Preview HK (D): Topper tussen Amsterdam en Laren

Als de weergoden gunstig zijn gestemd wordt zondag in de Hoofdklasse dames de eerste speelronde van de winterstop afgewerkt. Vorige week werd vanwege de slechte weersomstandigheden het complete programma afgelast. De tweede seizoenshelft wordt afgeslagen met de topper tussen Amsterdam en Laren. Hekkensluiter Groningen krijgt koploper Den Bosch op bezoek.

Amsterdam-Laren

De strijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. De eerste onderlinge confrontatie dit seizoen eindigde in een 2-1 zege voor Amsterdam. In eigen huis is Amsterdam nog steeds ongeslagen met vijf overwinningen. De ploeg is aan een sterk seizoen bezig en verspeelde alleen punten in de uitwedstrijd bij koploper Den Bosch. Laren, de nieuwbakken zaalkampioen, hoopt de lijn van voor de winterstop voort te kunnen zetten. De Gooise ploeg sloot de eerste seizoenshelft af met drie overwinningen op rij waardoor Laren van de vijfde naar de derde plaats steeg.

Groningen-Den Bosch

Hekkensluiter Groningen zal een zware kluif hebben aan koploper Den Bosch. Met elf zeges uit elf wedstrijden is Den Bosch na de eerste competitiehelft de onbetwiste nummer één in de Hoofdklasse. De Bossche formatie scoorde veertig keer en incasseerde slechts vier doelpunten. Het zijn indrukwekkende cijfers voor de landskampioen, die al 43 competitiewedstrijden ongeslagen is. De laatste nederlaag dateert uit het seizoen 2015/2016 toen er thuis werd verloren van Amsterdam. Het zijn cijfers waar Groningen alleen maar van kan dromen. De ploeg, vorig jaar nog de verrassing in de Hoofdklasse, maakt tot dusver een teleurstellend seizoen door. Groningen staat op de laatste plaats en is als enige ploeg nog zonder overwinning. Het verzamelde slechts een schamel puntje uit elf duels. Het zal een hels karwei worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Daarvoor zijn punten nodig, maar die lijken tegen Den Bosch een utopie. De heenwedstrijd eindigde in een 8-0 overwinning voor de Bossche ploeg.

SCHC-Hurley

Het duel tussen de subtoppers begint om 14.15 uur. Beide ploegen hebben 19 punten uit elf duels verzameld. Dat is voor Hurley een prima score, maar voor SCHC zijn het tegenvallende cijfers. De Bilthovense ploeg startte en sloot de eerste seizoenshelft af met een nederlaag. In totaal leed de formatie al vier nederlagen in elf duels. Hurley heeft zichzelf na een eerste seizoenshelft in een mooie uitgangspositie gemanoeuvreerd. De ploeg staat op een punt van een plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs. Wil Hurley daadwerkelijk meedoen in deze strijd dan zal er punten gepakt moeten worden tegen SCHC, dat de eerste onderlinge confrontatie, in het Amsterdamse Bos, met 3-1 won.

Kampong-hdm

Kampong hoopt zondag eindelijk de eerste overwinning in eigen huis te kunnen pakken. De Utrechtse formatie verzamelde in de eerste seizoenshelft slechts één punt uit zes thuisduels. Het was een van de redenen waarom Kampong de winterstop inging met een teleurstellende achtste plaats. Hdm daarentegen kende een prima eerste deel van de competitie en behaalde 19 punten uit elf duels en staat daarmee slechts één punt achter op Oranje-Rood, dat op een vierde plaats staat. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen hdm en Kampong in 2-2.

Bloemendaal-Huizen

Opvallend is dat Bloemendaal alle punten in de eerste seizoenshelft heeft gehaald in uitwedstrijden. Alle vijf thuisduels gingen namelijk verloren. De ploeg doet het wel veel beter dan vorig seizoen toen bij de winterstop slechts twee punten waren behaald. Dit keer zijn het er al negen en staat de ploeg op een negende plaats, vijf punten boven een play-outplek. Promovendus Huizen sloot het eerste deel van de competitie af met een 3-1 zege op Nijmegen. Het was de eerste zege van Huizen in de Hoofdklasse. De ploeg staat met vier punten op een tiende plaats op vijf punten van Bloemendaal. Een overwinning zou Huizen een stap dichterbij een plek, die recht geeft op rechtstreekse handhaving, brengen. In het eerste onderlinge duel gaven de ploegen elkaar weinig toe, maar nam Bloemendaal de drie punten mee na een 1-0 zege.

Nijmegen-Oranje-Rood

Nijmegen sloot de eerste seizoenshelft af op een voorlaatste plaats met drie punten voorsprong op een rechtstreekse degradatieplaats. De promovendus won de uitwedstrijd tegen Groningen (3-0), dat laatste staat, en speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Kampong. De ploeg verloor wel de laatste vier duels voor de winterstop. Ook Oranje-Rood verloor op de laatste speeldag voor de winterstop. De nederlaag beëindigde een reeks van zes duels waarin de ploeg ongeslagen bleef. Opvallend is dat de Eindhovense formatie 13 van de in totaal twintig punten buitenshuis behaalde. De eerste onderlinge confrontatie werd met ruime cijfers door Oranje-Rood gewonnen: 4-1

Reageer

Contact Us