Preview HK (H): Tilburg ontvangt HGC, SCHC naar Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Tilburg ontvangt HGC, SCHC naar Oranje-Rood

Op vrijdag worden in de Hoofdklasse heren twee duels van de 16de speeldag ingehaald. Tilburg neemt het in eigen huis op tegen HGC en SCHC gaat in Eindhoven op bezoek bij Oranje-Rood.

Tilburg-HGC

Met de 5-1 nederlaag tegen Kampong zette Tilburg een negatief clubrecord in de boeken. Het was voor de ploeg de achtste nederlaag op rij. Tilburg staat elfde met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter hdm en de veilige negende plaats is vijf punten verwijderd. In eigen huis won Tilburg twee van de zeven wedstrijden. De uitbalans van HGC is ook niet denderend. Slechts zeven punten uit zeven duels wist de Wassenaarse ploeg te behalen. HGC ging buitenshuis flink onderuit op bezoek bij Rotterdam (8-3) en Bloemendaal (7-2). In de eerste onderlinge wedstrijd was HGC de bovenliggende partij en werd Tilburg met 4-1 verslagen.

Oranje-Rood-SCHC

Na zes ongeslagen duels stapten de heren van Oranje-Rood zondag met nul punten van het veld. De ploeg verloor in en tegen Rotterdam met 4-3. Ondanks de nederlaag is Oranje-Rood nog steeds vierde, een plek dit recht geeft op deelname aan de play-offs, maar zag het gat met Rotterdam gedicht tot drie punten. Kortom, punten morsen tegen SCHC is niet gewenst. De Bilthovense formatie verkeert in een slechte fase. Afgelopen zondag werd van concurrent Pinoké (1-4) verloren en zakte de ploeg naar de negende plaats. Na de winterstop heeft SCHC nog geen enkel punt gepakt. Gezien de verhoudingen lijken zondag de drie punten in Eindhoven te blijven. Het eerste duel tussen beide ploegen werd met 5-1 gewonnen door Oranje-Rood.

Reageer