Preview HK (H): Kraker op ‘t Kopje, burenruzie in Amsterdamse Bos

Het belooft weer een mooi weekend te worden de Hoofdklasse Heren. Regerend landskampioen Bloemendaal wacht een bezoek van het uitstekend presterende Den Bosch en in het Amsterdamse Bos gaat Amsterdam op bezoek bij de buren van Hurley. 

Pinoké-HGC

In het eigen Amsterdamse Bos wacht Pinoké een lastige thuiswedstrijd tegen HGC. De Steekneuzen zijn momenteel terug te vinden op een verdienstelijke gedeelde vierde plek, al heeft Kampong wel een wedstrijd minder gespeeld. Vooralsnog verloor de thuisploeg slechts één maal dit seizoen en daarnaast staan de heren van Jesse Mahieu voorlopig garant voor spektakel. HGC speelde ook een wedstrijd minder en bevindt zich op een punt achterstand van de gastheer. De eerste drie wedstrijden van het seizoen kwam de ploeg van Paul van Ass ongeslagen door, daarna verloor de ploeg ruim (4-0) bij Bloemendaal en werd de ploeg pijnlijk uitgeschakeld in de EHL. Vorig jaar gingen de Gazellen er na een 2-4 zege met de punten vandoor.

Kampong-Tilburg

In Utrecht neemt vice-kampioen Kampong het in eigen huis op tegen Tilburg. De thuisploeg kwam afgelopen weekend niet in actie, nadat het in de EHL met dikke cijfers doorstoomde naar de achtste finales door HC Minsk met 8-1 te verslaan. In de competitie zijn de heren nog ongeslagen, al werd er de afgelopen twee duels niet gewonnen. De bezoekers begonnen het seizoen met drie nederlagen, waarna de eerste en enige zege werd geboekt. Afgelopen editie werden de Brabanders op de Klapperboom met 6-0 opgerold.

Rotterdam-Oranje-Rood

In Rotterdam een leuk affiche tussen twee ploegen die beide strijden om play-offtickets. Vooralsnog doet de thuisploeg het in die missie aanzienlijk beter: de Rotterdammers begonnen het seizoen met een nederlaag, maar wonnen sindsdien drie maal en staan nu derde. Voor de ploeg van Robert van der Horst is het seizoen vooralsnog geen succes. De resultaten zijn tamelijk wisselvallig en de Eindhovenaren zijn daarmee terug te vinden op de achtste plaats. De bezoekers kunnen echter met een zege gewoon op gelijke hoogte komen met Rotterdam.Vorig seizoen eindigde het duel in een spectaculaire 3-4 zege voor de Brabanders.

Hurley-Amsterdam

Burenruzie dus in het Amsterdamse Bos, waar de ploeg van Santi Freixa op bezoek gaat bij promovendus Hurley. Amsterdam is vooralsnog ongeslagen dit seizoen, maar staat desondanks op een teleurstellende zesde plaats, mede dankzij vier remises. Al drie wedstrijden op rij werd er niet gewonnen en de ploeg kan dus wel een zege gebruiken. De thuisploeg wist dit seizoen nog geen wedstrijden te winnen en staat op een voorlaatste plaats. Vorig weekend pakte de promovendus knap een punt op bezoek bij Den Bosch.

Bloemendaal-Den Bosch

In Bloemendaal een mooie wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse. De Mussen gaan voorlopig fier aan kop met dertien punten uit vijf duels, terwijl den Bosch volgt met drie punten minder. De thuisploeg speelde tot dusverre alleen gelijk op bezoek bij Kampong en zijn dus wederom op koers naar de landstitel, al is het seizoen uiteraard nog lang. De bezoekers doen het dit seizoen verrassend goed met een selectie die ten opzichte van vorig seizoen vrijwel volledig intact is gebleven. In 2018/2019 werd de ploeg uiteindelijk zesde op drie afstanden van de koploper. Op ‘t Kopje bleven de punten vorig jaar thuis na een 2-1 zege.

Klein Zwitserland-Almere

In Den Haag een duel in de staart van de Hoofdklasse tussen Klein Zwitserland en Almere. Beide ploegen wisten zich vorig seizoen te handhaven na het spelen van play-outs, waarna de thuisploeg zich genoodzaakt zag om de selectie van de nodige kwaliteitsimpulsen te voorzien. De Hagenaars verloren de eerste wedstrijden van het seizoen, waarna er sindsdien vier punten werden gepakt in drie duels. Desondanks zijn de Steenbokken de minst productieve ploeg van het seizoen met slechts vier treffers uit vijf duels. Voor Almere is het een zwaar seizoen vooralsnog. De Flevolanders zijn nog altijd puntloos en hebben in tegenstelling tot Klein Zwitserland met het vertrek van Jonas de Geus en Terrance Pieters behoorlijk aan kwaliteit ingeboet. Mochten de bezoekers nog een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen, dan moeten dit soort wedstrijden eigenlijk gewoon gewonnen worden. Vorig jaar bleven de punten in Den Haag na een 3-1 zege voor de thuisploeg.

Reageer

Contact Us