Preview HK (H): Kraker op Klapperboom, Oranje-Rood naar Amsterdam

Na een spectaculaire vrijdagavond vol goals wordt ook deel twee van het dubbelweekend om van te smullen. Zo neemt kampioen Bloemendaal het in Utrecht op tegen concurrent Kampong, terwijl ook Amsterdam en Oranje-Rood de degens kruisen in de strijd om play-offtickets. 

Almere-Pinoké

Opnieuw een thuiswedstrijd voor Almere dit weekend. Waar de ploeg gisteren het onderspit moest delven tegen Amsterdam (1-3), krijgen de Flevolanders opnieuw bezoek van een club uit het Amsterdamse Bos. Ook de Steekneuzen pakten geen punt in de tweede speelronde, al bewees de ploeg wel een taaie tegenstander te zijn. Pinoké verloor in een spektakelstuk thuis van Bloemendaal (4-5) en heeft nog altijd een punt uit twee wedstrijden. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3).

Amsterdam-Oranje-Rood

Een heerlijk affiche in het Wagener Stadion, waar Amsterdam het opneemt tegen concurrent Oranje-Rood in de strijd om play-offs. Vorig jaar was het een nek-aan-nekrace waarin de Amsterdammers uiteindelijk aan het langste eind trokken. De ploeg van Freixa won op bezoek bij Almere gisteravond voor het eerst en staat nu op vier punten uit twee wedstrijden. Oranje-Rood boekte in de eerste speelronde een zege, maar ging vrijdagavond in eigen huis onderuit tegen Den Bosch. Afgelopen seizoen gingen de Amsterdammers er na een 2-0 zege met de drie punten vandoor.

Den Bosch-Rotterdam

Een leuke wedstrijd met twee outsiders voor de play-offs dit weekend. Aan de Oosterplas neemt Den Bosch het in eigen huis op tegen Rotterdam. Beide ploegen hopen op een maximale score dit weekend en wonnen hun eerste wedstrijd al. Den Bosch boekte een uiterst knappe zege op Oranje-Rood en stond in die wedstrijd bij rust met 0-4 voor. De Rotterdammers kwamen vroeg op achterstand tegen Tilburg, maar stelde uiteindelijk orde op zaken en won overtuigend met 5-1. De vorige editie eindigde in een overtuigende zege voor de Bosschenaren, die met 3-0 te sterk bleken voor de ploeg van Albert Kees Manenschijn.

HGC-Hurley

In Wassenaar krijgen de Gazellen bezoek van promovendus Hurley. De thuisploeg morste nog geen punten en incasseerde bovendien nog geen treffers. Op bezoek bij Klein Zwitserland ging de Haagse derby al gewonnen, aankomende zondag moet Hurley het volgende slachtoffer worden. De Hurleyanen moeten duidelijk nog even wennen aan het niveau van de Hoofdklasse en ging vooralsnog twee keer met ruime cijfers onderuit en hebben al tien doelpunten tegen. Daarbij moet wel gezegd dat de ploeg het in de eerste speelronden opnam tegen Bloemendaal en Kampong, de twee sterkste ploegen van vorig seizoen.

Kampong-Bloemendaal

De absolute kraker van het weekend vindt plaats in Utrecht, waar vice-kampioen en verliezend finalist van vorig jaar Kampong het opneemt tegen de beste van vorig jaar. Beide ploegen eindigden vorig jaar op 51 punten, op gepaste afstand van de nummer drie van de ranglijst. Dat de ploegen extreem aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel uit de statistieken van vorig seizoen. Alle wedstrijden tot aan de finale eindigden in 1-2 waarna Bloemendaal uiteindelijk op het moment suprême opstond en Kampong de titel afsnoepte. Vooralsnog zijn beide ploegen foutloos, maar daar komt snel verandering in.

Tilburg-Klein Zwitserland

Onderaan de ranglijst treffen we Tilburg en Klein Zwitserland, die beiden nog zonder punten zijn. Beide ploegen wisten afgelopen seizoen via play-outs handhaving af te dwingen, maar bungelen nu dus weer onderaan de ranglijst. Voor Klein Zwitserland was het reden genoeg om het hele team te renoveren en er werd een karrenvracht aan spelers uit allerlei windhoeken aangetrokken, maar vooralsnog zonder de gewenste resultaten. Vorig jaar hielden de ploegen elkaar twee keer in evenwicht een resultaat waar de teams nu niet veel mee zullen opschieten.

Reageer