Preview HK (H): Koploper Bloemendaal ontvangt Pinoké

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse heren speelt de nieuwbakken koploper Bloemendaal tegen Pinoké. Landskampioen Kampong gaat zondag op bezoek bij Den Bosch en Rotterdam ontvangt HGC.

Rotterdam-HGC

Met een nipte 1-0 zege op Almere herstelde Rotterdam zich vorig weekend van twee nederlagen op rij. Met drie doelpunten in de laatste drie wedstrijden is de ploeg minder productief dan in de drie voorgaande duels waarin de Rotterdammers in totaal zeven keer scoorden. De ploeg hoopt voor eigen publiek te winnen, want de laatste thuiswedstrijd ging in de slotfase verloren tegen Den Bosch. Rotterdam kan moed putten uit vorig seizoen toen met 4-1 werd gewonnen. Ondanks blessureleed staat HGC netjes op een vijfde plaats. Na de 4-0 nederlaag tegen Amsterdam herstelde de Wassenaarse ploeg zich door Den Bosch met 3-2 te verslaan.

Den Bosch-Kampong

Kampong verspeelde de koppositie in de Hoofdklasse vorige week na gelijkspel tegen Amsterdam (2-2). De Utrechtse ploeg is nog steeds ongeslagen na zeven wedstrijden. Den Bosch is vooralsnog wisselvallig. De ploeg wint bij Rotterdam (1-2), maar blijft dan in eigen huis tegen Almere steken op 2-2. In de laatste vijf wedstrijden haalde Den Bosch slechts vier punten. Vorige week werd ondanks een voorsprong met 3-2 verloren van HGC.

Amsterdam-hdm

Amsterdam verloor tot nu toe slechts thuiswedstrijd. Rotterdam was in het Wagener Stadion met 3-2 te sterk. De Amsterdammers speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen landskampioen Kampong. Door de remise zakte de ploeg naar een derde plaats. Het was overigens pas de tweede keer dat de Amsterdammers puntenverlies moesten incasseren. Promovendus hdm is nog zonder zege dit seizoen. De hekkensluiter pakte tot dusver slechts één punt. Na het 4-4 gelijkspel tegen Oranje-Rood werden vier nederlagen op rij geleden.

Tilburg-SCHC

Na twee nederlagen op rij boekte Tilburg vorige week een overwinning. De 3-2 winst op hdm markeerde de twee zege van het seizoen voor de Tilburgers. Promovendus SCHC won al drie keer, maar boog afgelopen zondag diep voor de nieuwe koploper Bloemendaal: 7-1. Bij winst zou de Bilthovense ploeg prima zaken doen. Dat is het voorlopig uit de degradatiezorgen. Ook Tilburg kan de drie punten goed gebruiken en zodoende een grote gat kunnen slaan met Almere en hdm.

Bloemendaal-Pinoké

Bloemendaal is sinds vorige week de nieuwe koploper in de Hoofdklasse na winst op SCHC (7-1) en het puntenverlies van Kampong. Net als de landskampioen zijn de Mussen na zeven speelronden nog ongeslagen. Pinoké verloor de laatste twee wedstrijden waarin ook niet tot scoren kwam. Vorig jaar pakten de Steekneuzen een punt op ’t Kopje door Bloemendaal op 0-0 te houden. Op eigen veld moest Pinoké veel zijn meerdere erkennen: 6-1.

Oranje-Rood-Almere

Oranje-Rood zit weer op het juiste pad na de slechte competitiestart. De Eindhovenaren hebben de laatste vier wedstrijden gewonnen en zijn in totaal vijf duels op rij ongeslagen. Voor Almere waren de druiven afgelopen zondag opnieuw zuur met weer een nederlaag met een doelpunt verschil. De ploeg verzamelde tot nu toe slechts een punt, maar met iets meer geluk was dat aantal grote geweest. Almere is met acht treffers de minst productieve ploeg in de Hoofdklasse. Afgelopen seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een 4-2 zege voor Oranje-Rood. Ook het duel in Almere werd gewonnen: 5-2.

Reageer

Contact Us