Preview HK (H): Rotterdam krijgt Oranje-Rood op bezoek

In de Hoofdklasse heren staat zondag de topper tussen Rotterdam en Oranje-Rood op het programma. In het rechterrijtje wordt het belangrijke duel tussen SCHC en Pinoké afgewerkt.

Rotterdam-Oranje-Rood

Winst is het enige dat telt voor Rotterdam. De vice-kampioen staat vijfde op zes punten van Oranje-Rood dat op de vierde plaats staat. Drie punten zijn van cruciaal belang om zicht te blijven houden op deelname aan de play-offs. De Rotterdammers zijn drie wedstrijden ongeslagen, maar speelden in die serie wel twee keer gelijk. Tegen Amsterdam werd een 2-0 voorsprong weggegeven. Oranje-Rood steekt in een aanmerkelijk betere vorm. De Eindhovenaren zijn zes duels ongeslagen en speelden in die serie slechts één keer gelijk. Bovendien won Oranje-Rood eerder dit seizoen in eigen huis van Rotterdam: 2-1.

SCHC-Pinoké

Beide ploegen verloren na de winterstop van hekkensluiter hdm. Zowel SCHC als Pinoké wisten sinds de hervatting van de competitie nog niet te winnen. SCHC leed twee nederlagen en Pinoké bleef drie duels zonder punten. De slechte serie van beide ploegen betekent dat de play-outplaatsen steeds dichterbij komen. Voorlopig zijn SCHC en Pinoké nog veilig, maar veel misstappen kunnen beide zich niet veroorloven. In de eerdere ontmoeting in het Amsterdamse Bos trok SCHC aan het langste eind: 0-1.

Kampong-Tilburg

Kampong behield zondag de ongeslagen status en de koppositie in de Hoofdklasse na de 1-1 in de topper tegen Bloemendaal. De landskampioen liet zich niet van de wijs brengen na de ietwat kolderieke aanloop van de wedstrijd. Tilburg kwam vorig weekend niet in actie. De ploeg is naarstig op zoek naar punten. De laatste zeven competitieduels op rij leverden geen enkel punt op. Bovendien werd Tilburg op de ranglijst gepasseerd door Almere, dat een punt voorsprong heeft op de ploeg en zag het hekkensluiter hdm naderen tot op twee punten. De eerdere ontmoeting tussen Tilburg en Kampong werd gewonnen door de landskampioen. Het werd 5-2.

HGC-Amsterdam

De play-offs lijken voor HGC geen haalbare kaart meer. Met negen punten achterstand op nummer vier Oranje-Rood moet er een wonder gebeuren om alsnog een ticket te bemachtigen. De ploeg won na de winterstop met 6-2 van Pinoké, maar ging vervolgens flink onderuit tegen Bloemendaal: 0-5. Amsterdam is sinds de hervatting van de Hoofdklasse nog ongeslagen. Twee van de drie duels werden in winst omgezet. Afgelopen weekend haalden de Amsterdammers flink uit tegen Almere: 7-1. En eerder dit seizoen was Amsterdam in het Wagener Stadion met 4-0 te sterk voor HGC.

Almere-Den Bosch

Met het duel tussen SCHC en Pinoké op het programma staat er voor Almere veel op het spel. De ploeg heeft een achterstand van drie punten op Pinoké en vier op SCHC. Winst op Den Bosch zou Almere een stap dichterbij een plek brengen die recht geeft op rechtstreekse handhaving. De ploeg deed zich in de tweede competitiehelft een enorm plezier door concurrent Tilburg te verslaan. Het was overigens wel het enige duel van de drie na de winterstop waarin punten werden gescoord. Den Bosch staat na de winterstop nog steeds op nul punten na nederlagen tegen Amsterdam (3-2) en Oranje-Rood (2-1). Er zijn dus kansen voor Almere dat in de eerdere ontmoeting met de Bossche formatie tot 2-2 kwam.

hdm-Bloemendaal

Hekkensluiter hdm weet weer wat winnen is. Met de zeges op SCHC (3-2) en Pinoké (4-3) heeft hdm aansluiting gevonden met Tilburg en Almere. Rechtstreekse degradatie is niet zo zeker meer als een paar weken geleden. De ploeg staat zondag een hels karwei te wachten. Bloemendaal is na 16 competitieduels nog steeds ongeslagen. De Mussen speelden afgelopen zondag gelijk tegen Kampong (1-1). Het was het eerste puntenverlies van de nummer twee op de ranglijst na de winterstop. In de heenwedstrijd had hdm op ’t Kopje weinig in te brengen tegen Bloemendaal dat met 6-0 won.

Reageer

Contact Us