Preview HK (H): Topper tussen Bloemendaal en HGC, Amsterdam naar Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Topper tussen Bloemendaal en HGC, Amsterdam naar Rotterdam

Komend weekend vindt alweer de vierde speelronde plaats in de Hoofdklasse Heren. Na een spectaculair dubbelweekend wachten er komende zondag weer een paar mooie affiches. Zo is er op ’t Kopje een topwedstrijd te bewonderen tussen Bloemendaal en HGC, terwijl Amsterdam het in de Hofstad opneemt tegen Rotterdam. 

Oranje-Rood-Almere

De Eindhovenaren zijn vooralsnog wisselvallig begonnen aan het seizoen en pakte slechts 1 punt afgelopen dubbelweekend. In eigen huis ging de ploeg van Robert van der Hors pijnlijk onderuit tegen Den Bosch (2-4) , op bezoek in het Wagener Stadion werd er gelijkgespeeld  (2-2). Komende zondag tellen alleen de drie punten wanneer hekkensluiter Almere op bezoek komt. De Flevolanders zijn na drie wedstrijden vooralsnog puntloos, al was de ploeg vorig weekend dichtbij een zege op bezoek bij Pinoké. De Almeerders kwamen drie keer op voorsprong, maar gaven in de laatste vijf minuten een voorsprong uit handen en bleven met lege handen achter. Vorig seizoen stapte de thuisploeg als winnaar van het veld na een (3-1) zege.

Rotterdam-Amsterdam

Een mooi affiche aan de Hazelaarweg komende zondag, wanneer Amsterdam op bezoek gaat bij Rotterdam. De thuisploeg staat op een vijfde plek en behaalde als enige ploeg de maximale score afgelopen weekend met zeges op Tilburg (5-1) en Den Bosch (2-3). De Amsterdammers staan zesde en zijn ongeslagen, maar lieten wel al twee keer punten liggen. Vooralsnog zijn alle ogen gericht op de nieuwe aanwinst Tanguy Cosyns, die al zes strafcorners verzilverde uit drie duels en fier aan kop gaat in het topscorersklassement. Met zijn doelpuntentotaal is de Belg verantwoordelijk voor 75% van de totale doelpuntenproductie van de ploeg van Santi Freixa. Afgelopen editie eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg.

Hurley-Tilburg

In het Amsterdamse Bos wacht Hurley een bezoek van Tilburg, een wedstrijd die naar verwachting voorzichtig wel een degradatiekraker genoemd mag worden. De thuisploeg is momenteel terug te vinden op de tiende plek en pakte afgelopen zondag in speelronde 3 het eerste punt van het seizoen na een knap gelijkspel op bezoek bij HGC (2-2), maar kreeg daarvoor twee ruime nederlagen te verduren. De bezoekers staan elfde en pakten nog geen punt dit seizoen, al was de ploeg er vorige week dichtbij. In de 64e minuut gaven de Tilburgers tegen Klein Zwitserland een 2-1 voorsprong uit handen en zo eindigde het dubbelweekend alsnog in mineur. Komend weekend zullen beide ploegen met een punt weinig opschieten.

Pinoké-Kampong

Ook Pinoké speel thuis in het vertrouwde Bos. De Steekneuzen kunnen hun borst natmaken en krijgen bezoek van vice-kampioen Kampong. De thuisploeg kent vooralsnog een wisselende start van het seizoen en pakte daarin vier punten. Ook het doelsaldo is volledig in balans met elf voor en elf tegen. Na een spectaculaire wedstrijd in eigen huis tegen Bloemendaal (4-5) gingen de Steekneuzen in Almere wèl met de punten vandoor. De Utrechters staan naar verwachting samen met Bloemendaal bovenaan en speelde afgelopen zondag onderling gelijk op de Klapperboom. Afgelopen editie eindigde in een 1-3 zege voor Kampong.

Klein Zwitserland-Den Bosch

De Steenbokken ontvangen aankomende zondag Den Bosch. Voor de Hagenaars eindigde de eerste twee wedstrijden in een nederlaag, maar in de derde speelronde boekten de grondig gerenoveerde ploeg de eerste zege van het seizoen. De ploeg van Carlos Castano hoopt dit seizoen zich rechtstreeks hand te haven en voor nu staat de ploeg op een veilige negende plek. De bezoekers hopen stiekem een gooi te doen naar de play-offs en de selectie is ten opzichte van vorig jaar vrijwel intact gebleven. Na twee zeges gingen de Bosschenaren aan de Oosterplas afgelopen speelronde voor het eerst onderuit, maar staan momenteel nog wel op een keurige gedeelde vierde plaats. Afgelopen seizoen boekte Den Bosch een 1-3 zege.

Bloemendaal-HGC

Kampioen Bloemendaal kent dit weekend een lastige tegenstander in HGC. De koploper is prima aan het seizoen begonnen, al ging het niet altijd zonder slag of stoot. Afgelopen dubbel weekend hadden de Mussen de grootste moeite met Pinoké en speelde de ploeg gelijk uit bij Kampong. Ook HGC staat op zeven punten en is dit seizoen nog ongeslagen. De Gazellen hadden echter alleen aan kop kunnen gaan, maar gaven afgelopen zondag in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong weg tegen promovendus Hurley. Opvallend feit is dat de ploeg vorig seizoen bekend stond om attractief en aanvallend hockey, wat leidde tot verreweg de meeste treffers, maar ook een flink aantal tegengoals. Dit seizoen heeft de ploeg van Paul van Ass vooralsnog de minst gepasseerde defensie van de Hoofdklasse met twee tegentreffers. Afgelopen jaar eindigde het duel op ’t Kopje in een 2-1 zege door treffers van Wortelboer en Fuchs.

 

 

 

Reageer