Preview HK (H): Koploper Bloemendaal treft regerend kampioen, Degradatiekraker tussen Tilburg en Almere

In het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren vinden er ook zondag een paar interessante wedstrijden plaats. Koploper Bloemendaal ontvangt de huidige nummer twee Kampong, terwijl onderin het klassement Tilburg en Almere onderling de degens kruisen. Amsterdam ontvangt HGC in de strijd om play-offplekken.

Bloemendaal-Kampong

Beide ploegen deden afgelopen vrijdagavond wat het moest doen: winnen. Door deze driepunters liepen de ploegen iets uit op de concurrentie, die op grote schaal punten morste. De twee ploegen zijn in zeer goede doen, waar Bloemendaal nog geen enkele wedstrijd verloor dit seizoen en al vijf keer op rij won, boekte Kampong ook reeds vier overwinningen op rij. Het gat tussen beide ploegen is momenteel maar liefst zes punten, waarmee de Mussen dit seizoen ongenaakbaar lijken. Lukt het om dit gat te verkleinen om het bovenin spannend te maken? Of zet Bloemendaal haar ongekende ongeslagen reeks voort? Het belooft hoe dan ook een spannende middag te worden op ‘t Kopje.

Amsterdam-HGC

In het Wagener stadion ontvangt de huidige nummer vijf Amsterdam het uiterst productieve HGC. De ploeg van Graham Reid is allesbehalve in vorm en behaalde slechts twee punten uit de afgelopen vier wedstrijden. De Wassenaarders vinden zich terug op plek drie en het gat tussen beide ploegen bedraagt momenteel vijf punten. Voor Amsterdam is er dus alles aan gelegen om de aansluiting te behouden en alleen een overwinning telt. De ploeg kan vertrouwen putten uit de eerdere confrontatie dit seizoen, toen het op bezoek bij HGC won met 0-2.

Oranje-Rood-Klein Zwitserland

De Eindhovenaren zullen zo snel mogelijk de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Almere weg willen spoelen. De ploeg zakte door de verliespartij af naar de vierde plek en wist nu al drie wedstrijden op rij niet te winnen. Ook Klein Zwitserland is niet in vorm en voor de Haagse ploeg geldt dat het al vier wedstrijden geen overwinning boekte. In Den Haag werd het eerder dit seizoen 1-1 en deelden beide ploegen de punten. Klein Zwitserland wist dit seizoen echter nog geen enkele overwinning te boeken.

Pinoké-SCHC

In het Amsterdamse Bos wacht de Steekneuzen een bezoek van SCHC. Pinoké won eerder dit weekend knap op bezoek bij Rotterdam (1-3) en vindt zich daarmee terug op een keurige achtste plaats. De Bilthovenaren hebben het beduidend moeilijker en zakten weg naar de elfde plaats door een nipte nederlaag bij de buren van Kampong. Daarvoor won de ploeg echter twee keer op rij, de eerste twee overwinningen van het seizoen. Buitenshuis pakte de ploeg echter maar één punt. Eerder dit seizoen leverde het onderlinge duel geen winnaar op en werd het 1-1.

Rotterdam-Den Bosch

In de Hofstad komen de heren van Den Bosch op bezoek, een duel tussen de nummer zes en de nummer zeven. Beide ploegen hebben momenteel twintig punten vergaard en er staat dus nogal wat op het spel aankomende zondagmiddag. Winnen lijkt noodzakelijk om de aansluiting met de top 4 te behouden. De Bosschenaren zijn nu drie wedstrijden op rij zonder nederlaag, terwijl de Rotterdammers afgelopen vrijdag nog pijnlijk onderuit gingen voor eigen publiek. De ploeg verloor er met 1-3 van Pinoké. Aan de Oosterplas boekten de Brabanders in de heenronde een overtuigende 3-0 zege.

Tilburg-Almere

In Brabant vindt aanstaande zondag een degradatiekraker plaats van jewelste. Hoewel Almere afgelopen vrijdagavond een zeer knappe overwinning boekte op Oranje-Rood, is de ploeg uit Tilburg nog altijd zonder overwinning en staat het eenzaam onderaan met vijf punten. Beide ploegen scoorden gemiddeld dertien keer in dertien wedstrijden en eerder dit seizoen pakte beide ploegen een punt na een 1-1 gelijkspel. Met opnieuw een puntendeling zullen beide ploegen weinig opschieten.

Reageer

Contact Us