Preview HK (H): Oranje-Rood op jacht naar de eerste punten

Vrijdagavond wordt het eerste deel van het dubbelweekend bij de heren in de Hoofdklasse afgewerkt. Oranje-Rood gaat in Den Haag bij promovendus en evenzo puntloze hdm op jacht naar de eerste punten van het seizoen. Regerend landskampioen en koploper Kampong krijgt SCHC op bezoek. De promovendus is het seizoen prima begonnen met een overwinning en een gelijkspel.

Kampong-SCHC

Met twee overwinningen en geen enkele tegentreffer valt er weinig af te dingen op de seizoensstart van Kampong. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest. De ploeg ontvangt streekgenoot SCHC, dat als promovendus eveneens goed aan de competitie is begonnen. Na de zege op Almere (3-2) zorgde de Bilthovense formatie bijna voor een stunt door HGC te verslaan. Na een 2-0 voorsprong hield SCHC uiteindelijk een punt over aan het duel. De ongeslagen status zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de ploeg, maar of het genoeg is om punten te pakken in Utrecht?

Den Bosch-Amsterdam

In het duel met Amsterdam kan Den Bosch aantonen dat de 1-1 tegen Bloemendaal op de eerste speeldag geen incident is geweest, maar dat de ploeg dit jaar echt mee kan gaan doen om de tickets voor de play-offs. De Amsterdammers hadden vorig seizoen een zware kluif aan de Bosschenaren. In Amsterdam werd met 2-1 verloren. Het duel in Den Bosch werd wel gewonnen, maar de score was 4-3. Kortom, een confrontatie tussen deze ploegen staat garant voor doelpunten.

Almere-Bloemendaal

Almere wordt liever niet herinnerd aan het duel van vorig seizoen. De ploeg werd toen op een 9-0 nederlaag getrakteerd. Het was de start van een serie van zes nederlagen op rij voor Almere. Dit seizoen heeft de start de ploeg nog geen punten opgeleverd door nederlagen tegen promovendus SCHC (2-3) en Pinoké (1-2). Bloemendaal verspeelde punten tegen Den Bosch (1-1), maar revancheerde zich afgelopen weekend door vice-kampioen Rotterdam met 5-1 te verslaan. De verwachting is dat Bloemendaal ook in dit duel er met de punten vandoor gaat.

HGC-Pinoké

HGC voorkwam vorige week een nederlaag door een 2-0 achterstand tegen promovendus SCHC ongedaan te maken. Met vier punten uit twee duels kan de Wassenaarse ploeg redelijk tevreden zijn, want in die twee duels trof HGC beide promovendi. Ook tegen Pinoké moeten punten mogelijk zijn, maar vorig seizoen had HGC de handen redelijk vol aan de Steekneuzen. In eigen huis werd nipt met 1-0 gewonnen, maar in het Amsterdamse Bos dolf HGC het onderspit (3-1). Pinoké heeft drie punten na twee wedstrijden. Na de nederlaag tegen Rotterdam (3-2) werd afgelopen weekend Almere (2-1) verslagen.

Rotterdam-Tilburg

Rotterdam kreeg afgelopen weekend een gevoelig tik te verwerken. De ploeg kreeg in en tegen Bloemendaal er flink van langs: 5-1. De vice-kampioen gaat op zoek naar eerherstel en treft in Tilburg wellicht een tegenstander om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen. Afgelopen seizoen eindigde het duel in 7-1. In Tilburg wonnen de Rotterdammers ook. Alleen was het verschil kleiner: 2-0. Tilburg staat nog op nul punten, maar heeft een lastig programma. De ploeg opende tegen Amsterdam (2-4) en trof vorige week Den Bosch in de Brabantse derby (1-3).

hdm-Oranje-Rood

Na twee wedstrijden staan beide ploegen nog op nul punten. In het geval van promovendus hdm is dat misschien niet zo verrassend, in het geval van Oranje-Rood wel. Het is wel zo dat beide ploegen een lastig programma hebben. Hdm verloor de derby van HGC (1-4) en van landskampioen Kampong (0-6). Ook Oranje-Rood trof Kampong (0-3) en verloor afgelopen weekend van Amsterdam (3-4). Maar de druk ligt bij Oranje-Rood. Er moeten punten worden gepakt.

Reageer

Contact Us