Preview HK (H): Rotterdam thuis in topper tegen Amsterdam

Hopelijk wordt zondag een compleet programma afgewerkt in de Hoofdklasse heren. Er staat meteen twee toppers op het programma. Rotterdam ontvangt Amsterdam en onderin staat de kraker tussen Almere en Tilburg op het programma.

Rotterdam-Amsterdam

Het duel tussen beide ploegen die afgelopen zondag niet in actie kwamen begint al om 12.15 uur. Rotterdam en Amsterdam leken aan het einde van de eerste seizoenshelft te snakken naar de winterstop. De Amsterdammers verloren twee van de laatste drie wedstrijden en de vice-kampioen wist de laatste twee duels niet in winst om te kunnen zetten. Voor Rotterdam zijn drie punten eigenlijk bittere noodzaak als de ploeg aanspraak wil maken op een ticket voor de play-offs. De ploeg hoopt op een herhaling van de eerdere confrontatie met Amsterdam. In het Wagener Stadion werd met 3-2 gewonnen. In eigen huis komt Rotterdam sterk voor de dag met vier zeges uit zes wedstrijden. Maar Amsterdam beschikt in uitwedstrijden ook over prima cijfers: vijf zeges uit zeven duels. Kortom, het belooft een spannende strijd te worden waarin het verschil klein zal zijn.

Almere-Tilburg

Het is de kraker onderaan de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen, die beide op een play-outplek staan, bedraagt twee punten in het voordeel van Tilburg. Almere won twee van de laatste drie wedstrijden voor de winterstop. De tweede overwinning in die serie, 4-2 op Pinoké, betekende ook de eerste thuiszege van het seizoen van Almere. De ploeg ging met een veel beter gevoel de winterstop in dan Tilburg, dat vijf wedstrijden op rij heeft verloren. Met een puntendeling schieten beide ploegen vooralsnog niet op. Het verschil met Pinoké, dat op een veilige negende plaats staat, bedraagt respectievelijk vier en zes punten. Tilburg won eerder dit seizoen met 2-1 van Almere.

Kampong-Pinoké

Koploper Kampong boekte zondag de elfde zege in 14 duels na de 7-0 zege in de derby tegen SCHC. Hoewel de Utrechtse ploeg nog niet in topvorm verkeerde, had het geen kind aan Stichtsche. Spits Constantijn Jonker ontpopt zich na zijn hamstringkwetsuur tot gevaarlijkste speler van Kampong. Tegen SCHC maakte de spits drie doelpunten. In eigen huis liet Kampong alleen punten liggen tegen Amsterdam (2-2) en Bloemendaal (3-3). Pinoké staat negende en won slechts een van de laatste vier duels, maar de Steekneuzen willen nog weleens voor een verrassing zorgen: 3-2 winst op Rotterdam en 1-1 tegen Bloemendaal. Dat lukte niet in de heenwedstrijd. Toen was Kampong met 5-2 te sterk.

HGC-Bloemendaal

Voor beide ploegen is het de eerste wedstrijd na de winterstop. HGC zal met weinig vreugde terugdenken aan de eerste confrontatie dit seizoen met Bloemendaal. De Wassenaarse ploeg ging met 7-2 onderuit. De ploeg kampte in de eerste seizoenshelft met vele blessures en ging op een zesde plaats de winterstop in. De laatste twee wedstrijden voor de verplichte stop bleef HGC ongeslagen. De reeks waarin Bloemendaal geen nederlaag leed duurt al 13 wedstrijden. Enig smetje op het blazoen van de Mussen is dat de ploeg op de laatste speeldag voor de winterstop de koppositie kwijtraakte aan Kampong.

Den Bosch-Oranje-Rood

De eerste aflevering van de Brabantse derby werd met 3-1 gewonnen door Oranje-Rood. Deze overwinning betekende de start van de opmars van de Eindhovense formatie na een matig begin van de competitie. Na twee nederlagen en een gelijkspel met hdm (4-4) volgden vijf overwinningen op rij. Langzaam klom de Eindhovense formatie omhoog naar de derde plaats waar het nu staat. Inmiddels is Oranje-Rood al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Ook Den Bosch zette voor de winterstop een goede serie neer. Vier van de laatste vijf duels werden in winst omgezet.

hdm-SCHC

Beide ploegen zijn op zoek naar eerherstel. Hdm verloor zondag in Eindhoven met 4-0 van Oranje-Rood en SCHC ging op eigen veld hard onderuit tegen Kampong: 7-0. Hdm snakt naar punten. De promovendus heeft na 14 duels slechts één punt verzameld dankzij een 4-4 gelijkspel voor eigen publiek tegen Oranje-Rood. Het zal voor de ploeg nog een hels karwei worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het verschil met de negende plaats is al twaalf punten en ook de afstand met Almere, dat voorlaatste staat, bedraagt zes punten. SCHC, dat eveneens promovendus is, heeft in totaal 14 punten, maar moet ervoor waken niet langzaam naar beneden te zakken op de ranglijst. De Bilthovense ploeg kan moed putten uit de eerdere confrontatie met hdm die met 4-3 werd gewonnen.

Reageer

Contact Us