Preview HK (H): Play-offs lonken voor Bloemendaal en Kampong, vier ploegen strijden tegen degradatie

De achttiende speelronde in de Hoofdklasse Heren kan bepalende gevolgen hebben voor de play-offs. Bij winst is Bloemendaal verzekerd van een plek bij de laatste vier, terwijl Kampong een reuzenstap zet. Onderin lijkt Klein Zwitserland, Tilburg, SCHC of Almere rechtstreeks te gaan degraderen. Het verschil tussen de ploegen bedraagt maximaal twee punten, dus daar kan nog alles gebeuren. Alle vier de ploegen nemen het dit weekend op tegen een club uit het linkerrijtje.

HGC-Almere

De ploeg uit Wassenaar krijgt in de strijd om play-offs bezoek van hekkensluiter Almere. HGC is nog altijd de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse Heren met 61 treffers uit zeventien duels. De ploeg staat op de derde plaats die recht geeft op play-offs, maar is daar nog allesbehalve van verzekerd. Met slechts vier punten meer dan nummer zeven Rotterdam is de concurrentie nog altijd groot, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie. Puntverlies kan in deze fase cruciaal zijn, maar datzelfde geldt voor hekkensluiter Almere dat met een overwinning zomaar een sprong kan maken naar de veilige negende plaats. Beide ploegen zijn niet echt in vorm. Waar HGC al drie wedstrijden op rij niet wist te winnen, verloor Almere al vier keer op rij.

Den Bosch-Klein Zwitserland

De Bosschenaren ontvangen degradatiekandidaat Klein Zwitserland. De Brabanders staan sinds afgelopen weekend na twee overwinningen op de vierde plek die recht geeft op play-offs, maar de race is nog lang niet gelopen. Klein Zwitserland bevindt zich net in veilige haven, maar is matig in vorm met slechts een punt uit de laatste vijf wedstrijden. Ook voor de ploeg uit Den Haag behoort degradatie tot de mogelijkheden. Beide ploegen zullen dit weekend uiterst gemotiveerd aan de aftrap verschijnen in de strijd om play-offs enerzijds en de strijd tegen degradatie anderzijds.

Rotterdam-Kampong

De Hofstedelingen staan momenteel zevende, maar houden na twee overwinningen op rij zicht op de play-offs. Er zal echter wel gewonnen moeten blijven worden om het gat van drie punten goed te maken. Met het bezoek van de regerend kampioen Kampong lijkt dat een pittige opgave. De Utrechters staan immers tweede en hebben een overwinning nodig om weer een stap dichterbij de play-offs te komen. Bovendien is het gat met nummer een Bloemendaal maar drie punten en is de hoogste eindklassering ook nog haalbaar. De ploeg verloor al tien wedstrijden op rij niet. De laatste nederlaag werd geleden in eigen huis tegen uitgerekend de tegenstander van dit weekend. In Utrecht werd het 1-2.

Amsterdam-SCHC

Sinds de ontluisterende nederlaag in eigen huis tegen HGC (2-8) en het ontslag van Graham Reid, lijkt Amsterdam zich herpakt te hebben in de competitie. Van de laatste drie duels sindsdien ging er geen enkele verloren waardoor de ploeg nog zicht houdt op de play-offs. Voor SCHC staan er hele andere belangen op het spel. De ploeg is in bedroevende vorm en pakte een schamel punt uit de afgelopen vijf wedstrijden. De Bilthovenaren staan momenteel een puntje voor op hekkensluiter Almere en moet knokken voor lijfsbehoud.

Tilburg-Bloemendaal

Op de Oude Warande wacht Tilburg een bezoek van de huidig koploper Bloemendaal. De Mussen zijn op jacht naar de eerste titel sinds 2010 en zijn bij een overwinning in ieder geval vast verzekerd van de play-offs. De ploeg verloor slechts één maal dit seizoen. In Brabant treft de ploeg Tilburg, een van de vier degradatiekandidaten. De ploeg staat op tien punten en trof in de afgelopen vier wedstrijden al haar drie concurrenten in de strijd tegen degradatie. Het speelde gelijk tegen Klein Zwitserland en SCHC en won van Almere. Een punt voor de Tilburgers kan voldoende zijn voor de veilige negende plek, mits Klein Zwitserland verliest.

Pinoké-Oranje-Rood

In het Amsterdamse Bos moeten niet alleen de dames (uit bij Amsterdam), maar ook de heren van Oranje-Rood aan de bak. De huidige nummer vijf neemt het in de strijd om de play-offs op tegen Pinoké, dat met zeven punten boven de degradatiezone zich veilig lijkt te hebben gespeeld. De Eindhovenaren kennen een wisselvallige fase in het seizoen. De ploeg verloor haar laatste drie uitwedstrijden, maar won de laatste twee thuisduels. De Steekneuzen zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen, maar won ook al drie duels op rij niet. De ploeg staat achtste en bevindt zich eigenlijk in niemandsland. Voor Oranje-Rood telt alleen de overwinning, want de ploeg heeft nog een lastig programma in het vooruitzicht. In de laatste drie duels treffen de Brabanders immer naaste concurrenten Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

Reageer

Contact Us