Preview HK (D): SCHC op bezoek bij Amsterdam

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse dames gaat SCHC op bezoek bij Amsterdam, dat nog geen punt heeft verspeeld dit seizoen. Koploper Den Bosch treft promovendus Huizen en het nog puntloze Nijmegen ontvangt Kampong.

Amsterdam-SCHC

Voor de dames van SCHC verloopt het seizoen nog niet zoals gehoopt. In vijf competitiewedstrijden leed de ploeg al net zoveel nederlagen als in het gehele vorige seizoen: twee. Er werd van hdm en Laren verloren, ploegen waarmee hoogstwaarschijnlijk wordt gestreden om tickets voor de play-offs. SCHC herstelde zich enigszins afgelopen zondag door promovendus Nijmegen met ruime cijfers (7-1) aan de kant te schuiven. Zondag treft SCHC in Amsterdam een ploeg in vorm. De vice-kampioen heeft de maximale score na vijf duels. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de halve finales van de play-offs waarin Amsterdam te sterk was.

Nijmegen-Kampong

Kampong verzuimde zondag de overwinning tegen Laren over de streep te trekken. Ondanks een 2-0 voorsprong hield de Utrechtse ploeg slecht een punt over aan het duel. Ondanks de puntendeling lijkt Kampong de lijn omhoog te hebben ingezet na de matige competitiestart, waarin slechts een punt uit drie duels werd behaald. Met nul punten uit vijf duels is Nijmegen hekkensluiter van de Hoofdklasse. De promovendus verloor beide thuiswedstrijden dit seizoen met klein verschil.

Laren-Groningen

Laren ontsnapte afgelopen zondag op het nippertje aan de tweede nederlaag van het seizoen. In de slotfase werd een punt gepakt tegen Kampong. Ook Groningen voorkwam een nederlaag. De ploeg van coach Marc Materek maakte tegen promovendus Huizen een 0-3 achterstand in de slotfase goed. Het werd 3-3 en daarmee pakte Groningen het eerste punt van het seizoen. Afgelopen seizoen eindigde het duel tussen Laren en Groningen in een overwinning voor de ploeg uit ’t Gooi (3-0). In Groningen kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1.

Huizen-Den Bosch

Huizen hield een kater over aan het duel met Groningen. De promovendus verspeelde een 3-0 voorsprong en ging met een in plaats van drie punten naar huis. Het was overigens wel het eerste punt van het seizoen voor Huizen. Het verschil met koploper Den Bosch, dat de maximale score heeft na vijf wedstrijden, bedraagt al 14 punten. De landskampioen incasseerde afgelopen zondag tegen Hurley pas de eerste tegentreffer van het seizoen.

Hurley-hdm

Het duel is de strijd tussen de nummers zes en zeven van de ranglijst. Hurley leed na twee overwinningen op rij afgelopen zondag een nederlaag tegen Den Bosch (4-1). Als eerste ploeg dit seizoen slaagde Hurley erin keepster Josine Koning te passeren. Ook hdm trof Den Bosch al en ging met 3-0 onderuit. Het was de eerste nederlaag in de serie van twee op rij. Zondag werd verloren met 3-1 van Oranje-Rood. Door twee nulscores op rij zakte hdm van plek drie naar positie zeven. Vorig seizoen slaagde de Haagse ploeg er niet in om Hurley te verslaan. In het Amsterdamse Bos werd met 3-1 verloren en in eigen huis eindigde het duel in 2-2.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Bloemendaal wisselt overwinningen af met nederlagen. Als de Damus deze serie voortzetten, wordt er zondag gewonnen. Dat zal dan wel ten koste van Oranje-Rood moeten gaan. Vorig jaar won de Eindhovense ploeg beide confrontaties (4-0 en 2-0), maar Bloemendaal is dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen. Oranje-Rood boekte afgelopen zondag weer een zege na twee nederlagen op rij en steeg hierdoor naar de vijfde plaats op de ranglijst. Bloemendaal staat al drie speelronden op een keurige achtste plaats. Afgelopen weekend werd in eigen huis een dikke nederlaag geleden tegen Amsterdam (0-6).

Comments (1)

  1. Wat is dit toch voor vreemd hdm hype. Er zijn 5 potje geweest, ze hebben 7 punten en gaan strijden voor playoffs?! Op basis waarvan? Dat ze dit jaar zweverige spelletjes doen in de kleedkamer? Laat ze eerst is alles steady winnen van de mede middenmotors en laten we dan in de winterstop is kijken hoe de vlag erbij hangt.

Reageer

Contact Us