Preview HK (H): Bloemendaal ontvangt Pinoké en HGC treft Den Bosch

Inmiddels is de Hoofdklasse Heren alweer aan de vijfde speeldag toe. Koploper Bloemendaal ontvangt Pinoké en landskampioen Kampong speelt op de eigen Klapperboom tegen Tilburg. Hekkensluiter SCHC krijgt Oranje-Rood op bezoek.

Kampong-Tilburg

Na vier speeldagen is Tilburg er nog niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. De ploeg speelde twee keer gelijk en verloor twee keer. Op bezoek bij de landskampioen lijkt er ook niet veel eer te behalen. Vorig jaar werd in Utrecht met 5-1 verloren en in eigen huis ging Tilburg met 5-2 over de knie. Kampong leed vorige week in het dubbelweekend tegen Bloemendaal de eerste nederlaag in dertig competitieduels, maar revancheerde zich twee dagen later door in Eindhoven met 3-1 te winnen van Oranje-Rood.

Klein Zwitserland-Amsterdam

De terugkeer van Klein Zwitserland op het hoogste niveau verloopt vooralsnog prima. Na vier duels heeft de ploeg vijf punten gepakt en staat de promovendus op een mooie achtste plaats. Amsterdam doet het zoals verwacht veel beter. Na de nederlaag op de openingsdag tegen Rotterdam (2-1) werden drie overwinningen op rij geboekt. Samen met Bloemendaal hebben de Amsterdammers na vier duels de minst gepasseerde defensie (3 tegentreffers).

Almere-Rotterdam

Rotterdam hoopt zondag de bittere nasmaak van het dubbelweekend te kunnen wegspoelen in en tegen Almere. Vorige week verloor Rotterdam niet alleen van Den Bosch (0-3), maar ging de ploeg in eigen huis ook flink onderuit tegen HGC (2-6). Hierdoor is Rotterdam pas op een zevende plaats op de ranglijst terug te vinden. Almere staat voorlaatste. De ploeg wacht nog steeds op de eerste overwinning, maar Almere trof in de beginfase van de competitie de topploegen Bloemendaal, Oranje-Rood en Amsterdam. Alleen tegen Tilburg werd een punt gepakt (1-1). Vorig seizoen verloor Almere in eigen huis met 1-0 van Rotterdam. Ook in het andere duel lagen de ploegen dichtbij elkaar. Rotterdam won toen ook met een doelpunt verschil (5-4).

HGC-Den Bosch

Met de 6-2 zege op Rotterdam hoopt HGC op de goede weg te zitten. De Wassenaarse formatie onderging afgelopen zomer een ware transformatie en nu lijken de puzzelstukjes langzaam op de goede plaats te vallen. De zege op de Rotterdammers was overigens pas de tweede overwinning van het seizoen. Den Bosch, dat eerder ook te sterk was voor Rotterdam (3-0), verspeelde afgelopen zondag tegen Pinoké de derde zege in vier duels door in de slotminuut een tegentreffer te incasseren. Vorig seizoen won HGC voor eigen publiek (3-2) en deed Den Bosch hetzelfde (2-1).

Bloemendaal-Pinoké

Bloemendaal kent een prima start van het seizoen. De ploeg heeft de maximale score uit vier wedstrijden en is koploper met drie punten voorsprong op Kampong en Amsterdam. Bloemendaal is nu 28 competitieduels op rij ongeslagen. De seizoenstart van Pinoké verloopt vooralsnog minder voorspoedig. De Steekneuzen verzamelden slechts twee punten uit vier duels. Tegen SCHC en Den Bosch werd gelijkgespeeld. In beide duels kwam Pinoké terug van een achterstand, respectievelijk 2-0 en 1-0. Vorig jaar eindigde het duel op ’t Kopje in 1-1. In het Amsterdamse Bos was Bloemendaal wel te sterk. Het werd 4-0.

SCHC-Oranje-Rood

Met slechts één punt uit vier duels is SCHC hekkensluiter in de Hoofdklasse. De ploeg had wellicht twee punten meer op het conto kunnen hebben, maar in het duel met Pinoké (2-2) werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Oranje-Rood begon goed aan de competitie met twee overwinningen. Daarna volgden een teleurstellend gelijkspel tegen Klein Zwitserland (1-1) en een thuisnederlaag tegen Kampong (1-3). In die wedstrijd haakte doelman Pirmin Blaak tijdens de warming-up af met een blessure. Afgelopen seizoen moest SCHC liefst elf doelpunten incasseren in de twee onderlinge confrontaties met Oranje-Rood (5-1, 6-1).

Reageer

Contact Us