwedstrijd bij koploper Den Bosch (3-1). In het eerste duel was Amsterdam met 4-1 te sterk voor Huizen.

Reageer