Preview HK (H): Koploper Bloemendaal naar Pinoké, runner-up Kampong op bezoek bij Tilburg - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Koploper Bloemendaal naar Pinoké, runner-up Kampong op bezoek bij Tilburg

Aankomende vrijdag gaat er weer een dubbelweekend van start in de Hoofdklasse Heren. Om 20.30 vangt de zestiende speelronde aan waarin Bloemendaal afreist naar het Amsterdamse bos voor een duel met Pinoké, terwijl Kampong op bezoek gaat in Tilburg. Ook HGC vertrekt naar Brabant voor een confrontatie met Den Bosch. 

Rotterdam-Almere

In de Hofstad wacht de thuisploeg een bezoek van Almere, dat samen met SCHC op de laatste plek terug te vinden is. De Rotterdammers zijn niet erg sterk uit de winterstop gekomen en wachten nog altijd op de eerste overwinning van 2019. In vier wedstrijden pakte de ploeg slechts twee punten, terwijl ook Almere alweer twee wedstrijden op rij verloor. Mocht Rotterdam de aansluiting nog willen vinden met de play-offplekken, telt alleen de overwinning. In Flevoland eindigde het eerste duel in een 2-2 gelijkspel.

Amsterdam-Klein Zwitserland

Na het ontslag van Graham Reid pakte Amsterdam vorige week eindelijk weer eens een overwinning toen het voor eigen publiek met 1-3 won van Almere. Voor de Amsterdammers betekende het de eerste overwinning van het kalenderjaar, na een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. Klein Zwitserland heeft zelfs al zes wedstrijden niet weten te winnen en pakte bovendien slechts twee punten in deze reeks, waardoor het ondanks de veilige negende plek serieus rekening dient te houden met degradatie. In de heenwedstrijd ging Amsterdam er met de punten vandoor en werd het 1-2 voor de bezoekers.

Den Bosch-HGC

Aan de Oosterplas ontvangen de Bosschenaren in HGC de productiefste ploeg uit de Hoofdklasse. De thuisploeg is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en vindt zich momenteel terug op de zesde plek met slechts drie punten achterstand op plek vier. Ook de Wassenaarders zijn in vorm, los van het doelpuntgemiddelde van net geen 4 doelpunten per wedstrijd. De ploeg verloor nog geen wedstrijd sinds de winterstop, met tien punten uit twaalf wedstrijden. De eerdere ontmoeting in de heenronde eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4.

Oranje-Rood-SCHC

De Eindhovenaren vervolgen hun jacht op de play-offs met een thuisduel tegen Stichtse. Oranje-Rood kent een mindere fase in het seizoen en boekte slechts één overwinning in de afgelopen vijf duels. Als het zo doorgaat komt de vierde positie in het gedrang, naar Amsterdam en Den Bosch beiden op slechts drie punten volgen. SCHC verloor drie wedstrijden op rij en is nu gedeeld hekkensluiter, samen met Almere staat de ploeg op acht punten en zal het flink aan de bak moeten in de resterende wedstrijden om rechtstreekse degradatie af te wenden. In Bilthoven boekte Oranje-Rood in de heenronde een nipte 1-2 overwinning.

Pinoké-Bloemendaal

In het Amsterdamse Bos ontvangen de Steekneuzen lijstaanvoerder Bloemendaal. Pinoké bevindt zich op een achtste plaats in niemandsland, waar het zes punten achter Rotterdam staat en evenveel punten is verwijderd van de degradatiezone. Bloemendaal staat nog altijd fier aan kop, maar voelt de adem van Kampong in de nek. De afstand tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Op’t Kopje bleven de punten in Bloemendaal, na een 2-0 zege voor eigen publiek.

Tilburg-Kampong

Regerend kampioen Kampong reist af naar de Oude Warande waar het wordt ontvangen door Tilburg. De Utrechters hebben ook dit seizoen de zaakjes prima op orde en verkeren momenteel in uitstekende vorm. De ploeg is maar liefst 8 wedstrijden op rij ongeslagen en won bovendien al zes wedstrijden op rij. In deze reeks werd er onder meer afgerekend met Oranje-Rood en Bloemendaal. Voor Tilburg geldt dat het nog altijd in de gevarenzonde zit. Met het behalen van een punt afgelopen weekend is de ploeg echter wel hekkensluiter af. Van de in totaal negen punten werden er vijf van gepakt in de laatste 4 wedstrijden, allen in 2019. Het lijkt voor de Tilburgers dan ook een stuk beter te gaan dan de eerste helft van het seizoen.

Reageer