Preview HK (H): Bloemendaal speelt de klassieker tegen Amsterdam

Zondag wordt het tweede deel in de Hoofdklasse heren afgewerkt. Koploper Kampong krijgt HGC op bezoek en het nog ongeslagen Bloemendaal ontvangt Amsterdam, dat op de tweede plaats staat. Hekkensluiter hdm speelt tegen de nummer voorlaatst Almere.

Bloemendaal-Amsterdam

De klassieker van het hockey. Het is de strijd tussen de nummer drie Bloemendaal en de nummer twee Amsterdam. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts een punt. Bij een overwinning en een nederlaag van Kampong zou zelfs de koppositie gepakt kunnen worden. Vorig jaar won Bloemendaal op ’t Kopje met 2-1. In het Wagener Stadion was Amsterdam met 3-2 te sterk.

Kampong-HGC

Koploper Kampong voorkwam vrijdag puntenverlies door in de slotfase alsnog drie punten te pakken bij Almere (6-4). HGC leed de eerste nederlaag op eigen terrein. Oranje-Rood was met slechts 1-0 te sterk. Tegen de topploegen komt de ploeg uit Wassenaar steeds tekort met als uitschieters de 7-2 nederlaag bij Bloemendaal en de 8-3 tegen Rotterdam. Afgelopen seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in een 3-1 zege voor Kampong.

Pinoké-Den Bosch

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedraagt vier punten. Dat gat met Den Bosch zal Pinoké graag willen verkleinen. De Steekneuzen boden grote broer Amsterdam vrijdag goed partij. Na een 1-0 voorsprong moest Pinoké na rust alsnog het hoofd buigen: 3-1. De Bosch hield wel drie punten over aan het eerste deel van het dubbelweekend. SCHC werd met 3-0 opzijgeschoven. Vorig seizoen won de Bossche formatie beide onderlinge confrontaties: 3-2 en 4-1.

SCHC-Rotterdam

Rotterdam kan zich geen misstap veroorloven. De ploeg staat vijfde op een punt achterstand op Oranje-Rood en heeft een voorsprong van twee punten op achtervolger HGC. Vrijdag werd met een klein verschil gewonnen van hekkensluiter hdm (2-1). Zondag krijgt Rotterdam opnieuw te maken met een promovendus, SCHC. De Bilthovense ploeg verkeert in een slechte fase van de competitie. De ploeg heeft de laatste vier wedstrijden op rij verloren en staat inmiddels negende.

hdm-Almere

De topper onderin de Hoofdklasse. Hekkensluiter hdm ontvangt de nummer voorlaatst Almere. Beide ploegen hebben een punt uit tien duels. Het zal er mede om gaan welke ploeg het duel op vrijdag het best heeft verteerd. Hdm verloor nipt van Rotterdam (2-1) en Almere was dichtbij een stunt tegen Kampong. De ploeg leek een punt te pakken tegen de regerend landskampioen, maar moest opnieuw in de slotfase van een duel het hoofd buigen (4-6).

Oranje-Rood-Tilburg

In de Brabantse derby lijkt Oranje-Rood de beste papieren te hebben. De nummer vier van de Hoofdklasse boekte in de laatste acht competitiewedstrijden zes overwinningen. Tilburg stond vrijdag voor de tweede maal op rij met lege handen. In eigen huis werd met 4-0 verloren van Bloemendaal. Afgelopen seizoen werd er veel gescoord in Eindhoven en won Oranje-Rood met 4-3. Ook in Tilburg waren de Eindhovenaren de sterkste: 3-1.

Reageer

Contact Us