Preview HK (H): Kraker in Wagener stadion, Kampong naar Den Bosch

Speelronde 7 zit weer boordevol affiches om je vingers bij af te likken. Zo neemt regerend landskampioen Bloemendaal het in het Wagener Stadion op tegen Amsterdam, terwijl Kampong een lastig uitduel wacht in Den Bosch. 

Oranje-Rood-Klein Zwitserland

In Eindhoven een ontmoeting tussen twee teams die ongetwijfeld meer hadden verwacht van het seizoen tot dusver. De Eindhovenaren staan na zes duels op de achtste plek met zeven punten en verloren achtereenvolgens van Pinoké en Rotterdam. De ploeg van Robert van der Horst is al een tijd uit vorm en verspeelde vorig seizoen nog de play-offplekken door diezelfde vormdip. De bezoekers handhaafden zich vorig seizoen nipt via de play-outs, waarna er een karrenvracht aan spelers werd aangetrokken om datzelfde lot dit jaar te mijden. De Steenbokken staan momenteel negende met vijf punten en heeft twee punten minder dan Oranje-Rood. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren eenvoudig met 4-1.

Almere-Hurley

Voor Almere is het vooralsnog een zwaar seizoen. De Flevolanders zijn met slechts één punt uit zes duels terug te vinden op de laatste plaats, al zijn de verschillen onderling erg klein. Aankomende zondag nemen de Almeerders het op tegen de nummer elf van de ranglijst Hurley. De promovendus vergaarde slechts een punt meer dan Almere, waarmee het duel van aankomende zondag voorzichtig een degradatiekraker genoemd mag worden. Almere is met zes treffers de minst productieve ploeg uit de Hoofdklasse, terwijl de defensie van Hurley met 21 treffers het vaakst werd gepasseerd.

Rotterdam-Pinoké

Aan de Hazelaarweg een leuk affiche tussen Rotterdam en Pinoké. De thuisploeg kent vooralsnog een uitstekend seizoen en is terug te vinden op een keurige tweede plek met dertien punten uit zes duels. Van de afgelopen vijf duels gingen er maar liefst vier gewonnen en daarmee is Rotterdam dit seizoen weer een serieuze play-offkandidaat. In de Steekneuzen treffen de Rotterdammers een taaie ploeg die het in topwedstrijden de tegenstander dit seizoen erg lastig weet te maken. Helaas voor Pinoké viel het kwartje vaak net de verkeerde kant op, maar de ploeg uit het Amsterdamse Bos staat garant voor sensatie. Vorig jaar eindigde de onderlinge confrontatie in een 3-1 zege voor Pinoké.

Den Bosch-Kampong

Aan de Oosterplas wordt komende zondag ook een topper afgewerkt. De huidige nummer vier Den Bosch neemt het in eigen huis op tegen vice-kampioen Kampong, dat terug te vinden is op de derde plek. Daarbij moet wel gezegd dat de Utrechters een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de rest van de top vier. Den Bosch begon uitstekend aan het seizoen, maar pakte slechts één punt in de laatste twee duels. Kampong is dit seizoen nog altijd ongeslagen, al werd er in de laatste drie duels twee keer gelijkgespeeld. Afgelopen editie werden de punten verdeeld na een 1-1 stand.

Tilburg-HGC

In Noord-Brabant krijgt Tilburg bezoek van HGC. De Tilburgers zijn terug te vinden op de tiende plek en wisten van de zes wedstrijden er een te winnen terwijl de rest verloren ging. De thuisploeg nam het in de afgelopen twee speelronden op tegen Bloemendaal (0-2 nederlaag) en Kampong (2-1 nederlaag) en treft nu in HGC opnieuw een tegenstander die vorig jaar de play-offs bereikte. De Gazellen staan momenteel zesde, al heeft de ploeg uit Wassenaar een duel minder gespeeld dan de concurrentie. De ploeg van Paul van Ass heeft de play-offplekken dit seizoen dus weer in het vizier, al doet de ploeg dat dit seizoen op minder spectaculaire wijze dan vorig jaar. Waar de heren uit Wassenaar vorig jaar garant stonden voor veel goals, werd er vooralsnog slechts negen keer gescoord in vijf duels.

Amsterdam-Bloemendaal

De kraker van het weekend vindt plaats in het Wagener Stadion, waar Amsterdam het in eigen huis opneemt tegen regerend landskampioen Bloemendaal. Beide ploegen zijn dit seizoen nog ongeslagen, al speelde de thuisploeg maar liefst vier keer gelijk in zes wedstrijden. De Mussen lieten alleen punten liggen tegen Kampong, maar zijn vol op koers richting de missie van titelprolongatie. De Mussen incasseerden niet alleen het minste tegentreffers (7), ook zijn zij met 22 treffers verreweg het productiefst. Vorig jaar werden de punten onderling verdeeld na een 2-2 gelijkspel.

Reageer

Contact Us