Preview HK (H): Koploper Kampong op bezoek bij Oranje-Rood

Terwijl de dames in de Hoofdklasse genieten van de winterstop, hebben de heren nog twee speelronden voor de boeg. Op de twaalfde speeldag gaat koploper Kampong op bezoek bij Oranje-Rood. Bloemendaal treft Den Bosch en SCHC ontvangt Almere.

Oranje-Rood-Kampong

Op de eerste speeldag eindigde het duel in een 3-0 overwinning voor Kampong. Daarna speelde de regerend kampioen slechts twee keer gelijk. De laatste vier duels leverde drie punten op voor Kampong. Met een ongeslagen status is de Utrechtse club de trotse koploper in de Hoofdklasse. Oranje-Rood leed op de tweede speeldag een nederlaag, waarna de ploeg in de daaropvolgende negen duels een keer verloor en een keer gelijkspeelde. De Eindhovenaren staan inmiddels op de vierde plaats.

SCHC-Almere

Almere boekte vorige week zondag eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Pasha Gademan was al vaak dichtbij een zege of een gelijkspel, maar stapte vervolgens alsnog met lege handen van het veld. Dit keer lukte het wel en won Almere met 5-3 van hdm. Punten zitten er ook komende zondag in. Hoewel SCHC de eerste confrontatie van het seizoen wist te winnen (3-2), zit de Bilthovense ploeg inmiddels in een moeilijke fase. Zondag werd voor de vijfde maal op rij verloren en zakte het in die reeks van een zesde naar een negende plaats.

Bloemendaal-Den Bosch

Net als koploper Kampong is Bloemendaal ook na elf speeldagen ongeslagen. De Mussen namen afgelopen zondag de tweede plaats over van Amsterdam dat in een onderling duel met 2-0 werd verslagen. Bloemendaal is met 41 treffers de op een na productiefste ploeg in de Hoofdklasse. Met twaalf tegentreffers heeft de ploeg de minst gepasseerde verdediging. Den Bosch is een ploeg in vorm. De laatste drie duels werden gewonnen en hierdoor steeg de Bossche formatie naar de zesde plaats op de ranglijst. Maar tegen de toppers staat Den Bosch vaak aan de verkeerde kant van de score. Er werd wel gewonnen van Rotterdam (2-1) en op de eerste speeldag gelijkgespeeld tegen Bloemendaal (1-1).

Tilburg-Amsterdam

Amsterdam zoekt revanche voor het verlies vorige week in de klassieker tegen Bloemendaal (2-0). De nummer drie van de Hoofdklasse gaat op bezoek bij Tilburg, dat op een tiende plaats staat. Het duel op de eerste speeldag eindigde in een 4-2 zege voor Amsterdam. De kans is groot dat de Amsterdammers opnieuw met drie punten van het veld stappen. Tilburg leed zondag de derde nederlaag op rij. In de laatste twee duels wisten de Tilburgers ook niet te scoren. Bij een overwinning zou Tilburg goede zaken kunnen doen. Het verschil met SCHC, dat op een veilige negende plaats staat, bedraagt slechts één punt.

Pinoké-Rotterdam

Een belangrijk duel voor Rotterdam. Een wedstrijd die door de Rotterdammers gewonnen moet worden om niet te veel terrein te verliezen op Oranje-Rood, dat op een vierde plaats staat. Ook voor Pinoké is het duel belangrijk. De Steekneuzen, die twee duels op rij verloren, voelen de hete adem van SCHC en Tilburg in de nek. Het verschil tussen Pinoké en Rotterdam was in de eerste wedstrijd klein. De Rotterdammers wonnen met in eigen huis met 3-2.

hdm-HGC

Hdm is de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder overwinning. De hekkensluiter moest afgelopen zondag een bittere pil slikken na de 5-3 nederlaag tegen Almere, dat hierdoor drie punten uitliep op de Haagse formatie. HGC komt op bezoek. De nummer zeven van de Hoofdklasse pakte in vijf uitwedstrijden pas één punt. Tegen SCHC werd het 2-2. Bovendien leed de ploeg uit Wassenaar in de laatste acht duels liefst vijf nederlagen. De enige houvast voor HGC is dat de eerste onderlinge confrontatie met hdm met ruime cijfers werd gewonnen: 4-1.

Reageer

Contact Us