Preview HK (H): Spanning in Hoofdklasse Heren met onder andere de Utrechtse derby Kampong – SCHC

 

Komende vrijdag starten de Heren met een dubbelprogramma in de Hoofdklasse. Voor vele ploegen is dit weekend erg belangrijk om te bepalen of zij de aansluiting houden met de top 4 of dat zij deze helaas moeten missen. Ook zijn er kleine verschillen te zien in de staart van de competitie. Zowel Tilburg, Almere, Pinoké, SCHC en KZ strijden nog om nacompetitie of om directe degradatie te ontlopen.

Den Bosch – Amsterdam

Tijdens deze wedstrijd zal het erom gaan of Den Bosch de aansluiting kan gaan houden met de top 4. Bij een overwinning is de aansluiting met Amsterdam weer gevonden. Een verlies partij zal betekenen dat de club zal gaan strijden om de middenmoot. Ook voor Amsterdam staat er veel op het spel. Het gelijkspel van afgelopen week tegen Rotterdam, heeft ervoor gezorgd dat HGC over Amsterdam heen is gestegen. Hierdoor staan de mannen van Graham Reid nu op een vijfde plaats. Op basis van de eerste wedstrijd lijkt het een makkelijke pot te worden voor Amsterdam. De eerste wedstrijd eindigde in 3-0.

HGC – Tilburg

Tilburg zal de lijn van afgelopen week graag door willen trekken. In strijd tegen degradatie pakte de ploeg uit Tilburg een punt tegen Den Bosch. Of het Tilburg nu weer gaat lukken om punten te halen bij de teams uit het linker rijtje, valt nog te bezien. HGC is een zeer geduchte tegenstander en won afgelopen zondag met 3-5 van Oranje-Rood. De eerste wedstrijd in Tilburg eindigde in het voordeel van HGC (3-1).

Almere – Oranje-Rood

Almere zal de punten hard nodig hebben tegen Oranje-Rood. In strijd tegen degradatie staat Almere op een gelijk aantal punten net zoals hekkensluiter Tilburg (beiden hebben 5 punten). Winnen tegen Oranje-Rood is vereist om aansluiting te krijgen met de brede ‘middenmoot’. Dat Almere in vorm lijkt te zijn, blijkt wel uit het nipte verlies afgelopen week tegen lijstaanvoerder Bloemendaal. Oranje-Rood staat op een nette derde plek welke toegang geeft tot de play-offs. Wel werd er afgelopen week een nipt verlies geleden tegen HGC, waardoor ploegen zoals Amsterdam, Rotterdam en zelfs Den Bosch de aansluiting blijven houden met de top 4.

Klein Zwitserland – Bloemendaal

De eerste wedstrijd Bloemdendaal – Klein Zwitserland eindigde in een 3-1 overwinning voor de lijstaanvoerder. Bloemendaal staat met 32 punten in 12 gespeelde potten bovenaan. De Heren van ‘het kopje’ lijken vrij gemakkelijk naar de eerste plek te gaan, ware het echter niet dat zij afgelopen week met grote moeite van Almere hadden gewonnen. Klein Zwitserland (KZ) doet het dit seizoen prima en staat met negen punten in de middenmoot. Een overwinning voor KZ zal betekenen dat zij afscheid nemen van de degradatiezone.

Kampong – SCHC

Beide ploegen zijn na de winterstop goed gestart. Kampong boekte afgelopen week een zakelijke overwinning door met 1-3 Pinoké te verslaan. Ook SCHC kwam goed uit de startblokken en won met 2-0 van KZ. SCHC kan de punten goed gebruiken, want de voorsprong op de laatste ploegen is klein. Het verschil tussen SCHC (nummer 9) en Tilburg (nummer 12), is maar drie punten. Een wedstrijd tussen Kampong en Stichtse is niet alleen een wedstrijd met veel historie, ook kan deze wedstrijd worden gezien als een echte Utrechtse Derby. Van deur tot deur hoeven de mannen uit Bilthoven maar 11 kilometer te reizen.

Rotterdam – Pinoké

Ook voor deze beide ploegen staat er veel op het spel. Rotterdam is nog hard bezig om een plekje te bemachtigen bij de beste vier ploegen van Nederland. Op dit moment staan zij zesde. Pinoké daarentegen heeft de punten hard nodig om nacompetitie of directe degradatie te ontlopen. De steekneuzen hebben 8 punten en staan gedeeld twaalfde met SCHC. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindige in een 3-1 overwinning voor Rotterdam.

Reageer

Contact Us