Preview HK (H): Koploper Bloemendaal op bezoek bij Rotterdam

Zondag wordt in de Hoofdklasse heren het eerste deel van de competitie afgesloten. Op de 13de speelronde gaat koploper Bloemendaal op bezoek bij Rotterdam. Landskampioen Kampong ontvangt hekkensluiter hdm en Den Bosch neemt het in de Brabantse derby op tegen Tilburg.

Rotterdam-Bloemendaal

Voor Rotterdam is het duel met Bloemendaal van groot belang. Na de nederlaag vorige week tegen Pinoké (3-2) wil de vice-kampioen niet nog een keer tegen puntenverlies oplopen. Hierdoor zouden de Rotterdammers een grotere achterstand op kunnen lopen in de strijd om een plek in de play-offs. Bloemendaal is nog steeds ongeslagen en won vier wedstrijden op rij, waarvan in de laatste drie ook de nul werd gehouden. Eerder dit seizoen was Bloemendaal in eigen huis met 5-1 te sterk voor Rotterdam.

Amsterdam-Oranje-Rood

Dit duel is de andere topper op de 13de speeldag. Op de tweede speeldag troffen beide ploegen elkaar en toen won Amsterdam met 4-3. Oranje-Rood was in die beginfase van de competitie zoekende. Inmiddels is de Eindhovense ploeg opgeklommen naar een vierde plaats. Vorige week moest Oranje-Rood na twee zeges op rij genoegen nemen met een punt nadat Kampong in de slotfase gelijkmaakte (3-3). Desondanks liep de Eindhovense ploeg in de strijd om een plek in de play-offs een punt uit op Rotterdam. Amsterdam staat stevig op de derde plaats na de 2-0 overwinning op Tilburg. De Amsterdammers kunnen de winterstop in als koploper, maar dan moeten zowel Bloemendaal als Kampong verliezen.

Kampong-hdm

Kampong raakte vorige week de koppositie op basis van doelsaldo kwijt aan Bloemendaal. De Utrechtse formatie speelde in Eindhoven met 3-3 gelijk tegen Oranje-Rood en behield de ongeslagen status. Hdm dolf zondag in de Haagse derby het onderspit tegen HGC (5-0). Hierdoor bleef de hekkensluiter na twaalf duels op een punt staan. Of er komende zondag in Utrecht punten aan het totaal worden toegevoegd, die kans lijkt niet groot. Het eerste onderlinge duel won Kampong met ruime cijfers: 6-0.

Almere-Pinoké

Almere kreeg vorige week een dreun te verwerken. Ondanks een 2-0 voorsprong werd alsnog verloren van concurrent SCHC. Almere zag de achterstand op de Bilthovense ploeg, die op een veilige negende plaats staat, groeien naar liefst negen punten. Pinoké daarentegen had een prima zondag met een 3-2 zege op vice-kampioen Rotterdam. De Steekneuzen maakten zodoende een einde aan een reeks van twee openvolgende nederlagen. Dankzij de overwinning op Rotterdam hoeft Pinoké zich voorlopig even geen zorgen te maken over de strijd om degradatie. Pinoké won ook het eerste onderlinge duel met Almere. In het Amsterdamse Bos werd het 2-1.

Den Bosch-Tilburg

Na drie overwinningen op rij verloor Den Bosch afgelopen zondag nipt met 1-0 van Bloemendaal. De formatie voert het rechterrijtje aan en zag de achterstand op plek nummer vier, die recht geeft op deelname aan de play-offs, groeien tot zes punten. Tilburg werd vorig weekend verslagen door Amsterdam (2-0). Het was de vierde nederlaag op rij voor de Tilburgers, die de laatste drie duels ook niet wisten te scoren. Daarnaast liep concurrent in de strijd om handhaving SCHC drie punten uit, tot een verschil van vier punten. Opvallend is dat Den Bosch in eigen huis alleen won van SCHC en Tilburg alleen in het uitduel met hdm als winnaar van het veld stapte. De eerste onderlinge confrontatie werd met 3-1 gewonnen door Den Bosch.

HGC-SCHC

SCHC deed vorige week zondag prima zaken door Almere, concurrent in de strijd om handhaving, met 3-2 te verslaan. De Bilthovense ploeg knokte zich knap terug van een 2-0 achterstand. Hiermee kwam een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij. HGC had in de Haagse derby geen kind aan hdm: 5-0. In eigen huis is de Wassenaarse ploeg ijzersterk. Er werd alleen verloren van Oranje-Rood (0-1). Maar HGC is gewaarschuwd. Het eerste duel met SCHC eindigde in 2-2.

Comments (3)

  1. Zes keer winst voor de thuisploeg!

  2. bijna @AAD. Toch de helft goed…

  3. Haha Henk. Volgende keer beter. Over een paar maanden.

Reageer

Contact Us