Preview HK (H): Bloemendaal in topper op bezoek bij Kampong

Het eerste dubbelweekend van het seizoen in de Hoofdklasse Heren staat op het programma. Vrijdag wordt het eerste deel afgewerkt met de topper Kampong tegen Bloemendaal als blikvanger. Ook de nog vier puntloze ploegen na twee speeldagen treffen elkaar: Almere-Tilburg en SCHC-Pinoké.

Kampong-Bloemendaal

Het is de topper van de vrijdagavond. Beide ploegen bleven afgelopen seizoen in de reguliere competitie ongeslagen. Bovendien zijn Kampong en Bloemendaal het nieuwe seizoen elk met twee overwinningen gestart. Landskampioen Kampong versloeg Pinoké (4-1) en SCHC (7-2) en Bloemendaal rekende af met Almere (2-1) en promovendus Klein Zwitserland (3-1). Vorig eindigde het duel in Utrecht tussen beide play-offkandidaten in 3-3. In Bloemendaal werd het op het bijveld, het hoofdveld was onbespeelbaar vanwege de vorst, 1-1.

Klein Zwitserland-Oranje-Rood

Promovendus Klein Zwitserland begon de competitie met een 3-2 zege op SCHC, maar verloor afgelopen zondag met 3-1 van Bloemendaal. Vrijdag stuit Klein Zwitserland opnieuw op zware tegenstand. Oranje-Rood komt op bezoek. De Eindhovenaren zijn de competitie prima begonnen met overwinningen op HGC (5-4) en Almere (3-1). Oranje-Rood zou bij een goed resultaat vrijdag aan kop kunnen gaan in de Hoofdklasse.

Almere-Tilburg

Beide ploegen staan na twee speeldagen nog met lege handen. Na twee nederlagen willen Almere en Tilburg eindelijk punten pakken. Almere kon lang mee met Bloemendaal (1-2) en Oranje-Rood (1-3), maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Tilburg ging onderuit in de Brabantse derby met Den Bosch (3-1) en verloor van het vernieuwde HGC (3-1). Afgelopen seizoen eindigde het duel in 4-1 zege voor Almere, dat in Tilburg met 2-1 onderuit ging.

HGC-Amsterdam

Beide ploegen wonnen afgelopen zondag hun wedstrijd nadat op de openingsdag werd verloren. Amsterdam revancheerde zich met de 3-0 zege op Den Bosch voor de 2-1 nederlaag tegen Rotterdam en HGC won met 3-1 van Tilburg na het doelpuntrijke verlies tegen Oranje-Rood (5-4). Het vernieuwde HGC treft aan Amsterdamse zijde bekende gezichten. Tom Hiebendaal, Rik van Kan en Wiegert Schut verhuisden van Wassenaar naar Amsterdam. Mogelijk maakt de Japanner Kenta Tanaka zijn eerste minuten voor HGC in de Hoofdklasse.

Den Bosch-Rotterdam

Rotterdam treft in Den Bosch een tegenstander waar het vorig seizoen de handen vol mee had. De Bossche formatie snoepte liefst vier punten af van de Rotterdammers, die in eigen huis met 2-1 verloren. In Den Bosch eindigde het duel in 3-3. Ook dit seizoen hoopt Den Bosch goed voor de dag te komen tegen Rotterdam. De ploeg wil graag de achterstand met de top verkleinen, maar verloor vorige week de strijd met topper Amsterdam (3-0). Boevendien verloor Den Bosch ook aanvoerder en strafcornerspecialist Austin Smith met een gebroken middenhandsbeentje. Rotterdam heeft de volle buit uit twee duels mede dankzij Jeroen Hertzberger drie van de vijf doelpunten maakte. Ook de Rotterdammers kunnen bij een goed resultaat aan kop kunnen gaan in de Hoofdklasse.

SCHC-Pinoké

Net als Almere en Tilburg staan ook SCHC en Pinoké nog op de hatelijke nul. De ploeg uit Bilthoven is hekkensluiter. Pinoké doet het net een plekje beter. SCHC moest afgelopen zondag flink de wonden likken na de 7-2 thuisnederlaag tegen Kampong. Ook Pinoké verloor van de landskampioen, maar hield de schade op de openingsdag iets beperkter: 4-1. Afgelopen seizoen ging Pinoké er in Bilthoven met de winst vandoor (4-1), maar in het Amsterdamse Bos waren de rollen omgekeerd en pakte SCHC de drie punten (1-0).

Reageer

Contact Us