Preview HK (H): Kampong ontvangt Rotterdam, Oranje-Rood naar Bloemendaal

Koploper Kampong krijgt zondag op de negende speeldag in de Hoofdklasse Rotterdam op bezoek. Bloemendaal ontvangt het op stoom geraakte Oranje-Rood. In het rechterrijtje treffen Pinoké en Tilburg elkaar.

Kampong-Rotterdam

Het is de herhaling van de finale van afgelopen seizoen waarin Kampong de landstitel greep. In de reguliere competitie wisten de Utrechters afgelopen seizoen niet te winnen van Rotterdam. In Utrecht eindigde het duel in 2-2 en in Rotterdam werd met 5-2 verloren. Dit seizoen is Kampong nog steeds ongeslagen, terwijl Rotterdam al drie keer met nul punten van het veld stapte. De Rotterdammers sloegen vorige week hard toe tegen HGC (8-3) met vier treffers van Jeroen Hertzberger die met tien doelpunten topscorer is in de Hoofdklasse. Kampong-strafcornerspecialist Martijn Havenga trof al negen keer doel.

HGC-Almere

HGC hoopt te zijn hersteld van de dreun die Rotterdam vorige week uitdeelde: 8-3. De Wassenaarse ploeg verloor drie van de laatste vijf wedstrijden, maar liet in eigen huis nog geen enkel punt liggen. Punten kan Almere goed gebruiken. De ploeg van coach Pasha Gademan verzamelde in acht wedstrijden slechts een punt. Dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Een uitoverwinning behaalde Almere nog nooit in de Hoofdklasse. Daarvoor zal de ploeg moeten scoren, maar met een totaal van negen treffers is Almere de minst productieve ploeg op het hoogste niveau.

Bloemendaal-Oranje-Rood

Samen met Kampong is Bloemendaal nog ongeslagen na acht speeldagen. Afgelopen zondag lieten de Mussen voor het eerst in een thuisduel punten liggen (1-1 tegen Pinoké), nadat de drie eerdere wedstrijden met ruime cijfers waren gewonnen. Oranje-Rood is de ploeg in vorm. De afgelopen vijf duels werden gewonnen. Na de magere competitiestart zijn Eindhovenaren al zes wedstrijden ongeslagen. Vorig jaar eindigde het duel in een 4-1 zege voor Bloemendaal. Oranje-Rood was in Eindhoven met 5-4 te sterk.

Pinoké-Tilburg

Pinoké hoopt te kunnen voortbouwen op het goede resultaat vorige week tegen Bloemendaal. Toen pakten de Steekneuzen na twee nederlagen op rij weer eens een punt (1-1). Voor succes in eigen huis moet men verder terug. Na de winst op Almere (2-1) gingen de drie volgende thuiswedstrijden verloren en in de laatste twee duels scoorde Pinoké niet. Tilburg won zijn laatste twee duels, waarvan de uitwedstrijd tegen hdm (2-3) er een van was. Het was ook de eerste uitzege van het seizoen voor Tilburg.

SCHC-Amsterdam

Amsterdam is vier wedstrijden op rij ongeslagen en verloor uit nog geen enkel duel. SCHC leed in de afgelopen vier duels drie nederlagen. In eigen huis won de Bilthovense ploeg alleen van hdm (4-3), speelde gelijk tegen HGC (2-2) en ging het dik onderuit tegen de topploegen Bloemendaal (1-7) en Oranje-Rood (1-5). Met tien punten staat de promovendus op een keurige zevende plaats.

hdm-Den Bosch

Met een enkel punt is hdm de hekkensluiter in de Hoofdklasse. De ploeg leed zondag in Amsterdam (6-1) alweer de vijfde nederlaag op rij. Ook Den Bosch draait de laatste weken stroef met twee verliespartijen op rij. Na de knappe 2-1 winst op Rotterdam wacht Den Bosch alweer drie duels op de volle winst.

Reageer

Contact Us