Preview HK (H): Kampong speelt derby tegen SCHC

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Heren speelt koploper Kampong de derby tegen SCHC. Promovendus Klein Zwitserland gaat op bezoek bij Bloemendaal en vice-kampioen Amsterdam ontvangt Den Bosch.

Amsterdam-Den Bosch

Het duel tussen Amsterdam en Den Bosch staat altijd garant voor doelpunten. Afgelopen seizoen wonnen de Amsterdammers beide ontmoetingen met 3-2. Op de eerste speeldag moest de vice-kampioen een nederlaag incasseren. In en tegen Rotterdam werd met 2-1 verloren. Den Bosch deed het stukken beter. In de Brabantse derby werd Tilburg met 3-1 verslagen. Een goed resultaat tegen Amsterdam zal Den Bosch een stuk wijzer maken in de ambitie om het gat met de bovenste ploegen te verkleinen.

(c) Maurice de Wert
(c) Maurice de Wert

Tilburg-HGC

Beide ploegen bleven na de eerste speeldag met lege handen achter. Tilburg verloor de Brabantse derby met 3-1 van Den Bosch en het ‘vernieuwde’ HGC ging in eigen huis met 5-4 onderuit tegen Oranje-Rood. Wil HGC de ambities kracht bijzetten dan zal er gewonnen moeten worden. Afgelopen seizoen ging dat in Tilburg mis. De ploeg verloor met 3-2. In Wassenaar was HGC wel te sterk voor de Tilburgers. Het werd 4-1.

Oranje-Rood-Almere

Almere hield op de eerste speeldag lang stand tegen Bloemendaal, maar moest net als vorig seizoen in de slotfase het hoofd buigen. Ook op de tweede speeldag zal de Almeerse ploeg het niet makkelijk krijgen met een bezoek aan Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg opende het seizoen met een 5-4 zege in Wassenaar op HGC. Oranje-Rood liet in de vier eerdere ontmoetingen met Almere geen enkel punt liggen. Afgelopen seizoen won de ploeg in Eindhoven met 4-1 en op bezoek bij Almere werd met 6-2 gewonnen.

Bloemendaal-Klein Zwitserland

Klein Zwitserland kende vorige week zondag een droomcomeback in de Hoofdklasse. In eigen huis was de promovendus met 3-2 te sterk voor SCHC. Bloemendaal is op de tweede speeldag een ploeg van een ander kaliber. De formatie van Michel van den Heuvel is namelijk al 25 competitieduels ongeslagen en kende in de afgelopen seizoenen weinig genade voor promovendi.

SCHC-Kampong

Landskampioen Kampong had het vorige week een helft lastig met Pinoké, maar won uiteindelijk wel met 4-1. SCHC liet zich op de eerste speeldag verrassen door promovendus Klein Zwitserland (3-2). De Bilthovense formatie zal met weinig plezier terugblikken op het duel met Kampong van afgelopen seizoen. De Utrechters sloten die wedstrijd af met een 7-0 overwinning en ook het thuisduel werd met drie punten afgesloten (3-0). Kampong is mede hierdoor al 29 competitiewedstrijden ongeslagen.

Pinoké-Rotterdam

Pinoké bood landskampioen Kampong goed tegenstand, maar moest in de tweede helft het hoofd buigen en de Utrechtse ploeg liep uit naar 4-1. Op de tweede speeldag treffen de Steekneuzen opnieuw een topper: Rotterdam. De Rotterdammers kenden een prima start van het seizoen door voor eigen publiek rivaal Amsterdam met 2-1 af te troeven. Jeroen Hertzberger, vorig seizoen topscorer in de Hoofdklasse, maakte beide Rotterdamse treffers. Pinoké hoopt op een herhaling van afgelopen seizoen toen de ploeg met 3-2 won. Met dezelfde cijfers was Rotterdam in eigen huis te sterk voor Steekneuzen.

Reageer

Contact Us