Preview HK (D): Spannende strijd in rechterrijtje, top 6 treft elkaar

In de Hoofdklasse dames staat alweer de laatste speelronde voor de winterstop op het programma. Op die elfde speeldag gaat SCHC op bezoek bij koploper Den Bosch. Oranje-Rood ontvangt Laren en treffen in het rechterrijtje Groningen en Kampong elkaar en speelt Huizen tegen Nijmegen.

Groningen-Kampong

Hekkensluiter Groningen hoopt het eerste deel van de competitie toch nog met een positieve noot af te kunnen sluiten. Hiervoor dient wel te worden afgerekend met Kampong, dat op een teleurstellende negende plaats staat. Groningen pakte in eigen huis slechts één punt, het enige punt ook na tien speeldagen. In uitwedstrijden is Kampong aanmerkelijk succesvoller dan voor eigen publiek. Twee van de drie uitduels werden in winst omgezet. Afgelopen seizoen eindigde het duel in 1-1.

Huizen-Nijmegen

Vorig seizoen speelden beide ploegen nog om promotie naar de Hoofdklasse. Huizen won beide duels met Nijmegen (3-2 en 4-1). Als promovendus doet Nijmegen het iets beter met vier punten in tien duels. De ploeg pakte de eerste driepunter door bij Groningen met 3-0 te winnen. Huizen heeft drie punten minder. Met slechts één punt staat de ploeg voorlaatste. De promovendus wist in vijf thuisduels geen enkel punt te pakken en scoorde voor eigen publiek pas een keer.

Hurley-Amsterdam

De Bosderby eindigde afgelopen seizoen in een 4-2 zege voor Amsterdam. Ook nu lijkt de nummer twee van de competitie de beste papieren te hebben. De ploeg verloor dit seizoen alleen van Den Bosch (3-1) en won de overige negen wedstrijden. Met een zesde plaats draait Hurley goed mee in de strijd om een play-offplek, maar tegen de topclubs komt de ploeg nog te kort. In eigen huis werd verloren van Laren (1-2) en SCHC (1-3). Uit ging Hurley onderuit tegen Den Bosch (4-1).

hdm-Bloemendaal

Met negen punten na tien duels blijft Bloemendaal voorlopig ver weg van degradatie. De ploeg won de wedstrijden die gewonnen moesten worden: Groningen, Huizen en Nijmegen. Opvallend is dat de zeges werden behaald in een uitwedstrijd. Hdm voert het rechterrijtje aan, maar heeft de play-offplekken nog steeds in zicht. Met Pien van Nes heeft de ploeg de topscorer in de Hoofdklasse in huis. Van Nes neemt met tien doelpunten de helft van de gehele hdm-productie op zich.

Den Bosch-SCHC

Met tien zeges op rij en in totaal een serie van 42 ongeslagen duels lijkt Den Bosch niet te stoppen. Ook niet door SCHC, dat langzaam in de vorm lijkt te komen. De ploeg kwam moeizaam op gang, maar is de laatste vier wedstrijden ongeslagen. Vorig seizoen werd het 1-1, maar in Bilthoven won Den Bosch met 3-2.

Oranje-Rood-Laren

De strijd tussen nummer drie (Oranje-Rood) en vijf (Laren) van de Hoofdklasse. Laren was afgelopen seizoen in beide duels de sterkste (2-1 en 3-2). Dit keer zouden de rollen wel eens omgekeerd kunnen zijn. Laren boekte dan wel twee overwinningen op rij, maar Oranje-Rood is al zes wedstrijden ongeslagen. Bij winst kan Oranje-Rood goede zaken doen door de derde plaats steviger in handen te krijgen.

Reageer

Contact Us