Preview HK (D): Toppers bovenin en onderaan de ranglijst

Op de 18de speeldag in de Hoofdklasse dames staat in de onderste regionen van de ranglijst het belangrijke duel tussen Nijmegen en Groningen op het programma. In de top staat de kraker tussen Laren en Den Bosch op het programma.

Nijmegen-Groningen

Voor zowel Nijmegen als Groningen is dit een duel van cruciaal belang. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van Nijmegen. De promovendus pakte in de zes wedstrijden na de winterstop slechts één punt (1-1 tegen Bloemendaal) en scoorde in die reeks slechts drie doelpunten. Hekkensluiter Groningen doet het niet veel beter met één gelijkspel (1-1 tegen Huizen) uit vijf duels. Maar de ploeg wist in die serie het doel iets vaker te vinden: vijf keer. De verschillen zullen daarom klein zijn, hoewel Nijmegen het eerste duel met Groningen met 3-0 wist te winnen.

Laren-Den Bosch

Het is de strijd tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. Beide ploegen verkeren op basis van de cijfers in een prima vorm. Laren speelde na de winterstop slechts één keer gelijk en hield drie keer de nul. In totaal is de Gooise ploeg al zeven duels zonder nederlaag. Echter, in de laatste twee duels werd op het nippertje gelijkgespeeld tegen Kampong (2-2) en boekte het een nipte zege op hekkensluiter Groningen (1-0). Den Bosch speelde ook gelijk tegen Kampong (1-1), maar won daarna drie wedstrijden op rij. In die duels scoorde de landskampioen twaalf keer en werd er geen enkele treffer geïncasseerd. Den Bosch is al 47 wedstrijden op rij ongeslagen in de Hoofdklasse.

Bloemendaal-SCHC

Na vier overwinningen op rij leed SCHC afgelopen zondag een nederlaag. De topper tegen Amsterdam ging met 3-1 verloren. Hierdoor zakte de Bilthovense formatie naar de vijfde plaats op de ranglijst. SCHC zit nog volop in de strijd om deelname aan de play-offs en een overwinning op Bloemendaal moet gezien de verhoudingen ook mogelijk zijn. Na de winterstop pakte Bloemendaal slechts één punt uit vier wedstrijden en scoorde daarin ook maar één keer. Het verschil met Huizen, dat op een tiende plaats en play-outplek staat, bedraagt zes punten. Bloemendaal heeft nog wel punten nodig om zich te verzekeren van rechtstreekse handhaving. Of die punten komen tegen SCHC lijkt niet waarschijnlijk. In eigen huis pakte Bloemendaal dit seizoen pas één punt en ook de eerdere confrontatie tegen SCHC ging verloren: 3-1.

Amsterdam-Kampong

Kampong hoopt na de remises tegen Den Bosch en Laren ook punten te pakken tegen Amsterdam. De Utrechtse ploeg is na de winterstop nog steeds ongeslagen. Het boekte drie overwinningen en speelde drie keer gelijk. Het treft in Amsterdam een ploeg die in prima vorm verkeerd. De koploper in de Hoofdklasse boekte afgelopen zondag tegen SCHC (3-1) de zevende overwinning op rij. In het Wagener Stadion liet de ploeg nog geen enkel punt liggen. Bovendien won Amsterdam in Utrecht de eerste onderlinge ontmoeting met 4-0.

Huizen-hdm

Huizen hoopt zaterdag punten te kunnen pakken tegen hdm. Punten die broodnodig zijn op concurrenten Nijmegen en Groningen van zich af te houden en om de druk te verhogen op Bloemendaal, dat op de veilige negende plaats staat. In eigen huis pakte Huizen vier van de in totaal vijf verzamelde punten. Die punten werden behaald tegen Nijmegen (3-1) en Groningen (1-1). In de laatste vijf wedstrijden pakte Huizen slechts één punt. Hdm bleef in drie van de vijf duels na de winterstop zonder punten, maar wist de andere twee duels wel te winnen. Door de winst afgelopen weekend op Hurley (2-1) sluit hdm het rechterrijtje van de ranglijst af. Eerder dit seizoen speelden Huizen en hdm ook tegen elkaar en toen won hdm met 3-1.

Oranje-Rood-Hurley

Dankzij twee overwinningen op rij zonder tegentreffer blijft Oranje-Rood zich mengen in de strijd om de play-offs. De Eindhovense ploeg staat vierde en heeft een punt voorsprong op SCHC, dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Om aanspraak te mogen blijven maken op een play-offticket moeten er drie punten worden gepakt tegen Hurley. De ploeg verkeert niet in grootse vorm. Het verloor twee duels op rij en van de laatste zes duels werd er slechts één omgezet in drie punten. Toch is een zege voor Oranje-Rood geen vanzelfsprekendheid. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 1-1.

Reageer

Contact Us