Preview HK (H): HGC ontvangt Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): HGC ontvangt Oranje-Rood

De Hoofdklasse heren maakt zich op voor een dubbelweekend. Op de tiende speeldag gaat Oranje-Rood op bezoek bij HGC. Almere ontvangt vrijdagavond koploper Kampong en in de Bosderby staan Amsterdam en Pinoké tegenover elkaar.

HGC-Oranje-Rood

Alle vijf thuisduels van HGC eindigden in een overwinning. Daarmee is de Wassenaarse ploeg de enige équipe die dit seizoen voor eigen publiek nog zonder puntenverlies is. Om deze serie in stand te houden zal HGC aan de bak moeten: Oranje-Rood komt op bezoek. De Eindhovense formatie verloor afgelopen zondag van Bloemendaal (3-2), maar was daarvoor zes duels ongeslagen. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 2-2 gelijkspel.

Almere-Kampong

Almere zal met weemoed terugdenken aan vorig seizoen. Het duel met Kampong was de allereerste wedstrijd van de ploeg in de Hoofdklasse. Almere hield op de eerste speeldag de latere landskampioen op 0-0. Met een puntendeling zal coach Pasha Gademan dit keer heel blij zijn. Zijn ploeg heeft na negen speeldagen slechts een punt en is met tien doelpunten de minst productieve ploeg in de Hoofdklasse. Kampong draait daarentegen een prima seizoen. De Utrechtse formatie is nog steeds ongeslagen en speelde slechts twee keer gelijk. Afgelopen zondag werd vice-kampioen Rotterdam nog met 3-2 verslagen.

Rotterdam-hdm

Rotterdam incasseerde zondag in Utrecht alweer de vierde nederlaag in negen wedstrijden. Met 15 punten staat de vice-kampioen voorlopig op een zesde plaats in de Hoofdklasse, op één punt van nummer vier Oranje-Rood. Hdm hoopt de negatieve reeks van zes nederlagen op rij een halt toe te roepen. Vorige week was de Haagse formatie dichtbij een zege, maar ging het duel tegen Den Bosch in de slotfase alsnog verloren (3-2). Het is nog maar de vraag of het hdm lukt om punten af te snoepen van Rotterdam. In uitduels pakte de ploeg nog geen enkel punt. Het scoorde in die serie vijf doelpunten, maar incasseerde ook twintig treffers.

Den Bosch-SCHC

De 3-2 overwinning op hdm betekende voor Den Bosch eindelijk weer winst na een gelijkspel en twee nederlagen op rij. De Bossche formatie hoopt vrijdag opnieuw drie punten aan het totaal te voegen. In eigen huis heeft Den Bosch het echter moeilijk om te punten te pakken. In vier wedstrijden haalde de ploeg slechts twee punten. SCHC leed zondag de derde nederlaag op rij en incasseerde in die serie 17 doelpunten. Na een goede start van de competitie is SCHC afgezakt naar een negende plaats, maar staat de ploeg slechts één punt achter op Den Bosch, dat zevende is.

Amsterdam-Pinoké

Afgelopen seizoen had Pinoké weinig in te brengen tegen grote broer Amsterdam. In het Wagener Stadion werd met 6-1 verloren en voor eigen publiek ging Pinoké met 4-2 onderuit. Ook dit jaar heeft Amsterdam de beste papieren. De ploeg staat tweede en verloor slechts een keer, in eigen huis van Rotterdam (3-2). De Amsterdammers zijn al zes duels ongeslagen en wonnen de laatste twee duels elk met 6-1. Pinoké boekte vorige week een belangrijke 3-2 zege op concurrent Tilburg. Na drie wedstrijden wonnen de Steekneuzen eindelijk weer eens een duel en nestelde de ploeg zich tussen Den Bosch en SCHC op plek acht.

Tilburg-Bloemendaal

Na de 3-2 nederlaag tegen concurrent Pinoké krijgt Tilburg vrijdag Bloemendaal op bezoek. De Mussen zijn na negen duels nog ongeslagen en waren zondag met 3-2 te sterk voor Oranje-Rood. Het verlies tegen de Steekneuzen was de eerste nederlaag van de Tilburgers na twee overwinningen op rij. Door de nederlaag zakte Tilburg naar de tiende plaats, maar heeft de ploeg van coach Jeroen Delmée de zevende positie nog steeds in zicht. Afgelopen seizoen won Bloemendaal maar nipt in Tilburg (3-2). Op ’t Kopje hadden Mussen aanmerkelijk minder moeite: 5-0.

Reageer