Preview HK (H): Amsterdam ontvangt Kampong, Oranje-Rood tegen Bloemendaal

In de Hoofdklasse Heren staat alweer een dubbelweekend op het programma. Vrijdag treft de top 4 elkaar: Amsterdam-Kampong en Oranje-Rood-Bloemendaal. Onderaan de ranglijst speelt hekkensluiter SCHC tegen Tilburg, dat voorlaatste staat in de Hoofdklasse.

Amsterdam-Kampong

Het duel is een herhaling van de finale om de landstitel van 2018. Kampong pakte na drie wedstrijden de tweede opeenvolgende landstitel. In de reguliere competitie eindigde beide duels in 2-2. Het is de strijd tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. Na verlies op de openingsdag van de Hoofdklasse won Amsterdam vier wedstrijden op rij. Kampong verloor alleen van Bloemendaal (1-2) en met 21 doelpunten zijn de Utrechters de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse. De huidige topscorer in de Hoofdklasse speelt echter bij Amsterdam. Justin Reid-Ross maakte tot dusver zes doelpunten.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Oranje-Rood ontvangt Bloemendaal, de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder puntenverlies. De koploper is in de reguliere competitie al 29 wedstrijden ongeslagen. In de laatste twee competitieduels incasseerde Bloemendaal geen enkele tegentreffer. Met een 2-1 zege op SCHC vorig weekend herstelde Oranje-Rood zich van een matig eerste dubbelweekend waarin werd verloren van Kampong (3-1) en punten werden verspeeld aan promovendus Klein Zwitserland (1-1). Vorig jaar eindigde het duel in Eindhoven in 1-1. Op ’t Kopje won Bloemendaal met 3-2.

Den Bosch-Almere

Wil Den Bosch zicht houden op de vierde plaats in de Hoofdklasse. Dan moet er gewonnen worden van Almere. Den Bosch won tot nu toe beide thuiswedstrijden en is in de laatste drie duels ongeslagen, waarvan de laatste twee in een gelijkspel eindigden ondanks een voorsprong. Almere wist tot dusver nog geen enkele wedstrijd in winst om te zetten, maar snoepte vorig weekend wel een punt af van Rotterdam (2-2). Afgelopen seizoen pakte Almere een punt aan de Oosterplas (2-2), maar verloor de ploeg in eigen huis met 4-1.

Rotterdam-Klein Zwitserland

Na een goede start van het seizoen met twee overwinningen is Rotterdam al drie wedstrijden zonder overwinning. Vorig weekend werd na twee nederlagen weer eens een punt gepakt. Dat was misschien wel een bitterzoet gelijkspel, want Almere maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. Met vijf punten uit vijf duels presteert promovendus Klein Zwitserland goed. Echter, na de zege op de openingsdag op SCHC (3-2) bleef Klein Zwitserland vier duels op rij zonder zege. In die serie werd wel twee keer gelijkgespeeld onder meer tegen Oranje-Rood (1-1).

Tilburg-SCHC

Een belangrijk duel in de onderste regionen van de Hoofdklasse. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt. Tilburg speelde dit seizoen twee keer gelijk, SCHC pakte alleen een punt tegen Pinoké (2-2). Bij winst kan de Bilthovense formatie de laatste plaats in de Hoofdklasse overdoen aan Tilburg. Afgelopen seizoen slaagde SCHC er niet in Tilburg te verslaan. In Bilthoven eindigde de wedstrijd in 1-1 en in Tilburg wonnen de Tilburgers met 4-2.

Pinoké-HGC

Afgelopen seizoen waren de onderlinge duels tussen Pinoké en HGC goed voor een ware doelpuntenregen. Zowel in het Amsterdamse Bos als in Wassenaar was HGC de bovenliggende partij: 6-2 en 5-3. Ook dit seizoen scoort HGC er in vijf competitieduels lustig op los: 17 doelpunten, waarvan tien in de laatste twee wedstrijden. Maar de ploeg incasseerde tot dusver ook 14 treffers, twee meer dan Pinoké, dat nog op zoek is naar de eerste overwinning van het seizoen. Met slechts twee punten uit vijf wedstrijden staan de Steekneuzen op een tiende plaats. HGC is zesde met zeven uit vijf.

Reageer

Contact Us