Preview HK (H): Tilburg begint belangrijke week tegen hdm

Op de 18de speeldag in de Hoofdklasse heren zijn zondag de ogen gericht op de onderste regionen van de ranglijst. Nummer tien Tilburg neemt het voor eigen publiek op tegen hekkensluiter hdm. De uitslag van dit duel heeft ook gevolgen voor Almere, SCHC en in mindere mate Pinoké. Bovenin treft koploper Kampong in het Wagener Stadion Amsterdam.

Tilburg-hdm

Het Brabants Dagblad spreekt van de week van de waarheid voor Tilburg. De ploeg van coach Jeroen Delmée treft in een week tijd drie concurrenten in de strijd tegen degradatie: hdm, SCHC en Pinoké. Een fase dus waarin alles goed kan verlopen, maar ook van alles mis zou kunnen gaan. Met de 3-2 overwinning vorige week vrijdag tegen HGC verschafte Tilburg zich enigszins lucht. De ploeg steeg naar de tiende plaats en bouwde een marge van vijf punten op ten opzichte van hekkensluiter hdm. Het gat met SCHC, dat op een veilige negende plaats staat, werd verkleind naar twee punten. Een zege op hdm zou zeer welkom zijn. Eerder dit seizoen werd in Den Haag al met 3-2 gewonnen. Bij een overwinning van hdm houdt de ploeg de play-outplekken nog steeds in zicht.

Amsterdam-Kampong

Naast de kelderkraker staat in Amsterdam de topper van het weekend op het programma. De Amsterdammers ontvangen in het Wagener Stadion de nog ongeslagen koploper en landskampioen Kampong. Amsterdam is vier wedstrijden op rij ongeslagen en speelde sinds de winterstop één keer gelijk. Voor eigen publiek werd twee keer verloren, van Oranje-Rood (4-5) en Rotterdam (2-3). Kampong morste in uitduels alleen punten in de duels met Bloemendaal (1-1) en Oranje-Rood (3-3). De eerste onderlinge ontmoeting tussen Amsterdam en Kampong leverde geen winnaar op. Het werd 2-2.

Rotterdam-Almere

Almere zal ook met schuin oog naar concurrenten Tilburg en hdm kijken, die een onderling duel uitvechten. De Almeerse ploeg voelt de hete adem van hekkensluiter hdm en hoopt dat de Tilburgers niet verder uitlopen. Zelf staat de ploeg voor een pittige opdracht met Rotterdam als tegenstander. De Rotterdammers hebben sinds de winterstop nog niet verloren en willen in de strijd om een play-offticket Oranje-Rood onder druk blijven zetten. De ploeg gaf afgelopen weekend het zelfvertrouwen een enorme boost door de FINAL4 van de EHL te bereiken. In thuiswedstrijden liet Rotterdam in de competitie punten liggen tegen Amsterdam (3-3) en Bloemendaal (1-1) en verloor de ploeg van Den Bosch (1-2). Almere pakte in de uitwedstrijden pas één keer de volle winst dankzij de 5-3 zege op hdm.

Den Bosch-HGC

Het duel kun je misschien de topper van de middenmoot noemen. Het is de strijd tussen de nummers zes en zeven van de ranglijst. Den Bosch pakte in het laatste competitieduel, tegen Almere, na twee nederlagen eindelijk weer eens drie punten. Voor HGC is dat langer geleden. De ploeg heeft de laatste drie wedstrijden verloren. Vorige week vrijdag nog was Tilburg met 3-2 te sterk. In uitwedstrijden wist HGC alleen te winnen van hdm (5-0) en Pinoké (6-2). De thuisbalans van Den Bosch is ook niet echt florrissant. Er werd voor eigen publiek alleen gewonnen van SCHC (3-0) en Tilburg (3-2).

Bloemendaal-SCHC

SCHC zal net als Almere met een schuin oog kijken naar het duel tussen Tilburg en hdm. De Bilthovense formatie begon goed aan het seizoen, maar sinds de winterstop komen de play-outplekken angstig dichtbij. SCHC verloor de laatste vier wedstrijden op rij. Daarbij incasseerde de ploeg twintig doelpunten en maakte het er zelf slechts vier. Het verschil met Tilburg, dat op een tiende plek staat, is nog maar twee punten. Het zal een loodzware opgave worden om punten te pakken tegen Bloemendaal. De Mussen zijn net als Kampong nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse en kwalificeerden zich afgelopen weekend overtuigend voor de FINAL4 van de EHL. Eerder dit seizoen was Bloemendaal in Bilthoven al met 7-1 te sterk.

Oranje-Rood-Pinoké

Oranje-Rood ligt nog steeds op koers voor deelname aan de play-offs. De Eindhovense ploeg staat vierde en heeft zes punten voorsprong op Rotterdam, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. En juist Rotterdam maakte onlangs een einde aan de reeks van zes ongeslagen wedstrijden. Oranje-Rood herstelde zich vervolgens door afgelopen vrijdag de inhaalwedstrijd tegen SCHC met 6-1 te winnen. Op papier moet Pinoké kunnen worden verslagen en de heenwedstrijd werd ook met 3-0 gewonnen, maar vorig seizoen wisten de Steekneuzen in Eindhoven met 2-0 te verrassen.

Reageer

Contact Us