Preview HK (H): Oranje-Rood ontvangt Den Bosch, Kampong naar Hurley

De Hoofdklasse Heren hervat het tweede weekend direct met een dubbele speelronde. Dat betekent dat er aanstaande vrijdagavond om 20.30 ook volop wordt gehockeyd. Zo vindt er opnieuw een Brabantse derby plaats, terwijl promovendus Hurley het in eigen huis opneemt tegen vice-kampioen Kampioen. 

Hurley-Kampong

Promovendus Hurley kende afgelopen zondag een pijnlijke middag en kwam er niet aan te pas tegen kampioen Bloemendaal. De ploeg van Reinoud Wolff ging op t Kopje met 6-0 kansloos onderuit en stond na tien minuten al met 3-0 achter. Hurley hoopt zich voor eigen publiek te herpakken, maar kan vrijdagavond wederom aan de bak. In het Amsterdamse Bos krijgen de Hurleyanen bezoek van Kampong, dat op de Klapperboom geen moeite had met Klein Zwitserland en de eerste wedstrijd winnend afsloot met 4-1, mede door twee treffers van Boet Phijffer. De laatste keer dat Kampong het in de Hoofdklasse opnam tegen Hurley was in 2016/2017 en die wedstrijd leverde na een 1-1 geen winnaar op.

Klein-Zwitserland-HGC

Na een grondige renovatie van het team waren de Hagenaars afgelopen weekend duidelijk nog zoekende tegen Kampong. Al na drie minuten stond de ploeg achter en na ruim drie kwartier spelen stonden de Springbokken met 4-0 achter, waarna de Argentijn Enzo Torossi met eretreffer de eindstand op 4-1 bepaalde.  In de residentiestad komt in HGC een lastige tegenstander op bezoek en de ploeg zal dan ook een stuk beter voor de dag moeten komen in de strijd om de eerste punten. De Gazellen wisten hun eerste duel wel winnend af te sluiten en versloegen voor eigen publiek Rotterdam met 3-0. Vorig seizoen trok de ploeg uit Wassenaar in Den Haag aan het langste eind en werd het 1-2.

Rotterdam-Tilburg

De Rotterdammers wisten hun eerste speelronde niet te overtuigen en gingen kansloos onderuit op bezoek bij Wassenaar, maar hoopt in het eigen Hazelaarweg Stadion de eerste driepunter te pakken ten koste van Tilburg. De Brabanders kwamen afgelopen weekend na een 1-4 achterstand tegen Oranje-Rood nog wel terug tot 3-4, maar bleven uiteindelijk ook zonder punten. Op 12 mei troffen de ploegen elkaar voor het laatst in de Hoofdklasse. Tilburg kwam toen op een 1-2 voorsprong, maar Jeroen Hertzberger redde een punt voor zijn ploeg.

Pinoké-Bloemendaal

Na een sensationele wedstrijd in het Wagener stadion hielden de Steekneuzen uiteindelijk een punt over aan de wedstrijd tegen de buren na een 3-3 gelijkspel. Pinoké speelde een prima wedstrijd, waarin uitgerekend Dennis Warmerdam – die terugkeerde in de basis na een pittige revalidatieperiode –  de winnende leek te maken. De Amsterdammers kwamen via Cosyns in de slotminuut alsnog op gelijke hoogte, maar de ploeg zal toch een goed gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd en het met vertrouwen opnemen tegen kampioen Bloemendaal dit weekend. De Mussen hadden geen kind aan Hurley en wonnen met ruime cijfers en zullen dit seizoen op jacht gaan om hun titel te prolongeren. Vorig jaar eindigde de confrontatie in het Amsterdamse Bos in een 2-2 puntendeling.

Almere-Amsterdam

Het afgezwakte Almere wacht een pittige wedstrijd op eigen bodem. Afgelopen weekend werd duidelijk zichtbaar dat het een pittig seizoen zal gaan worden voor de Flevolanders, die al na zes minuten met 2-0 achter stonden in Den Bosch, en uiteindelijk met een 5-0 nederlaag van het veld stapten. De Amsterdammers redden tegen Pinoké in de slotminuut nog een punt, maar zullen vrijdagavond voor niets anders dan een zege afreizen naar Almere. Lichtpuntje van de wedstrijd was nieuwkomer Tanguy Cosyns, die met twee rake strafcorners direct zijn waarde bewees. Vorig seizoen lukte dat al: de wedstrijd eindigde toen in een 1-3 zege voor Amsterdam.

Oranje-Rood-Den Bosch

De Eindhovenaren spelen in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen provinciegenoot Den Bosch. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en hopen na twee wedstrijden op een perfecte score. De Eindhovenaren liepen vorig jaar op een haar na de play-offs mis, maar hopen deze onder leiding van Robert van der Horst dit jaar wel te bereiken. Ook Den Bosch zat afgelopen seizoen niet ver verwijderd van de top vier, maar een echte kanshebber werd het niet. Vorig seizoen eindigden beide onderlinge duels in een 2-2 gelijkspel.

 

Reageer

Contact Us