Preview HK (H): Topper tussen Kampong en Amsterdam

Op de zevende speeldag in de Hoofdklasse heren staat de kraker tussen Kampong en Amsterdam op het programma. In de subtop neemt HGC het op tegen Den Bosch en onderin gaat Tilburg op bezoek bij hdm.

Kampong-Amsterdam

De absolute topper van het weekend en de strijd om de eerste plaats in de Hoofdklasse. Koploper Kampong is nog steeds ongeslagen. De ploeg speelde alleen gelijk tegen Bloemendaal. Amsterdam heeft een punt achterstand op Kampong. De Amsterdammers wonnen vijf duels, maar verloren in eigen huis van Rotterdam. Vorig jaar was Amsterdam in beide confrontaties te sterk. In Utrecht werd met 1-2 en in Amsterdam 3-1.

HGC-Den Bosch

Beide ploegen wisten vorige weekend niet te winnen. HGC ging in en tegen Amsterdam met 4-0 onderuit en Den Bosch bleef steken op 2-2 tegen Almere. HGC is in eigen huis dit seizoen nog zonder puntenverlies. Den Bosch won twee van de drie uitduels waaronder de knappe 2-1 zege op Rotterdam twee weken geleden.

Almere-Rotterdam

Almere pakte afgelopen weekend de eerste punten van het seizoen dankzij een 2-2 tegen Den Bosch. De ploeg hoopt hiermee de weg naar boven te kunnen inslaan. Met Rotterdam als tegenstander zal de opdracht niet makkelijk zijn, maar de vice-kampioen verloor al twee wedstrijden op rij. Na een thuisnederlaag in de slotminuut tegen Den Bosch ging het afgelopen zondag opnieuw mis in de slotfase, dit keer tegen Oranje-Rood (2-1). Voor Almere bieden de duels van vorig jaar weinig houvast. Rotterdam had toen weinig problemen: 5-1 in Almere en 8-2 in Rotterdam.

Pinoké-Oranje-Rood

Oranje-Rood heeft duidelijk de weg naar boven ingezet. De Eindhovense ploeg is al vier duels ongeslagen en pakte afgelopen weekend de winst tegen Rotterdam in de slotseconden. Pinoké kreeg een bittere pil te slikken met de nederlaag tegen promovendus SCHC (0-1). Het was daarmee de vierde verliespartij in zes competitieduels. Echter, de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de Hoofdklasse won Pinoké. In Eindhoven werd Oranje-Rood met 2-0 verslagen.

SCHC-Bloemendaal

SCHC doet het als promovendus uitstekend. Met drie overwinningen en een gelijkspel staat de ploeg op een verdienstelijke zesde plaats. Het zal een lastige klus worden om punten te pakken tegen Bloemendaal. De Mussen zijn samen met koploper Kampong de enige ongeslagen ploeg in de Hoofdklasse. Na een succesvolle Europese campagne, vorige week, was Bloemendaal vrijdag met 6-0 te sterk voor een andere promovendus: hdm.

hdm-Tilburg

Voor hdm wordt het noodzakelijk om punten te pakken. Na de 6-0 nederlaag tegen Bloemendaal op vrijdag staat de Haagse ploeg met een punt op de laatste plaats in de Hoofdklasse. Ook Tilburg kent een lastige start van het seizoen. De ploeg won slechts een keer in zes competitieduels. Alle drie de uitwedstrijden gingen verloren. Hdm speelde thuis gelijk tegen Oranje-Rood, maar verloor met ruime cijfers van Kampong en Pinoké.

Reageer

Contact Us