Preview HK (H): Amsterdam treft in eigen huis Rotterdam, HGC op bezoek bij Oranje-Rood

Aanstaande zondag hervat de Hoofdklasse heren met een paar interessante affiches. Zo ontvangt de huidige nummer vijf Amsterdam de nummer zes Rotterdam in een duel om play-offplekken, terwijl nummer twee Oranje-Rood bezoek krijgt van de nummer vier HGC.

Amsterdam – Rotterdam

Slechts één wedstrijdpunt scheidt de twee ploegen van elkaar, in het voordeel van Amsterdam. Het zal dan ook een heet middagje worden in het Wagener stadion in de strijd om eventuele play-offplekken. Beide ploegen troffen elkaar al eerder tijdens de eerste speelronde, een wedstrijd die de Rotterdammers in eigen huis met 2-1 in hun voordeel wisten te beslissen. Ook afgelopen seizoen wist Amsterdam met een gelijkspel en een nederlaag niet af te rekenen met Rotterdam. De hoofdstedelingen verloren dit seizoen maar een keer in eigen huis na een bezoek van Kampong (0-2).

Bloemendaal – Almere

Bloemendaal is de onbetwiste koploper in de Hoofdklasse heren en zal een ongekende ongeslagen reeks voort willen zetten. Van de eerste elf wedstrijden speelde de ploeg twee keer gelijk, terwijl de overige negen wedstrijden gewonnen gingen waardoor het gat met nummer twee Oranje-Rood vijf punten bedraagt. Almere kent een zware reeks en verloor voor de winterstop maar liefst vijf wedstrijden op rij. De ploeg heeft bovendien de meeste tegendoelpunten moeten incasseren van alle Hoofdklasseclubs. De eerdere ontmoeting op Flevolands bodem eindigde in een 2-1 winstpartij voor de Mussen.

Oranje-Rood – HGC

Bovenin krijgt de huidige nummer twee Oranje-Rood bezoek van nummer vier HGC. Het gat tussen de twee ploegen is momenteel vier punten. HGC scoort dit seizoen makkelijk en maakte in 11 wedstrijden al 40 treffers en is daarmee de meest scorende ploeg van de Hoofdklasse. De Eindhovenaren boekten de afgelopen vijf wedstrijden maar liefst dertien punten en is dus bezig aan een prima reeks. HGC boekte een nipte nederlaag tegen koploper Bloemendaal op de laatste speeldag voor de winterstop. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen bleek een ware kraker en werd met 4-5 beslist in het voordeel van Oranje-Rood.

Pinoké – Kampong

In het Amsterdamse Bos wacht de Steekneuzen een bezoek van regerend landskampioen Kampong. De Utrechters vinden zich terug op een derde plaats en is nu reeds vier wedstrijden op rij ongeslagen. Hetzelfde geldt voor Pinoké, maar die ploeg speelde de laatste drie wedstrijden gelijk en de ploeg bevindt zich terug op de negende plek in het klassement. Eerder dit seizoen boekte Kampong een eenvoudige 4-1 overwinning in eigen huis. De Utrechters zijn bovendien dit seizoen vooralsnog onverslaanbaar in uitwedstrijden en boekte buitenshuis meer punten dan thuis.

SCHC – Klein Zwitserland

In Bilthoven wacht voor Stichtse een duel met Klein Zwitserland. SCHC bevindt zich momenteel terug op een elfde plaats en heeft vier punten minder dan hun als achtste geplaatste tegenstander van komend weekend. De Bilthovenaren kennen geen gemakkelijk seizoen en wist de eerste 10 wedstrijden er geen enkele te winnen. Pas de laatste wedstrijd voor de winterstop pakte SCHC in speelronde 11 de eerste driepunter toen het thuis met 2-0 won van de nummer tien Almere. Ook de ploeg uit Den Haag zal vooral achterom moeten kijken, want het gat met de nummer zeven Den Bosch bedraagt maar liefst zeven punten.

Tilburg – Den Bosch

In de Brabantse derby gaat nummer zeven Den Bosch op bezoek bij hekkensluiter Tilburg. Laatstgenoemde is de enige ploeg in de Hoofdklasse heren zonder overwinning en staat op vier punten uit elf wedstrijden. Bovendien heeft het verreweg het minste doelsaldo. Het gat met concurrenten Almere en SCHC bedraagt echter slechts een punt, waardoor degradatie voorkomen geen schier onmogelijke opgave lijkt. Den Bosch bevindt zich op de zevende plek op vier punten van de play-offplekken en zal dus voorzichtig omhoog kijken. In Den Bosch werd het onderlinge duel eerder dit seizoen beslist in het voordeel van Den Bosch en werd het 3-1.

Reageer

Contact Us