Preview HK (H): Rotterdam gaat op bezoek bij Amsterdam

Op zondag wordt het tweede deel van het dubbelweekend bij de heren afgewerkt. Op de vierde speeldag gaat Rotterdam op bezoek bij Amsterdam en spelen Oranje-Rood en Den Bosch de Brabantse derby. Pinoké ontvangt koploper Kampong en gaat het nog puntloze Tilburg de strijd aan met Almere, dat ook nog op nul punten staat.

Amsterdam-Rotterdam

Met negen punten uit drie wedstrijden heeft Amsterdam de maximale score. De Amsterdammers scoren veel met elf doelpunten, maar incasseerden ook al zeven treffers. Rotterdam ging vorige week hard onderuit tegen Bloemendaal, maar herstelde zich vrijdag met de 3-0 zege op Tilburg. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Rotterdammers de nul hielden. De laatste confrontatie tussen beide ploegen was afgelopen seizoen tijdens de halve finales van de play-offs. Rotterdam trok toen in drie wedstrijden aan het langste eind.

Tilburg-Almere

Hekkensluiter Tilburg ontvangt Almere, dat voorlaatste staat. Beide ploegen zijn na drie speelronden nog zonder punten. De Tilburgers bogen vrijdag pas na rust voor Rotterdam. De nederlaag van Almere was een stuk zuurder. Lange tijd had de ploeg uitzicht op een puntendeling met Bloemendaal, maar in de laatste minuut bezorgde Tim Swaen de Mussen alsnog de overwinning. Het belang van het duel is groot. De winnaar slaat een gaatje en heeft even lucht.

Bloemendaal-HGC

Nummer drie HGC is nog ongeslagen evenals Bloemendaal dat op een vierde plaats staat. Beide ploegen hopen hun dubbelweekend af te sluiten met zes punten. HGC kwam vrijdag snel met 2-0 achter tegen Pinoké, maar mede dankzij drie doelpunten Tristan Algera werden de Steekneuzen met 5-3 verslagen. Ook Bloemendaal kwam met de schrik vrij. De Mussen leken punten te verspelen tegen Almere. Tim Swaen voorkwam een puntendeling met een rake strafcorner.

Pinoké-Kampong

Regerend landskampioen Kampong is de trotse koploper in de Hoofdklasse. Met de maximale score uit drie duels en geen enkel tegendoelpunt is de seizoensstart uitstekend. De Utrechters hopen de lijn voort te kunnen zetten in het Amsterdamse Bos tegen Pinoké. De Steekneuzen staan op een achtste plaats en wonnen alleen van Almere. De confrontaties met de topploegen Rotterdam (3-2) en HGC (5-3) gingen verloren.

SCHC-hdm

Het is de strijd tussen beide promovendi. Hdm pakte vrijdag na twee nederlagen het eerste punt van het seizoen. In een doelpuntrijke wedstrijd hielden de Hagenaars Oranje-Rood op een 4-4 gelijkspel. Door het punt verruilde hdm de laatste plaats in voor plek tien. SCHC verzamelde al vier punten en staat keurig zevende. De ploeg incasseerde vrijdag wel de eerste nederlaag. In de streekderby werd van landskampioen en koploper Kampong verloren (3-0).

Oranje-Rood-Den Bosch

Net als bij de dames staat de Brabantse derby op het programma. Oranje-Rood kan niet tevreden zijn met de start van het seizoen. Een punt uit drie duels is te weinig voor de Eindhovenaren. Het eerste punt werd vrijdag gepakt dankzij een 4-4 gelijkspel tegen promovendus hdm. Den Bosch doet het stukken beter, hoewel werd verloren van Amsterdam (2-3). Het verschil tussen beide ploegen is met drie punten nog te overzien.

Reageer

Contact Us