Preview HK (H): Kampioen Kampong ontvangt Oranje-Rood

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse bij de heren kan landskampioen Kampong meteen aan de bak. De Utrechtse formatie ontvangt Oranje-Rood. In Wassenaar staat de derby tussen HGC en hdm op het programma. Vice-kampioen Rotterdam opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Pinoké.

Kampong-Oranje-Rood

Kampong bekroonde een geslaagde inhaalrace met de landstitel. Pas op de laatste speeldag van de competitie plaatste de Utrechtse formatie zich in een direct duel met Oranje-Rood voor de play-offs. Het benodigde punt werd in de slotminuut gepakt na een benutte strafbal van Martijn Havenga. Voor de Eindhovense fusieclub eindigde het eerste seizoen in mineur. Ook op Europees niveau greep Oranje-Rood naast de hoofdprijs. In de finale van de EHL werd verloren van Rot-Weiss Köln. Vorig jaar eindigde het treffen tussen Kampong en Oranje-Rood in een 2-1 zege voor de thuisploeg.

HGC-hdm

Na zes seizoenen staat de derby tussen HGC en hdm weer op het programma. Hdm promoveerde afgelopen seizoen na een zenuwslopende drieluik met Hurley. Na het nemen van shoot-outs barstte er een groot feest los op het eigen complex. Feest was er niet in Wassenaar. HGC eindigde als zevende in de Hoofdklasse, nadat de ploeg een seizoen daarvoor nog deelnam aan de play-offs. Vorig jaar boekte HGC pas op de derde speeldag de eerste overwinning.

Almere-SCHC

Almere heeft een nieuwe coach, maar het is een bekend gezicht. Pasha Gademan sloot vorig seizoen zijn loopbaan af en nam de rol over van Alex Verga. De Argentijn behield Almere voor de Hoofdklasse na winst in de play-outs op Schaerweijde. Goed nieuws was ook dat Terrance Pieters en Jonas de Geus hun club trouw bleven ondanks interesse van andere clubs. SCHC slaagde erin om na een seizoen weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Hoewel beide ploegen dit keer elkaar voor het eerst treffen op het hoogste niveau kruisten Almere en SCHC al wel de degens in de Overgangsklasse.

Rotterdam-Pinoké

Vice-kampioen Rotterdam vijzelde in de aanloop naar de start van het seizoen het zelfvertrouwen op door de ABN AMRO Cup te winnen. Na een aarzelend begin vorig seizoen met één zege en drie gelijke spelen eindigden de Rotterdammers zeer sterk met een serie van negen ongeslagen duels. Rotterdam behoort in ieder geval tot de groep die gaat strijden om een plek in de play-offs. Tot die groep zal Pinoké niet gaan behoren. De Steekneuzen kenden na de komst van Jesse Mahieu als coach voor Hans Streeder een goede periode en eindigde zodoende op een achtste plaats. Rond die plek zal Pinoké zich ook dit seizoen gaan begeven.

Den Bosch-Bloemendaal

Bloemendaal was afgelopen seizoen de gedoodverfde kandidaat voor de titel. Met tien overwinningen op rij gingen de Mussen ook prima van start. Daarna leek er wat zand in de motor te zitten. Op doelsaldo werd de reguliere competitie nog afgesloten op een eerste plaats, maar in de play-offs ging het in de halve finales mis tegen de latere kampioen Kampong. Den Bosch kende vorig seizoen ook een goede start, maar kon die niet vasthouden. Uiteindelijk eindigde de ploeg op een zesde plaats.

Amsterdam-Tilburg

Amsterdam wist een goed seizoen niet te bekronen met een prijs. De ploeg greep naast een EHL-ticket, omdat Bloemendaal de reguliere competitie afsloot als eerste en vervolgens net als Amsterdam in de halve finales van de play-outs onderuit ging. De Amsterdammers staan dit seizoen onder leiding van Graham Reid die het roer heeft overgenomen van Dirk Loots. Tilburg deed het afgelopen seizoen prima als promovendus. De ploeg van Jeroen Delmee eindigde als negende. Opvallend was dat de punten vooral in uitwedstrijden werden behaald.

Reageer

Contact Us