Preview HK (H): Dubbelweekend op zaterdag en zondag | Hoofdklasse Hockey Nederland
Terrance Pieters in actie voor Kampong.

Preview HK (H): Dubbelweekend op zaterdag en zondag

 

Komend weekend spelen de heren een dubbelweekend in de Hoofdklasse. Op zaterdag slaan de mannen af om 14.15 uur. Een aantal mooie wedstrijden staat op het programma, zoals Oranje-Rood tegen Bloemendaal. Ook de wedstrijd Amsterdam tegen HGC is een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.

Den Bosch – Tilburg

Den Bosch leed vorige week een zure nederlaag tegen HGC. Dit had niet gehoeven, maar door twee zwakke momenten stonden de Bosschenaren al snel op een 2 – 0 achterstand. Deze achterstand kon uiteindelijk niet meer worden gerepareerd. Tilburg heeft nog maar drie punten en bungelt onderaan. Voor velen geen grote verrassing. Op papier lijkt de wedstrijd Den Bosch tegen Tilburg een gemakkelijke overwinning te gaan worden voor de thuisploeg.

Amsterdam – HGC

Amsterdam heeft het de afgelopen drie weken niet gemakkelijk gehad. Waar Bloemendaal en Kampong afgelopen paar weken op het programma stonden, is het nu tijd voor een andere play-offs kandidaat, namelijk HGC. De thuisploeg verloor nipt van zowel Bloemendaal en Kampong en zal zaterdag op scherp staan om de drie punten in eigen huis te houden. HGC deed vorige week goede zaken door te winnen van Den Bosch. Door deze overwinning staat de ploeg op een nette derde plaats. Vorig jaar won HGC nog een keer met zowaar 8 – 2 van Amsterdam. Een harde klap voor Amsterdam, die eigenlijk elk jaar meestrijd voor een plek bij de play-offs.

Almere – Kampong

Voor Almere wordt het de tweede keer op rij dat zij tegen een topploeg moeten spelen. Afgelopen week werd het team van Pascha Gademan gemakkelijk door Bloemendaal opzij gezet. De thuisploeg heeft samen met Tilburg de meeste doelpunten tegen in de Hoofdklasse. Of Almere mag hopen op de eerste overwinning van het seizoen is de vraag. Kampong is bij uitstek de favoriet, maar zal zaterdag wel alle zeilen moeten bijzetten om te kunnen winnen. In de laatste vijf wedstrijden won de ploeg van Cox maar twee keer en tegen Pinoké en Bloemendaal werd gelijkgespeeld. Door deze tegenvallende resultaten staat de ploeg uit Utrecht nu op de vijfde plaats. Kampong mist sterspeler Sander de Wijn. Hij is nog aan het revalideren van een blessure.

Rotterdam – Hurley

De thuisploeg doet het dit seizoen uitstekend. Rotterdam staat op de tweede plaats en heeft een klein gaatje kunnen slaan met de nummer drie, HGC. Een opvallend feit, want de ploeg kwam vorig jaar niet verder dan de zevende plaats. Jeroen Hertzberger, de topscorer van de Hoofdklasse de afgelopen drie jaren, staat nu met negen doelpunten op een vierde plaats. Nieuwkomer Hurley heeft tot nu toe vier punten bij elkaar gesprokkeld. Twee weken geleden werd door Hurley een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Almere.

Oranje-Rood – Bloemendaal

Een van de krakers deze zaterdag is de ontmoeting tussen Oranje-Rood en Bloemendaal. De thuisploeg staat tot nu toe op een teleurstellende zesde plaats en moet de komende weken punten bij elkaar harken om niet de aansluiting met de top-4 te verliezen. Of deze punten tegen Bloemendaal worden gehaald is sterk de vraag. Bloemendaal is in vorm en staat ‘gewoon’ op de eerste plaats. Met Roel Bovendeert beschikt de ploeg tevens over een van de topscorers in de Hoofdklasse. Afgelopen jaar eindigde de dubbele ontmoeting in de competitie eenmalig in een 0 – 0 gelijkspel en eenmaal in een 5 – 0 overwinning voor Bloemendaal.

Klein Zwitserland – Pinoké

Een topper in de onderste regionen is die tussen Klein Zwitserland en Pinoké. De twee ploegen staan nu op de achtste en negende plaats in de competitie. Klein Zwitserland heeft dit jaar nog maar zeven keer kunnen scoren en is hiermee het minst scorende team van de Hoofdklasse. Een opvallend feit, want de club heeft dit jaar flink geïnvesteerd in nieuwe spelers om de aansluiting met de top te gaan maken. Pinoké heeft al twaalf keer meer kunnen scoren en staat dus een plekje hoger op de ranglijst. De ploeg heef nog alle kansen om bij de top-4 te komen, het verschil is namelijk maar vier punten. Vorig jaar eindigde de dubbele ontmoeting een keer in een gelijkspel en een keer in 1 – 0 overwinning voor KZ.

Reageer