Preview HK (H): Brabantse derby tussen Den Bosch en Oranje-Rood

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse dames staat de Brabantse derby op het programma. Landskampioen en koploper Den Bosch ontvangt Oranje-Rood, de nummer drie van de ranglijst. Beide ploegen hebben de maximale score uit twee wedstrijden. Promovendi Nijmegen en Huizen en Groningen hopen zondag van de hatelijke nul af te komen.

Den Bosch-Oranje-Rood

Na twee speeldagen zijn beide ploegen nog zonder puntenverlies. Na zeges op Groningen (1-0) en Nijmegen (4-1) treft Oranje-Rood ‘grote zus’ Den Bosch, dat Kampong (1-0) en Groningen (8-0) versloeg. Voor de Eindhovense ploeg is het duel een mooie test om te zien waar het staat. Afgelopen seizoen ging Oranje-Rood in de play-offs kansloos onderuit tegen Den Bosch en verloor de ploeg ook beide confrontaties in de reguliere competitie. De verwachting is dat Den Bosch, dat al 34 competitieduels ongeslagen is, ook na drie speeldagen zonder puntenverlies blijft.

Amsterdam-Nijmegen

De nog puntloze promovendus Nijmegen gaat op bezoek bij Amsterdam dat het volle pond heeft gescoord na twee wedstrijden. Het zal een lastige opgave worden om in het Wagener Stadion de eerste punten van het seizoen pakken. Nijmegen speelde al tegen Laren (2-3) en Oranje-Rood (1-4) en verloor beide wedstrijden. Amsterdam trof op de eerste speeldag de andere promovendus Huizen en dat duel werd met 4-1 gewonnen, waarna ook Laren werd verslagen (2-1)

Groningen-hdm

Ook de dames van Groningen staan voor een lastige opgave. De ploeg is nog puntloos en heeft zelfs nog geen doelpunt gemaakt. Afgelopen weekend werd met 8-0 verloren van Den Bosch en zondag treft Groningen in hdm een tegenstander die nog ongeslagen is. De Haagse formatie zorgde op de openingsdag voor een verrassing door SCHC (3-1) te verslaan en speelde vervolgens gelijk tegen Kampong (2-2). Hdm is dan ook favoriet om er met de overwinning aan de haal te gaan. Wellicht kan Groningen hoop putten uit vorig seizoen, toen eindigde het duel in 0-0 en wonnen de Groningsen in Den Haag met 1-0.

SCHC-Huizen

Net als Nijmegen en Groningen is Huizen ook nog zonder punten. Ook voor de promovendus geldt dat het een lastige opgave gaat worden om punten te pakken. Huizen gaat op bezoek bij SCHC, dat zich afgelopen zondag herstelde van de nederlaag op de openingsdag. Hurley werd met 3-1 verslagen, nadat de eerste thuiswedstrijd een nederlaag tegen hdm (1-3) opleverde. Huizen begon met een 4-1 nederlaag in en tegen Amsterdam en ging vervolgens in eigen huis nipt onderuit tegen Bloemendaal (0-1).

Bloemendaal-Laren

Bloemendaal boekte afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen na de 1-0 op Huizen. Laren incasseerde de eerste nederlaag. De ploeg verloor in eigen huis met 2-1 van Amsterdam. Vorig seizoen was Bloemendaal geen partij voor Laren, dat beide confrontaties (3-1 en 4-1) won. Op papier lijkt Laren, de nummer zes, ook dit keer sterker, maar misschien kan Bloemendaal, de nummer zeven, voor eigen publiek voor een stuntje zorgen.

Kampong-Hurley

Beide ploegen staan na twee speeldagen in het rechterrijtje. Hurley is achtste met drie punten en Kampong bezet de negende plaats met slechts één punt. Dat punt werd afgelopen weekend behaald in Den Haag tegen hdm (2-2), nadat het openingsduel met Den Bosch werd verloren (0-1). Hurley won op de eerste speeldag van Bloemendaal (2-1) en verloor vorige week met 3-1 van SCHC. De ploegen lijken aan elkaar gewaagd, maar afgelopen seizoen was Kampong twee keer te sterk (4-1 en 4-2).

Reageer

Contact Us