Preview HK (D): Spannende strijd onderin en SCHC ontvangt Amsterdam

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames zullen de ogen gericht zijn op de onderste regionen van de ranglijst. Huizen ontvangt Hurley en hekkensluiter Groningen gaat op bezoek bij Bloemendaal. Ook staat de topper tussen SCHC en Amsterdam én Kampong en Oranje-Rood op het programma.

Huizen-Hurley

Beide ploegen zijn na vijf speeldagen nog steeds zonder overwinning. Hurley hield donderdag in de inhaalwedstrijd SCHC knap op 1-1. Het was voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos het tweede punt op rij na drie nederlagen. Huizen behaalde tot nu toe slechts één punt. De voorgaande drie wedstrijden gingen verloren. In die reeks scoorde Huizen twee keer en incasseerde de ploeg twaalf treffers. Afgelopen seizoen was Hurley in beide onderlinge confrontaties de bovenliggende partij, hoewel het verschil klein was: 1-0 en 1-2.

SCHC-Amsterdam

De topper van het weekend. SCHC verspeelde donderdag in de inhaalwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Hurley dure punten. Het werd 1-1 waardoor SCHC er niet in slaagde de koppositie op Den Bosch te veroveren. Het enige doelpunt voor SCHC werd gemaakt door Ginella Zerbo, de huidige topscorer in de Hoofdklasse. Amsterdam had afgelopen zondag de handen vol aan Bloemendaal. Pas in de slotfase werd het duel in Amsterdams voordeel beslist. De Amsterdammers waren vorig jaar ook twee keer te sterk voor SCHC. In Bilthoven werd met 3-1 gewonnen en in het Wagener Stadion eindigde het duel in 1-0.

Bloemendaal-Groningen

Een belangrijke wedstrijd in de staart van de ranglijst. Hekkensluiter Groningen heeft slechts één punt na vijf duels en gaat op bezoek bij Bloemendaal, dat één punt meer heeft en op een tiende plaats staat. Beide ploegen wisten dit seizoen nog niet de volle winst te pakken. Bloemendaal is samen met Hurley de minst productieve ploeg in de Hoofdklasse met drie doelpunt. Groningen incasseerde met 23 doelpunten de meeste tegentreffers tot nu toe. De verschillen tussen beide ploegen zullen niet groot zijn, is de verwachting. Vorig jaar hield Bloemendaal zes punten over aan de wedstrijden met Groningen (1-0 en 1-2).

Den Bosch-hdm

Na het gelijkspel van SCHC donderdag tegen Hurley (1-1) is Den Bosch definitief de koploper in de Hoofdklasse. De landskampioen ontvangt zondag hdm, dat na de overwinning op Groningen (3-0) uit drie duels slechts één punt pakte. Den Bosch verloor op de tweede speeldag van Oranje-Rood (1-0), maar boekte vervolgens drie zeges op rij waarin tien keer werd gescoord en slechts één treffer werd geïncasseerd. Afgelopen seizoen had hdm weinig in te brengen tegen Den Bosch. Het werd twee keer 3-0 voor de landskampioen.

Pinoké-Laren

Laren zal deze wedstrijd willen winnen om te kunnen blijven aanhaken bij de top vier. De ploeg is al drie duels ongeslagen. In de reeks werd alleen punten verspeeld aan hdm (2-2). Die tegenstander had vorige week geen antwoord op Pinoké, dat met 4-0 won. De promovendus presteert goed. Enig smetje was misschien het puntenverlies tegen Groningen. In de slotminuut zagen de Steekneuzen een overwinning in rook opgaan (3-3).

Kampong-Oranje-Rood

De tweede topper van het weekend is wellicht het duel tussen Kampong en Oranje-Rood, de nummers zes en twee in de Hoofdklasse. Kampong verloor afgelopen zondag de ongeslagen status na de 1-0 nederlaag tegen Laren. Oranje-Rood krabbelde met een krappe 2-1 zege op Huizen op na de 3-2 nederlaag tegen SCHC een week eerder. Daarin gaf de Eindhovense formatie een 2-0 voorsprong uit handen. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten. Afgelopen seizoen was Oranje-Rood twee keer te sterk voor Kampong (3-1 en 0-1).

Reageer

Contact Us