Preview HK (H): Strijd om de play-offs ligt nog helemaal open - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Strijd om de play-offs ligt nog helemaal open

 

In de achtste speelronde in de Hoofdklasse staat er in Utrecht een kraker te wachten. Kampong neemt het op tegen Amsterdam. Verder is er een mooie strijd in Wassenaar waar HGC de ploeg in vorm, Den Bosch ontvangt. 

Kampong – Amsterdam

Een heuse kraker is de wedstrijd tussen Kampong en Amsterdam. De gasten verloren afgelopen week ‘onnodig’ van Bloemendaal, doordat de ploeg op een gegeven moment met twaalf man in het veld stonden. Bloemendaal kon van deze fout profiteren en Amsterdam bleef met lege handen staan. Kampong staat verrassend op een zesde plaats. De ploeg moet winnen om de aansluiting met de top-4 te behouden.

HGC – Den Bosch

Den Bosch is het team die het dit jaar verrassend goed doet. Vorige week werd Kampong met 2 – 1 aan de kant gezet. Door deze overwinning staat Den Bosch nu op een derde plaats. HGC doet het ook nog goed en staat nu op een vierde plaats. Wanneer de ploeg verliest kan het team wel zakken naar de zesde plaats op de ranglijst.

Pinoké – Tilburg

Ondanks dat Pinoké op de achtste plaats staat, heeft de ploeg wel de beschikking over de topscorer van de Hoofdklasse. Alexander Hendrickx heeft al tien keer mogen scoren. Het gat tussen Pinoké en Tilburg is maar vier punten. Tilburg heeft de punten hard nodig, want het gat met de nummer laatst is maar twee punten. Het team is het meest gepasseerd in de Hoofdklasse. Het zal zondag extra de focus moeten houden om het goal leeg te houden.

Klein Zwitserland – Rotterdam

De gasten doen het dit jaar verrassend goed. Rotterdam staat op een knappe tweede plaats. Daarentegen is het Klein Zwitserland die nog niet in vorm kan komen. Met maar vier punten staat de ploeg net boven degradatie. Dit is tegen alle verwachtingen in, want Klein Zwitserland heeft afgelopen zomer vele spelers mogen verwelkomen. Bij een overwinning van Rotterdam, lijkt de ploeg voor de winterstop al zeker te zijn om bij de eerste vier met de kerst te staan.

Hurley – Oranje-Rood

Oranje-Rood staat verrassend genoeg op de zevende plaats. De nieuwe coach Robert van der Horst heeft dit jaar nog niet goed kunnen laten zien dat de ploeg een play-offs kandidaat is. Het gat met nummer vier HGC is daarentegen maar drie punten. Hurley staat nu nog in de degradatiezone. Met maar vier punten staat de ploeg ook lager dan dat de verwachtingen aan het begin van het seizoen waren.

Bloemendaal – Almere

De nummer 1 tegen de nummer laatst van de Hoofdklasse beloofd een waar doelpunten spektakel te worden. Kan Almere de schade zondag beperken? Of gaat Bloemendaal uithalen? Met maar liefst 27 doelpunten in zeven wedstrijden, lijkt het tweede het geval. Toch is het Almere die het de laatste paar weken niet heel slecht doet. Met een puntje tegen Klein Zwitserland en een nipt verlies tegen Hurley, lijkt de ploeg toch nog de aansluiting te kunnen behouden met de middenmoot.

Reageer