Preview HK (H): HGC ontvangt Rotterdam, burenruzie Amsterdamse Bos

 

Aankomende zondag is het eindelijk zover: de Hoofdklasse Heren seizoen 2019/2020 gaat weer van start. Op het vertrouwde tijdstip van 14.45 nemen twaalf ploegen het tegen elkaar op in de allereerste speelronde. In de strijd om play-offs krijgen de Gazellen bezoek van Rotterdam, terwijl de Steekneuzen langs gaan bij de buren in het Wagener stadion. Ook in Brabant vindt er een derby plaats; Oranje-Rood reist af naar Tilburg.

Amsterdam-Pinoké

In het Amsterdamse Bos hoeven de Steekneuzen niet ver te reizen voor hun eerste wedstrijd. In het Wagener stadion kruist de nummer acht van vorig jaar de degens met Amsterdam, dat  nipt de play-offs haalde en uiteindelijk naast een EHL-ticket greep door de shoot-out te verliezen van HGC. Bij Pinoké keert Dennis Warmerdam definitief terug bij de selectie, terwijl er ook twee Argentijnen (Martin Ferreiro en Agus Bugallo) zijn aangetrokken om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. De selectie van Amsterdam heeft ook een grondige renovatie ondergaan. Santi Freixa werd aangetrokken als nieuwe coach, terwijl ook kersvers Europees kampioen Tanguy Cosyns zich bij de selectie voegde. Na een turbulent seizoen waarin uiteindelijk nipt de play-offs werden gehaald, is er behoefte aan stabiliteit in Amsterdam. Vorig seizoen trok de thuisploeg aan het langste eind en eindigde de burenruzie in 3-2.

Den Bosch-Almere

De Bosschenaren krijgen aan de Oosterplas bezoek van Almere, dat zich afgelopen seizoen knap rechtstreeks handhaafde door een geweldige eindfase in de competitie. Er werd ondermeer afgerekend met Kampong, waarna de hatelijke play-outs niet gespeeld hoefde te worden. Den Bosch was  – mede door het falen van de concurrentie – nog een tijdje dichtbij het spelen van play-offs, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek. Bij de Flevolanders zijn twee sterkhouders vertrokken: Jonas de Geus en Terrance Pieters vertrokken allebei richting Kampong. In de selectie van Den Bosch vinden er weinig mutaties plaats, alleen Nicolas della Torre verliet de club voor een avontuur bij Leuven. Afgelopen jaargang gingen de Almeerders er in Den Bosch met drie punten vandoor na een 0-1 zege.

HGC-Rotterdam

In Wassenaar wacht HGC gelijk een pittige wedstrijd. Op sportpark de Roggewoning wacht een duel met Rotterdam. Beide ploegen zullen strijden om een ticket voor de play-offs. Met name de Hofstedelingen snakken naar succes, vorig seizoen eindigde de ploeg teleurstellend zevende. HGC scoorde afgelopen seizoen aan de lopende band en speelde aantrekkelijk en aanvallend hockey, dat uiteindelijk werd beloond met een EHL-ticket via de play-offs. Hoogtepunt van het seizoen was ongetwijfeld de monsterzege in het Wagener stadion (2-8). De selectie kent een flink aantal wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Zo werden onder meer de Indiërs Harjeet Singh en Devindar Walmiki aangetrokken. De Rotterdammers plukten twee spelers weg uit de Belgische competitie in de hoop op een beter seizoen. Vorig jaar werden de punten in Wassenaar verdeeld: 2-2.

Bloemendaal-Hurley

De Mussen moesten er met negen jaar lang op wachten, maar pakte afgelopen seizoen eindelijk die felbegeerde twintigste titel door in de finale af te rekenen met Kampong. Ook Hurley werd kampioen en eindigde bovenaan in de promotieklasse en keerde zo terug naar de Hoofdklasse na een afwezigheid van twee seizoenen. Voor Oliver Polkamp is het een interessant weerzien met zijn oude ploeg. Deze zomer maakte hij de overstap van Hurley naar Bloemendaal. In 2016/2017 ontmoetten beide ploegen elkaar voor het laatst op het hoogste niveau. Bij beide wedstrijden trok kampioen Bloemendaal aan het langste eind.

Tilburg-Oranje-Rood

Een Brabants onderonsje komend weekend in Tilburg, dat bezoek krijgt van de ploeg uit Eindhoven. Voor Oranje-Rood eindigde het seizoen in mineur, nadat het in de slotfase van de competitie een zeker lijkende eindklassering bij de laatste vier uit handen gaf en als vijfde eindigde. Met het aanstellen van oud-speler Robert van der Horst en het aantrekken van Joep de Natris lijkt de ploeg te kiezen voor een frisse wind. Voor de Natris is het direct een leuk weerzien met zijn oude ploeg Tilburg. Mede dankzij hem wist de ploeg zich via de play-outs nipt te handhaven. Een goed seizoen werd beloond met een mooie transfer naar Oranje-Rood. Afgelopen seizoen eindigde de wedstrijd in een duidelijke 1-4 zege van de Eindhovenaren.

Kampong-Klein Zwitserland

De Utrechters moesten hun titel zoals bekend afstaan aan Bloemendaal, dat in de derde finalewedstrijd in eigen publiek de sterkere bleek. De ploeg versterkte zich met de twee sterkhouders van Almere, Pieters en de Geus, en hoopt dit seizoen de landstitel weer terug te brengen naar de Klapperboom. De eerste drie punten moeten ten koste gaan van Klein Zwitserland, dat zich via twee overwinningen in de play-outs op hdm. De Hagenaars eindigden als elfde in de competitie en zullen – gezien het transfergeweld – zijn geschrokken van deze eindklassering. Zo kwam er een heel kwartet aan buitenlanders over om de selectie te versterken. Een Fransman, Australiër, Engelsman en een Schot voegden zich bij de ploeg van Carlos Castaño. In Utrecht bleven de punten vorig jaar thuis na een nipte 1-0 zege op de Springbokken.

 

Reageer

Contact Us