Preview HK (D): SCHC gaat op bezoek bij Oranje-Rood

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse dames gaat SCHC zondag op bezoek bij Oranje-Rood. Hekkensluiter Groningen speelt in het Wagener Stadion tegen Amsterdam en promovendus Nijmegen ontvangt koploper en regerend landskampioen Den Bosch.

Bloemendaal-Kampong

Met een negende plaats presteert Kampong tot dusver ondermaats in de Hoofdklasse. De Utrechtse ploeg wacht al drie wedstrijden op een overwinning, iets wat Kampong dit seizoen nog maar een keer heeft gedaan. Bloemendaal staat op de ranglijst een plaatsje hoger, maar verloor de laatste drie wedstrijden op rij. Voor eigen publiek wisten de Damus nog niet te winnen. Dat gebeurde ook vorig seizoen niet toen Kampong met 5-3 won.

Amsterdam-Groningen

De dames van Amsterdam verkeren in een uitstekende vorm. De ploeg won tot nu toe alle zeven competitieduels. In de laatste drie wedstrijden incasseerden de Amsterdammers geen enkele tegentreffer en scoorden zelf elf keer. Hoe anders staat Groningen er voor. De ploeg is hekkensluiter met slechts een punt na zeven duels. Tot nu toe gingen alle drie de uitduels verloren en daarin werd slechts een keer gescoord. Tel daarbij op dat Groningen steunpilaar Willemijn Bos lange tijd moet missen met een knieblessure en het is duidelijk dat de ploeg in zwaar weer verkeert.

Nijmegen-Den Bosch

De cijfers van Den Bosch worden met de week indrukwekkender: al 53 officiële duels ongeslagen waarvan 39 duels in de Hoofdklasse. Net als Amsterdam is de koploper in de Hoofdklasse na zeven speelronden nog zonder puntenverlies. Vorige week kreeg de Bossche formatie tegen Laren pas het tweede tegendoelpunt van het seizoen te incasseren. Wat resultaten betreft zit Nijmegen in de lift. Na het gelijkspel tegen Kampong behaalde de promovendus vorige week de eerste driepunter van het seizoen ten koste van concurrent Groningen. Met vier punten heeft Nijmegen een klein gaatje geslagen met Groningen en Huizen.

Laren-hdm

Ondanks de teleurstelling over de 2-1 nederlaag tegen Den Bosch kon Laren wel tevreden zijn over het spel. Inmiddels staat de vernieuwde ploeg op een prima derde plaats. Hdm staat vier plaatsen lager op de ranglijst. De Haagse formatie boekte zondag na drie nederlagen op rij eindelijk weer een overwinning. Vorig seizoen eindigde het duel in een 2-0 zege voor Laren. In Den Haag won hdm met dezelfde cijfers.

Huizen-Hurley

Hurley staat op een keurige vijfde plaats in de hoofdklasse. De ploeg is twee duels ongeslagen en won twee van de drie uitwedstrijden. Alleen in Den Bosch ging Hurley onderuit. Huizen won nog geen enkel duel op het hoogste niveau. De promovendus wist in drie thuisduels niet tot scoren te komen.

Oranje-Rood-SCHC

De dames van Oranje-Rood zijn al drie wedstrijden ongeslagen. De Eindhovense formatie treft in SCHC een tegenstander waarvan vorige seizoen niet werd gewonnen. De Bilthovense formatie was twee keer te sterk: 0-2 en 3-1. Maar SCHC lijkt dit seizoen nog niet op volle toeren te draaien met een zesde plaats na zeven speelronden. De ploeg stapte in twee van de drie uitduels met nul punten van het veld. In die verloren duels werd geen enkel doelpunt gemaakt.

Reageer

Contact Us