Preview HK (H): Oranje-Rood speelt thuis tegen Rotterdam

Op de zesde speeldag van de Hoofdklasse heren reist Rotterdam af naar Eindhoven voor een duel met Oranje-Rood en speelt HGC in het Wagener Stadion tegen Amsterdam. Koploper Kampong gaat op bezoek bij Tilburg. Het nog puntloze Almere treft Den Bosch.

Den Bosch-Almere

Den Bosch verraste afgelopen zondag met een overwinning (1-2) in en tegen Rotterdam. Het was de eerste zege na twee nederlagen op rij. De winst is voor de ploeg van coach Eric Verboom een mooie opsteker in de aanloop naar het duel met Almere. De hekkensluiter heeft als enige ploeg in de Hoofdklasse nog geen enkel punt behaald. Toch was de ploeg er afgelopen zondag dichtbij. Net als tegen Bloemendaal zag Almere een puntendeling tegen Amsterdam in de slotfase door de vingers glippen. Al vier keer op rij verloor Almere een duel met 2-1. Ook bij de andere nederlaag, op de openingsdag, was het verschil klein: 3-2.

Amsterdam-HGC

Het is de strijd tussen de nummer twee en de nummer vier van de ranglijst. Amsterdam kent een goede start van de competitie met vier zeges uit vijf wedstrijden. Alleen het thuisduel met Rotterdam ging verloren (2-3). Ook HGC bleef tot nu toe slechts een duel met lege handen achter. Op ’t Kopje werd met 7-2 verloren van Bloemendaal. Die nare smaak werd afgelopen weekend weggespoeld met een 4-1 zege op Tilburg. Afgelopen seizoen stond het duel bol van de doelpunten. Amsterdam won in eigen huis met 5-4 en in Wassenaar was HGC met 6-2 te sterk.

Tilburg-Kampong

Na vier overwinningen op rij leed Kampong afgelopen weekend het eerste puntenverlies van het seizoen. In eigen huis werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Bloemendaal. De regerend landskampioen verkeert in goede vorm. Dat kan nog niet worden gezegd van Tilburg. De ploeg won slechts één van de eerste vijf competitiewedstrijden. Ook de uitslagen van de duels van vorig seizoen bieden Tilburg weinig houvast. In eigen huis werd het 0-3 en in Utrecht ging Tilburg met 6-2 ten onder.

Pinoké-SCHC

Promovendus SCHC staat met een achtste plaats een plek hoger op de ranglijst dan Pinoké. SCHC kende een goede competitiestart, maar verloor in de laatste drie duels twee keer nadat vier punten waren verzameld uit de eerste twee wedstrijden. Pinoké boekte afgelopen zondag de tweede zege van het seizoen door de andere promovendus hdm met 4-1 te verslaan. De overige drie competitieduels eindigden in een nederlaag.

Oranje-Rood-Rotterdam

Oranje-Rood lijkt de slechte competitiestart achter zich te hebben gelaten. De Eindhovense ploeg is al drie duels ongeslagen en wist de laatste twee om te zetten in winst. Rotterdam werd afgelopen zondag in eigen huis verrast door Den Bosch (1-2). Het was daarmee de tweede nederlaag in vijf duels voor de vice-kampioen. Afgelopen seizoen was Oranje-Rood in Eindhoven met 3-2 te sterk voor Rotterdam, dat in eigen huis niet verder kwam dan een 4-4 gelijkspel.

Bloemendaal-hdm

Vanwege de Europese verplichtingen van Bloemendaal dit weekend in Barcelona is het duel met hdm verplaatst naar vrijdag 13 oktober. Er wordt dan om 20.30 uur afgeslagen.

Reageer

Contact Us