Preview HK (H): Strijd om play-offs bereikt climax: Den Bosch naar Bloemendaal, Oranje-Rood ontvangt Rotterdam

De 20e speelronde van de Hoofdklasse Heren heeft voor enkele verrassingen gezorgd die de spanning een hoop goed doen. Nog twee rondes te gaan, nog twee play-offplekken te vergeven en nog dubbel zoveel ploegen die meedingen naar dat felbegeerde ticket voor de play-offs. Deze zondag volgen enkele topaffiches die beslissend kunnen zijn.

 

Bloemendaal-Den Bosch

De Mussen krijgen bezoek van Den Bosch dit weekend, een heerlijk affiche in de strijd bovenin. De thuisploeg gaf gisteren de koppositie uit handen na onderuit te zijn gegaan op bezoek bij Rotterdam (3-1) en wacht nu een lastig duel tegen de Brabanders. Den Bosch boekte daarentegen juist een belangrijke uitoverwinning op bezoek bij SCHC waarmee de ploeg op gelijke hoogte kwam met Oranje-Rood, dat de vierde plek nog wel in handen heeft. Beide ploegen zullen dus tot het uiterste gaan in een duel dat eerder dit seizoen eindigde in een 1-4 zege voor Bloemendaal.

Kampong-Almere

De regerend landskampioen staat weer bovenaan na een duidelijke 1-4 zege op bezoek bij HGC en zijn zo op koers naar prolongatie van de titel. De ploeg boekte de derde overwinning op rij en is prima in vorm, terwijl ook Almere al twee wedstrijden ongeslagen is.De ploeg uit Flevoland boekte gisteren een enorm belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud door concurrent Klein Zwitserland in een heerlijk degradatieduel te verslaan en staan nu tiende. In Almere ging Kampong er na een 1-4 zege met de punten vandoor.

Oranje-Rood-Rotterdam

De Eindhovenaren verloren gisteren een belangrijke wedstrijd op bezoek bij Amsterdam, maar heeft het behoud van de vierde plek nog wel in eigen handen. Het devies is simpel: er moet gewonnen worden in de afgelopen twee wedstrijden. In Rotterdam en Den Bosch heeft de ploeg nog twee lastige tegenstanders en zal dus volop aan de bak moeten. Rotterdam zal getergd zijn en kan met een zege op gelijke hoogte komen en daarmee de stiekeme hoop op een play-offticket behouden. In de Hofstad wonnen de Brabanders eerder dit seizoen met 3-4.

Pinoké-Klein Zwitserland

De Steekneuzen hoeven niet meer achterom te kijken na een 2-1 zege op Tilburg vrijdagavond. De ploeg heeft niets meer om voor te spelen, terwijl de bezoekers nog volop strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Hagenaars gaven gisteren de tiende plek uit handen na een nederlaag op bezoek bij Almere en kunnen met een overwinning goede zaken doen om het vege lijf te redden, voorlopig althans. In Den Haag werden de punten gedeeld en eindigde de wedstrijd in 2-2.

SCHC-HGC

Hekkensluiter SCHC heeft een overwinning nodig om degradatie af te wenden. De Bilthovenaren verloren in eigen huis voor de vijftiende keer dit seizoen en staan nu een punt achter op Klein Zwitserland. De bezoekers verloren gisteren in eigen huis van Kampong en zijn nog niet verzekerd van een play-offticket. De productiefste ploeg van de Hoofdklasse staat derde en heeft een punt meer dan de concurrentie. De heenwedstrijd eindigde in een 6-1 oorwassing voor de ploeg uit Wassenaar.

Tilburg-Amsterdam

De Brabanders zagen gisteren Almere naderen tot een punt en kunnen er met een overwinning voor zorgen dat het play-offs om degradatie misloopt. De ploeg zal daarvoor wel aan de bak moeten, aangezien Amsterdam nog volop strijd om de felbegeerde vierde plek. Daarvoor deden de hoofdstedelingen gisteren goede zaken door af te rekenen met Oranje-Rood, al is het nog altijd afhankelijk van de concurrentie. In het Wagener stadion eindigde het duel in een flinke overwinning voor de Amsterdammers en werd het 7-1.

 

 

Reageer

Contact Us