Preview HK (H): Vier inhaalduels op programma

Vrijdag worden vier wedstrijden in de Hoofdklasse heren afgewerkt. Het zijn de duels die eerder op zondag 4 maart stonden gepland, maar vanwege de vorst werden afgekeurd.

Bloemendaal-Almere

Bloemendaal is evenals koploper Kampong nog steeds ongeslagen. Beide ploegen treffen elkaar zondag, maar vrijdag staat voor Bloemendaal eerst de wedstrijd met Almere op het programma. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in een nipte 2-1 zege voor Bloemendaal. Voor eigen publiek zijn de Mussen ijzersterk. De ploeg verspeelde alleen punten in het duel met Pinoké (1-1). Afgelopen zondag hervatte Bloemendaal de competitie door in Wassenaar met 5-0 te winnen van HGC. Ook Almere deed zelfvertrouwen op met 4-1 zege op directe concurrent Tilburg. Hierdoor ging Almere de Tilburgers voorbij op de ranglijst.

Amsterdam-Den Bosch

Afgelopen seizoen won Den Bosch in Amsterdam met 2-1 dankzij een winnende treffer in de laatste minuut. De Bossche formatie zou het resultaat maar al te graag willen herhalen. Dat lukte eerder dit seizoen niet, want toen ging Den Bosch in eigen huis met 3-2 onderuit tegen Amsterdam. De ploeg boekte in de laatste drie wedstrijden slechts één overwinning. Ook Amsterdam is niet bezig met een goede serie. Er werd slechts één overwinning geboekt in de laatste vier duels. Afgelopen zondag werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Rotterdam.

Tilburg-Rotterdam

Beide ploegen moesten afgelopen zondag een hevige teleurstelling incasseren. Tilburg verloor niet alleen van directe concurrent Almere (4-1), maar zakte hierdoor ook naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Bovendien zag Tilburg hekkensluiter hdm tot op vijf punten naderen na de 3-2 zege op SCHC. Rotterdam verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Amsterdam en moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling (3-3). Het deed de hoop op deelname aan de play-offs geen goed. De achterstand op de vierde plek bedraagt nog steeds zes punten. Toch moet Rotterdam geacht worden de drie punten te pakken. De eerdere confrontatie werd met 3-0 gewonnen.

Pinoké-HGC

De hervatting van de competitie leverden beide ploegen afgelopen zondag een nederlaag op. HGC ging thuis flink onderuit tegen Bloemendaal (0-5) en Pinoké verloor nipt (3-2) op bezoek bij landskampioen Kampong. Voor HGC is de balans in uitduels negatief. Slechts één overwinning in zes uitwedstrijden. De enige winst werd geboekt op hekkensluiter hdm (5-0). In zeven wedstrijden voor eigen publiek boekten de Steekneuzen drie overwinningen, waaronder een 3-2 tegen Rotterdam. Maar van de laatste vijf competitieduels werd er slechts een gewonnen. De eerdere ontmoeting tussen beide clubs leverde veel doelpunten op. HGC won met 5-3, nadat de ploeg met 2-0 had achtergestaan.

Reageer

Contact Us