Preview HK (H): Spanning stijgt in de onderste en bovenste regionen

De competitie in de Hoofdklasse heren nadert zijn einde. Het is de fase waarin de beslissingen kunnen gaan vallen. Bloemendaal en Kampong kunnen play-offtickets pakken en in de onderste regionen kan Tilburg een grote stap zetten richting rechtstreekse handhaving.

SCHC-Tilburg

Tilburg startte afgelopen zondag de week van de waarheid op de beste manier. De ploeg won met 5-1 van hdm en steeg naar een veilige negende plaats ten koste van SCHC. Met een overwinning op de Bilthovense ploeg hoeft Tilburg zich even geen zorgen te maken om degradatie. De ploeg kan het duel met zelfvertrouwen tegemoet zien. Tegenstander SCHC zit in een slechte fase. De ploeg verloor al vijf duels op rij en pakte na de winterstop slechts één punt. In de eerdere confrontatie was Tilburg ook al te sterk. Het werd toen 4-2.

Pinoké-Bloemendaal

Bloemendaal kan zich bij winst op Pinoké plaatsen voor de play-offs, maar is daarbij wel afhankelijk van het resultaat van het duel HGC-Rotterdam. De Mussen namen zondag de leiding in de Hoofdklasse op basis van doelsaldo over van Kampong. Bloemendaal is dit seizoen nog ongeslagen, maar de ploeg kwam eerder dit seizoen in eigen huis tegen Pinoké niet verder dan 1-1. De Steekneuzen bezetten de achtste plaats. Het verschil met SCHC, dat op een play-outplek, staat is maar twee punten. Hoewel Pinoké opnieuw hoopt te verrassen tegen Bloemendaal zal ook worden gekeken naar zondag als de ploeg het opneemt tegen directe concurrent Tilburg.

Almere-Oranje-Rood

Almere maakte het zondag Rotterdam zeer moeilijk, maar stond na afloop alsnog met lege handen (5-4). Het was alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden na de winterstop. Ondanks het verlies zag de ploeg hekkensluiter hdm niet dichterbij komen. In de strijd om rechtstreekse handhaving liep concurrent Tilburg uit. Met nog vier wedstrijden op het programma koesteren de Tilburgers, die negende staan, vijf punten voorsprong op Almere. De ploeg van coach Pasha Gademan heeft nog een behoorlijk zwaar programma voor de boeg en lijkt daarom handhaving via de play-outs te moeten bewerkstelligen. Oranje-Rood verloor slechts één van de laatste vijf duels en heeft plaatsing voor de play-offs in eigen hand. Eerder dit seizoen was Oranje-Rood al met 4-1 te sterk voor Almere.

HGC-Rotterdam

Het kostte Rotterdam zondag moeite om de volle winst (5-4) tegen Almere te pakken. Hierdoor blijft de ploeg in de race voor een play-offticket. De Rotterdammers hebben deelname aan die play-offs niet in eigen hand. De formatie moet de eigen wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Oranje-Rood. De Rotterdammers verloren na de winterstop geen enkele wedstrijd. Het treft in HGC een ploeg die niet in goeden doen is met vier verliespartijen op rij en slechts drie gescoorde doelpunten. Veel zelfvertrouwen zal HGC niet uit de eerste confrontatie halen, want toen was Rotterdam met 8-3 te sterk.

hdm-Amsterdam

Hekkensluiter hdm kreeg zondag tegen Tilburg een dreun te verwerken. De ploeg verloor kansloos met 5-1 en bleef op een twaalfde plaats staan op drie punten achterstand van Almere. Ontlopen van rechtstreekse degradatie wordt een hels karwei voor de Haagse formatie. Tegenstander Amsterdam speelde zondag gelijk tegen landskampioen Kampong (2-2). Sinds de winterstop is de ploeg ongeslagen in vijf duels. Eerder dit seizoen was Amsterdam ook al de bovenliggende partij tegen hdm. In het Wagener Stadion werd het 6-1.

Kampong-Den Bosch

Net als Bloemendaal kan Kampong zich plaatsen voor de play-offs. Maar de landskampioen is wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen HGC en Rotterdam. Kampong, dat nog steeds ongeslagen is, raakte afgelopen zondag door de 2-2 op Amsterdam de koppositie in de Hoofdklasse kwijt. Tegenstander Den Bosch is uitgespeeld. Het kan het duel met Kampong beschouwen als een opwarmer voor de finale van de Gold Cup. Eerder dit seizoen was Kampong met 4-0 te sterk, maar Den Bosch weet af en toe te verrassen. Het speelde al 1-1 gelijk tegen Bloemendaal en won met 2-1 in en tegen Rotterdam.

Reageer

Contact Us