Preview HK (H): Kampong in topper thuis tegen Bloemendaal

Het duel tussen Kampong en Bloemendaal is de absolute topper op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse heren. Het nog puntloze Almere krijgt Amsterdam, de nummer drie van de ranglijst op bezoek.

Kampong-Bloemendaal

Het is de absolute topper van het weekend. Koploper Kampong tegen Bloemendaal, de nummer twee van de ranglijst. Kampong heeft na vier speeldagen de maximale score en is in de reguliere competitie al tien duels ongeslagen. Bloemendaal liet dit seizoen alleen punten liggen in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de halve finales van de play-offs. Kampong won die serie in drie wedstrijden door twee keer op ’t Kopje te winnen.

HGC-Tilburg

HGC hoopt zich te hebben hersteld van de oorwassing tegen Bloemendaal. De Mussen waren in eigen huis met 7-2 te sterk, na een 7-0 voorsprong. Het was overigens pas de eerste nederlaag van het seizoen voor HGC. Het gemoed bij Tilburg is anders. De ploeg pakte de eerste punten van het seizoen door Almere (2-1) te verslaan. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een 2-1 zege voor Tilburg, dat de thuiswedstrijd van HGC wel verloor (2-0).

Almere-Amsterdam

Na vier speeldagen staat Almere nog steeds op de hatelijke nul. De nederlagen zijn klein. Tegen Bloemendaal was de hekkensluiter van de Hoofdklasse dichtbij een punt, maar in de slotminuut werd alsnog verloren. Amsterdam begon het seizoen prima met drie zeges, maar incasseerde afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen. In eigen huis werd met 3-2 verloren van Rotterdam. Afgelopen seizoen had Amsterdam weinig moeite met Almere: 5-1 en 3-1.

Rotterdam-Den Bosch

Afgezien van de off-day tegen Bloemendaal (5-1 verlies, red.) kent Rotterdam ook goede start van het seizoen. De overige drie duels werden in winst omgezet, waarin de Rotterdammers minstens drie keer scoorden. Afgelopen zondag werd het duel met rivaal Amsterdam met 3-2 gewonnen. Den Bosch verloor de laatste twee wedstrijden van respectievelijk Amsterdam en Oranje-Rood. Na vier speeldagen heeft de ploeg vier punten verzameld. Afgelopen seizoen won Rotterdam in eigen huis nipt van Den Bosch: 1-0.

SCHC-Oranje-Rood

SCHC hoopt de goede lijn door te kunnen zetten. De promovendus verloor van Kampong, maar won daarnaast twee wedstrijden en speelde een keer gelijk. SCHC treft in Oranje-Rood een ploeg, die zich langzaam ontworstelt aan een stroeve seizoensstart. De Eindhovense ploeg pakte afgelopen zondag tegen Den Bosch pas de eerste overwinning van het seizoen. Met vier punten staat Oranje-Rood twee plaatsen lager dan SCHC, dat keurig zesde is.

hdm-Pinoké

Hdm dacht afgelopen zondag tegen mede-promovendus SCHC het tweede punt van het seizoen te pakken, maar verloor alsnog in de slotfase. Hierdoor heeft de Haagse ploeg slechts één punt na vier duels. Pinoké heeft twee punten meer dankzij de zege op Almere, maar de ploeg incasseerde ook al drie nederlagen, waarvan twee op rij.

Reageer

Contact Us