Preview HK (H): Amsterdam tracht verschil met Oranje-Rood te verkleinen, HGC ontvangt Kampong

Aankomende vrijdag wordt de razend spannende ontknoping van de Hoofdklasse Heren hervat met een dubbelweekend. Met nog slechts drie wedstrijden te gaan en een hoop onderlinge duels barst de strijd los om een plek bij de laatste vier, terwijl onderin volop wordt gevochten om lijfsbehoud. De kraker van het weekend vindt plaats in Wassenaar, waar HGC bezoek krijgt van Kampong. Onderin kruisen Almere en Klein Zwitserland de degens in de strijd tegen degradatie. 

Amsterdam-Oranje-Rood

Als Amsterdam nog kans wil maken op een play-offplek zal voor de ploeg van Jan-Jorn  van ‘t Land alleen de winst tellen op nummer vier Oranje-Rood. Momenteel bedraagt het gat tussen beide ploegen vijf punten, maar gezien het resterend programma zou er alleen dan nog een kans bestaan voor Amsterdam om toch aan het langste eind te trekken. De Eindhovenaren zijn bovendien niet meer de ploeg van voor de winterstop. Van de in totaal vijf verloren wedstrijden verloren ze er vier in 2019, wat ook leidde tot het vertrek van coach Roger van Gent. Voor de thuisploeg is het op papier de lastigste wedstrijd van het resterende seizoen. In de Lichtstad werd het eerder dit seizoen een doelpuntrijk duel waarin de Eindhovenaren als winnaar van het veld stapten: 4-3.

Almere-Klein Zwitserland

Beide ploegen zullen vol voor de winst gaan in deze degradatiekraker. Almere staat momenteel elfde, terwijl Klein Zwitserland een plek hoger staat met een punt meer. Bij winst kan Klein Zwitserland zelfs opklimmen naar de veilige negende plek wanneer concurrent Tilburg verliest. Voor Almere is voorlopig het voorblijven van hekkensluiter SCHC het belangrijkstedoel. Beide ploegen staan op negen punten, maar het doelsaldo van Almere is ietsjes beter. In de laatste speelronde nemen de beide ploegen het nog tegen elkaar op. Beide ploegen zijn niet bepaald in vorm en behaalden slechts een punt uit de laatste vijf duels. In Den Haag werd het eerder dit seizoen 3-1 in het voordeel van de Hagenaars.

Rotterdam-Bloemendaal

In de Hofstad krijgt Rotterdam bezoek van koploper Bloemendaal. In theorie heeft de ploeg nog een kleine kans op een eindnotering bij de laatste vier, maar erg waarschijnlijk is dit niet. Voor de Mussen is het behouden van de eerste plek nu de belangrijkste missie. De ploeg heeft nog een lastig programma voor de boeg, waar naaste belager Kampong het een stuk makkelijker lijkt te hebben. Beide ploegen hebben momenteel een puntentotaal van 45. Op ‘t Kopje eindigde het heenduel in een 3-1 overwinning voor Bloemendaal.

Pinoké-Tilburg

In het Amsterdamse Bos ontvangt Pinoké het na de winterstop helemaal opgeleefde Tilburg. De Brabanders staan immers op een veilige negende plek, met drie punten voorsprong op Klein Zwitserland. Een overwinning betekent dan ook tegelijkertijd een grote stap richting lijfsbehoud. Voor de Steekneuzen valt er weinig meer om voor te spelen, al zou de opponent van vrijdag bij een zege tot twee punten kunnen naderen. De ploeg speelde van de negentien wedstrijden maar liefst negen wedstrijden gelijk, in de laatste vijf wedstrijden gebeurde het vier keer. In Tilburg eindigde de wedstrijd eerder dit seizoen ook in een 2-2 remise.

SCHC-Den Bosch

Afgelopen weekend loste de Bilthovenaren hekkensluiter Almere af als nummer laatst en is het dus alle hens aan dek in de restant van het seizoen. In Den Bosch zal de thuisploeg echter een uiterst gemotiveerde ploeg treffen, naar de Bosschenaren nog volop meestrijden om een plek bij de beste vier. Stichtsche hervatte de competitie na de winterstop met een overwinning, maar sindsdien pakte het slechts een schamel puntje uit zeven wedstrijden. Den Bosch is juist bezig aan een prima reeks en verloor afgelopen weekend voor het eerst dit kalenderjaar, toen Kampong met 3-1 te sterk bleek. De confrontatie aan de Oosterplas eerder dit seizoen eindigde in een klinkende 5-0 thuiszege voor de Brabanders.

HGC-Kampong

De kraker van het weekend wordt afgewerkt in Wassenaar, waar HGC bezoek krijgt van Kampong. Waar de Utrechters in ieder geval al verzekerd zijn van de play-offs, geldt dat niet voor de productiefste ploeg uit de Hoofdklasse. De Wassenaarders staan derde en hebben een punt meer dan Oranje-Rood, en vier punten meer dan nummer vijf Den Bosch. Een overwinning kan een grote stap richting play-offs betekenen, maar gezien de ongeslagen reeks van Kampong zal dat nog een knap lastig karwei worden. De ploeg verloor immers al twaalf wedstrijden op rij niet. Aan de laan van Maarschalkerweerd eindigde de eerdere wedstrijd in een puntendeling: 3-3.

Reageer

Contact Us