Preview HK (H): Koploper Kampong op bezoek bij SCHC

De competitie in de Hoofdklasse heren wordt zondag hervat. Koploper Kampong gaat op bezoek bij SCHC en het eveneens ongeslagen Bloemendaal ontvangt Almere. Hekkensluiter hdm reist naar Eindhoven voor het duel met Oranje-Rood.

SCHC-Kampong

Het duel begint al om 12.15 uur. Kampong pakte op de laatste speeldag voor de winterstop de koppositie in de Hoofdklasse. De Utrechtse formatie is na 13 wedstrijden nog steeds ongeslagen. In zes uitduels speelde Kampong alleen gelijk tegen Oranje-Rood (3-3). Promovendus SCHC kende een goede eerste seizoenshelft, afgesloten met achtste plaats en 14 punten. In de thuiswedstrijden werd alleen verloren van de toppers: Amsterdam, Bloemendaal, Oranje-Rood en Rotterdam. In de heenwedstrijd moest SCHC in Utrecht ook het hoofd buigen voor Kampong (3-0).

Bloemendaal-Almere

Net als Kampong is Bloemendaal ook nog ongeslagen na 13 wedstrijden. De ploeg raakte op de laatste speeldag voor de winterstop de koppositie kwijt aan de regerend landskampioen. Voor eigen publiek is Bloemendaal ijzersterk. Het verspeelde alleen punten in het duel met Pinoké (1-1). Almere staat op de voorlaatste plaats. Het verschil met hekkensluiter hdm is ruim met vijf punten. In uitwedstrijden behaalde Almere vier punten uit zeven duels. Het eerste duel tussen Almere en Bloemendaal eindigde in een nipte 2-1 zege voor Bloemendaal.

Amsterdam-Den Bosch

Amsterdam is de nummer drie van de ranglijst. De ploeg boekte evenveel overwinningen als Bloemendaal (9), maar leed ook al drie nederlagen. Twee van die drie nederlagen werden in de laatste drie duels voor de winterstop geïncasseerd. In het Wagener Stadion werden twee van de zes thuisduels afgesloten met nul punten. Afgelopen seizoen won Den Bosch in Amsterdam met 2-1 dankzij een winnende treffer in de laatste minuut. De Bossche formatie zou het resultaat maar al te graag willen herhalen. Den Bosch, dat op een zevende plaats staat, won vier van de zeven uitwedstrijden voor de winterstop, maar werd in eigen huis net verslagen door Amsterdam (2-3).

Oranje-Rood-hdm

Oranje-Rood kende een matig begin van de competitie. Na twee nederlagen en een gelijkspel met hdm (4-4) volgden vijf overwinningen op rij. Langzaam klom de Eindhovense formatie omhoog naar de vierde plaats waar het nu staat. Voor de winterstop zette Oranje-Rood een serie neer van vier wedstrijden, waarin de ploeg ongeslagen bleef. De puntendeling met hdm, was voor de Haagse promovendus het enige punt dat werd behaald voor de winterstop. Daarna leed hdm tien nederlagen op rij. Het zal voor de ploeg nog een hels karwei worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het verschil met de negende plaats is al twaalf punten en ook de afstand met Almere, dat voorlaatste staat, bedraagt zes punten.

Tilburg-Rotterdam

Met vijf nederlagen in 13 wedstrijden doet Rotterdam het nog niet naar behoren. De vice-kampioen wist de laatste twee duels voor de winterstop niet te winnen. Rotterdam staat daarom op een vijfde plaats op vier punten van Oranje-Rood, dat op een play-offplaats staat. De resultaten in uitwedstrijden vallen tot dusver ook tegen. De Rotterdammers verloren vier van de zeven uitduels. Toch kan de ploeg met vertrouwen uitkijken naar het duel met Tilburg. De eerdere confrontatie werd met 3-0 gewonnen. En ook Tilburg kende een slechte periode voor de winterstop. De laatste vijf duels gingen verloren en daarin wist de ploeg slechts vijf keer te scoren.

Pinoké-HGC

De eerdere ontmoeting tussen beide clubs leverde veel doelpunten op. HGC won met 5-3, nadat de ploeg met 2-0 had achtergestaan. Beide ploegen werden in de eerste seizoenhelft geplaagd door blessures. HGC neemt een zesde plaats in op de ranglijst en bleef de laatste twee duels voor de winterstop ongeslagen. In uitduels is de balans negatief. Slechts één overwinning in zes uitwedstrijden. De enige winst werd geboekt op hekkensluiter hdm (5-0). Pinoké staat negende en won slechts een van de laatste vier duels. In zeven wedstrijden voor eigen publiek boekten de Steekneuzen drie overwinningen, waaronder een 3-2 tegen Rotterdam.

Reageer

Contact Us