Preview HK (H): Toppers voor Rotterdam en Oranje-Rood, Pinoké naar Tilburg

Zondag wordt het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse heren afgewerkt. Bloemendaal en Kampong verzekeren zich bij een overwinning van deelname aan de play-offs. Tilburg hoopt de week van de waarheid met een zege op Pinoké te kunnen afsluiten. Almere en hdm strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Het duel is één van de twee toppers van de zondag. Oranje-Rood, dat nog altijd op koers ligt voor deelname aan de play-offs, speelt tegen koploper Bloemendaal, dat nog steeds ongeslagen is. Oranje-Rood won vrijdag met 6-2 van Almere en heeft sinds de winterstop alleen verloren van Rotterdam. Bloemendaal was in het eerste deel van het dubbelweekend met 4-0 te sterk voor Pinoké en liet in 2018 alleen punten liggen tegen Kampong (1-1). Oranje-Rood en Bloemendaal zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Het eerste duel tussen beide werd met 3-2 gewonnen door Bloemendaal.

Rotterdam-Kampong

De tweede topper van de zondag gaat tussen Rotterdam en Kampong. Rotterdam hoopt nog steeds op deelname aan de play-offs, maar heeft het bemachtigen van het ticket niet in eigen hand. De ploeg is nog altijd afhankelijk van de resultaten van Oranje-Rood. Het duel met Kampong zou in deze strijd weleens de beslissing kunnen betekenen. De Rotterdammers zijn sinds de winterstop ongeslagen, maar de overwinningen komen moeizaam tot stand. Kampong heeft dit seizoen nog geen enkel duel verloren en blijft ook in de topduels overeind. De landskampioen won eerder dit seizoen al met 3-2 van Rotterdam.

Tilburg-Pinoké

Het is de derde en laatste wedstrijd in de week van de waarheid voor Tilburg. Na winst op hdm (5-1), een gelijkspel tegen SCHC (1-1) wacht zondag de derde directe concurrent Pinoké. Beide ploegen hebben na 19 duels elk 16 punten. De Steekneuzen hebben een beter doelsaldo dan Tilburg en bezetten daarom de achtste plaats op de ranglijst. Beide ploegen zijn nog allerminst verzekerd van nog een seizoen Hoofdklasse, want de voorsprong op SCHC, dat op een play-outplek staat, is slechts één punt. Tilburg steekt na de winterstop in een betere vorm dan Pinoké. De Tilburgers behaalden in totaal zeven punten tegenover Pinoké slechts drie.

Almere-HGC

Het zal voor Almere nog een hels karwei worden om de play-outs te ontlopen. Bovendien ligt rechtstreekse degradatie ook nog steeds op de loer. Het verschil met hekkensluiter hdm bedraagt slechts drie punten. Punten tegen HGC zou de gemoedstoestand van de Almeerse ploeg even rust geven. Een driepunter is niet onmogelijk. Hoewel Almere na de winterstop pas een keer heeft gewonnen, doet HGC het niet veel beter. De Wassenaarse ploeg won in 2018 ook pas een keer en lijkt naar het einde van de reguliere competitie te snakken. Eerder dit seizoen was HGC in de eerste onderlinge confrontatie nog wel met 4-1 te sterk voor Almere.

Den Bosch-hdm

Beide ploegen ging vrijdag onderuit. Den Bosch verloor op bezoek bij Kampong met 2-0 en hdm moet thuis tegen Amsterdam een 5-1 nederlaag incasseren. Voor Den Bosch staat er weinig meer op het spel dan het verdedigen van de zesde plaats op de ranglijst. Hdm wil nog steeds rechtstreekse degradatie voorkomen, maar zal dan eerst drie punten achterstand op Almere moeten goedmaken. De Haagse ploeg verraste vlak na de winterstop met twee zeges op rij, maar in de laatste drie wedstrijden ging de ploeg flink onderuit en incasseerde in die duels gezamenlijk 19 doelpunten. Veel vertrouwen zal hdm niet halen uit de wedstrijd eerder dit seizoen. Toen was Den Bosch met 3-2 te sterk, nadat hdm vlak voor tijd nog met 2-1 leidde.

Amsterdam-SCHC

Na vijf nederlagen op rij pakte SCHC vrijdag eindelijk weer eens een punt. In eigen huis werd tegen Tilburg met 1-1 gelijkgespeeld. Hierdoor bleef het verschil tussen beide ploegen één punt. SCHC staat nog wel op een play-outplek. Voor Amsterdam lijkt het een kwestie van tijd voordat het play-offticket wordt gepakt. De ploeg verloor na de winterstop geen enkele wedstrijd en was in de heenwedstrijd met 6-1 te sterk voor SCHC.

Reageer

Contact Us