Preview HK (H): Twee toppers op het programma

Op de tweede speeldag van de Hoofdklasse staan er twee toppers op het programma: Bloemendaal-Rotterdam en Oranje-Rood-Amsterdam. Regerend landskampioen Kampong gaat op bezoek bij promovendus hdm. Tilburg kruist de degens met Den Bosch in de Brabantse derby.

Bloemendaal-Rotterdam

Na het gelijkspel (1-1) tegen Den Bosch op de eerste speeldag wil Bloemendaal in de beginfase van de competitie niet meteen een grote achterstand oplopen op de concurrentie. Drie punten zondag zou mooi zijn, maar dat zal tegen Rotterdam geen lichte opgave zijn. De Rotterdammers wonnen hun ouverture van het seizoen. Het werd dan wel 3-2 tegen Pinoké, maar vice-kampioen was snel uit de startblokken geschoten en stond na tien minuten al met 2-0 voor. Zo’n overrompeling kan Bloemendaal niet gebruiken tegen een ploeg waar vorig seizoen niet van werd gewonnen. In Bloemendaal eindigde het duel in 2-2 en in Rotterdam werd met 3-2 verloren. Rotterdam-speler Jeroen Hertzberger heeft een doelpunt nodig voor zijn 200ste treffer in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Amsterdam

Het is even zoeken op de ranglijst, maar Oranje-Rood is na de eerste speeldag hekkensluiter in de Hoofdklasse. De Eindhovenaren verloren met 3-0 van landskampioen Kampong. Het spel van Oranje-Rood was dat duel af en toe stroef en in de slotfase vooral slordig. Dit kan de ploeg zich niet opnieuw veroorloven, want nul punten uit twee wedstrijden zou geen fijne start van de competitie zijn. Amsterdam startte met een 4-2 zege op Tilburg, dat vooral in het laatste deel van het duel goed terugkwam. Oranje-Rood zal niettemin alles uit de kast moeten halen om Amsterdam te verslaan. Vorig seizoen werden de Amsterdammers in Eindhoven twee keer verslagen, een keer in de competitie en tijdens de KO16 van de EHL.

SCHC-HGC

HGC reist als koploper af naar Bilthoven. De ploeg Wassenaar had vorig weekend in de derby weinig moeite met hdm (4-1) en treft andermaal een promovendus. SCHC kende een betere start van de competitie dan hdm. In en tegen Almere werd met 3-1 gewonnen. De verwachting is echter dan HGC er zondag met de volle buit vandoor gaat.

Pinoké-Almere

Beide ploegen verloren vorige week hun eerste wedstrijd. Pinoké verloor met 3-2 in en tegen Rotterdam. Dat was geen verrassing, maar dat Almere in eigen huis onderuit ging tegen promovendus SCHC was dat wel. Almere heeft wel goede herinneringen aan de Steekneuzen, want de allereerste overwinning in de Hoofdklasse ooit werd geboekt op Pinoké, dat later in het seizoen de return wel won. Pinoké en Almere zijn elkaar gewaagd en zullen dit seizoen vooral in het rechterrijtje te vinden zijn.

hdm-Kampong

Regerend landskampioen Kampong kan zondag geen beroep doen op Constantijn Jonker. De aanvaller kampt met een hamstringkwetsuur. Jonker maakte vorige week nog de openingsgoal tegen Oranje-Rood, waarna de Utrechters uiteindelijk uitliepen naar 3-0. Op papier zou hdm ook door Kampong aan de zegekar gebonden moeten worden. De promovendus verloor vorige week de derby tegen HGC met 4-1.

Tilburg-Den Bosch

Tilburg zal niet graag terugdenken aan vorig seizoen. Toen had de ploeg het met name in eigen huis zeer lastig. Den Bosch was in 2016-2017 in Tilburg met 4-0 te sterk, nadat de Tilburgers eerder met 2-1 hadden gewonnen in Den Bosch. Beide ploegen troffen sterke tegenstand op de eerste speeldag. Tilburg verloor in en tegen Amsterdam met 4-2 en Den Bosch pakte een punt tegen Bloemendaal.

Reageer

Contact Us