Preview HK (H): Toppers in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Toppers in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

 

De elfde speelronde is er een om je vingers bij af te likken. Op het programma staat onder meer een heerlijke degradatiekraker en enkele mooie play-off affiches. Onderin kruist hekkensluiter Almere de degens met Tilburg, terwijl Kampong op bezoek gaat bij Rotterdam. 

Almere – Tilburg

Zoals bekend kent hekkensluiter Almere een uiterst zwaar seizoen. De Flevolanders pakten vooralsnog slechts een punt en het gat met de nummer elf Hurley bedraagt maar liefst vier punten. Om rechtstreekse degradatie af te wenden zullen wedstrijden als deze dan ook gewonnen moeten worden, al zal het in tegenstander Tilburg een ploeg vol vertrouwen treffen. Afgelopen weekend stuntten de Tilburgers in eigen huis door Amsterdam met 1-0 te verslaan, wat de tweede zege van het seizoen betekende. Vorig seizoen deelden beide ploegen de punten.

Amsterdam – Den Bosch

Op de een of andere manier lukt het Santi Freixa dit seizoen niet om Amsterdam aan de praat te krijgen. Na tien speelronden heeft de ploeg slechts dertien punten, de helft van koploper Bloemendaal. Van de afgelopen vijf duels gingen er maar liefst drie verloren en met name de nederlaag bij Tilburg van afgelopen weekend zal pijn hebben gedaan in het Amsterdamse Bos. De tegenstander van aankomend weekend is daarentegen juist één van de verrassingen van het seizoen, in positieve zin. De Bosschenaren staan op de keurige vierde plek en wisten zes van de tien duels winnend af te sluiten. Bovendien was het afgelopen dubbelweekend de enige ploeg met de maximale score. In het Wagener Stadion eindigde de vorige editie in een afgetekende 3-0 zege voor de thuisploeg.

Klein Zwitserland – Bloemendaal

Afgelopen weekend deden de Steenbokken uitstekende zaken door op bezoek bij Hurley een zege af te dwingen. Door de overwinning zijn de Hagenaars uit de gevarenzone geklommen en staan ze nu negende met twee punten speling. De tegenstander van aankomend weekend is echter wel van een ander formaat. De Mussen zijn dit seizoen vooralsnog ongenaakbaar en gaan fier aan kop. Afgelopen weekend gaven de Mussen in de slotminuut echter een zege op Rotterdam uit handen, waarmee het gat nog verder vergroot kon worden met de nummer twee. Vorig seizoen verloor de ploeg van Carlos Castano in eigen huis met 0-4.

Oranje-Rood – HGC

Ook aan de Aalsterweg wordt er dit weekend een mooie wedstrijd afgewerkt. In Eindhoven neemt Oranje-Rood het op tegen HGC, een duel tussen de nummers zes en vier. De Eindhovenaren kenden een zeer pittig dubbelweekend met wedstrijden tegen de beide finalisten van vorig jaar. Tegen Bloemendaal delfde de thuisploeg het onderspit, waarna de wedstrijd tegen Kampong werd omgezet in een knappe zege. Ook het weekend van HGC was er een met twee gezichten. In het Amsterdamse Bos gingen de Gazellen kansloos onderuit, waarna de dag erop kinderlijk eenvoudig werd afgerekend met Almere. Vorig jaar was het een zeer doelpuntrijk duel dat werd beslist in het voordeel van HGC: 3 – 5.

Pinoké – Hurley

In Amstelveen is het dit weekend tijd voor een ouderwetse derby in het Amsterdamse Bos, waar de Steekneuzen bezoek krijgen van promovendus Hurley. De Steekneuzen staan nog altijd op de zevende plek en boekte afgelopen weekend zowel een zege (1 – 5 op KZ) als een nederlaag (3-1 bij Den Bosch) en scoorden dit seizoen even vaak als dat het incasseerde (24 treffers). De bezoekers zijn alweer drie wedstrijden zonder punten en staan voorlaatste. Alleen op 3 november wist de promovendus een wedstrijd te winnen, toen Almere in een spectaculair duel werd verslagen met 3-5. Een zege zou de ploeg uit de gevarenzonde kunnen helpen, als concurrent Klein Zwitserland dit weekend verliest.

Rotterdam – Kampong

Ook in Rotterdam vindt er komende zondag een heuse kraker plaats. De huidige nummer twee van de Hoofdklasse neemt het in eigen huis op tegen vice-kampioen Kampong. De Rotterdammers pakten afgelopen weekend vier punten en kon zich met name tevreden tonen na de remise op ‘t Kopje. In de absolute slotfase tekende Kane Russel voor de gelijkmaker bij Bloemendaal, waarmee het de koploper op een afstand van drie punten hield. De Utrechters boekten in deel 1 van het weekend een nipte 3-4 zege bij Almere, maar gingen op de eigen Klapperboom vervolgens onderuit tegen Oranje-Rood. Momenteel staat de ploeg vijfde en de Utrechters verloren in hun laatste vier duels maar liefst twee maal van concurrenten. Aan de Hazelaarweg nam Kampong vorig seizoen de punten mee naar huis na een 2-3 zege.

Reageer